No dokładnie. Znajomy ocknął sięPieczeń rzymska pisze:Pytasz poważnie?M@ti pisze:A no możliwe że na prywatnych. Ja się na tym nie znam, ale co złego w tych aukcjach. Ja na takiej kupowałem bilet na Graspop.No więc wytłumaczę. Otóż jak zapewne wiesz sprzedawanie biletów na imprezy artystyczne po cenie wyższej niż nominalna jest w świetle ustawy Prawo o wykroczeniach wykroczeniem - i jako, że allegro z takimi czynami walczy, nie zezwala wystawiać w swoim serwisie biletów w cenie wyższej niż nominalna. Ale co sprytniejsi już znaleźli na to sposób. Wystawia się bowiem bilet w cenie nominalnej, ALE na aukcji prywatnej. Przed zalicytowaniem kontaktujesz się z wystawiającym i dowiadujesz się od niego, że bilet jest tak naprawdę o 50, 60 albo 70 zł. droższy, i jeżeli te warunki Ci nie odpowiadają, to po prostu nie licytuj.
Bo nie oszukujmy się, nikt nie chce pozbywać się po cenie nominalnej biletów na koncert, który jest wyprzedany.
28/05/2008 - Metallica - Chorzów @ Stadion Śląski
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 28/05/2008 - Metallica - Chorzów @ Stadion Śląski
www.MetalSide.pl
To i tak nie zle. Ja dzwonilem do 3 panow z allegro kazdy ma bilety na plyte po 220zl
Dobry interes w sumie. Chociaż herki pewnie znów bilet za 30 zł kupi, hehe.
Wygra z 10 sztuk
:rocx
I wejście na backstage i buziaka od Larsa. ;]Qba666 pisze:Wygra z 10 sztuk
No widzisz. A kiedy ja ostatnio byłem na Śląskim to skanowano dwaPieczeń rzymska pisze:To ciekawe, bo kiedy ostatnio byłem na śląskim to skanowano tylko jeden. ;]Majek pisze:Tak się składa, że przy wejściu skanowane są oby dwa kodyPieczeń rzymska pisze: Ale są dwa kody - jeden na tej części biletu którą odrywają Ci przy wejściu, a drugi - na części "właściwej" - nieczytelny w moim przypadku jest ten pierwszy, więc w zasadzie to tylko kosmetyka.
no nie mów że zamówiłes bilety na płyte a wciskają ci na sektory ??Michcio pisze:dzownił do mnei godzine temu Pan Wopjtek i mówił ze biletów na płyte NIE MA anulowane są wszystkei rezerwacje bo biletów już fizycznie nie moga wydrukować, limit został wyczerpany, zostały kijowe sektory któe musiałem wziąć a bedziemy musieli sie wbijac na plyte innymi drogami![]()
![]()
kto to jest "pan Wojtek" i z jakiej firmy dzwonił - czyżby LN ??
Pan Wojtek to współorganizator wielu koncertów MAiden , metaliki korna i innych kapel.
siedzi w tym od lat. ma sklep na grodzkiej.
zamawiałem na płyte ale wszystkie rezerwacje są anulowane więc nie ma co. na płycie tak czy siak będe wiec mam to w zadeczku pod dwunastnicą
siedzi w tym od lat. ma sklep na grodzkiej.
zamawiałem na płyte ale wszystkie rezerwacje są anulowane więc nie ma co. na płycie tak czy siak będe wiec mam to w zadeczku pod dwunastnicą
no tak on nie ma punktu ticketpro - trzeba było sie w pore kopnąć do cornera lub empika, o saturnie czy sklepie dla idiotow nie wspominając
ps,
ale gość jest spoko - dostałem od niego plakat na mete jak kupowalem bilet na metalmanie.
ps,
ale gość jest spoko - dostałem od niego plakat na mete jak kupowalem bilet na metalmanie.
No moje info to z przed kilku dni... jak widzę cena poszła do góry.Qba666 pisze:To i tak nie zle. Ja dzwonilem do 3 panow z allegro kazdy ma bilety na plyte po 220zl
www.MetalSide.pl
Jak to nasz forumowy kolega powiedzial teraz jest najwieksze haaaaalo no te bilety i najlepiej bedzie poczekac i moze cos za rozsadna cene sie trafi. Poki co biletu nie mam ale jeszcze nie wpadam w panike

na red hotów też było halo, a potem bilety po 100zł.
- Ironkostek
- -#Trooper

W ogóle wydaje mi się, ze to jest jakieś dziwne...
4 lata temu dość powoli się sprzedawały bilety. Poza tym np. naa RHCP, których jakby nie bylo słucha więcej ludzi na miesiąc przed koncertem na płytę bileciki jeszcze były
4 lata temu dość powoli się sprzedawały bilety. Poza tym np. naa RHCP, których jakby nie bylo słucha więcej ludzi na miesiąc przed koncertem na płytę bileciki jeszcze były
Tyle, że 4 lata temu trasa odbyła się już po premierze płyty i sporo osób (w tym ja, czego do dziś żałuję) nie poszło na koncert bo spodziewało się wielu utworów z dość mało ciekawej płyty. A teraz wprost przeciwnie, po entuzjastycznych opiniach o ostatnim koncercie sporo osób chce ich zobaczyć na żywo.
A co do RHCP, to rzeczywiście dużo osób ich słucha, ale wiele spośród tych osób nie chodzi na koncerty bo to nie ich klimat.
A co do RHCP, to rzeczywiście dużo osób ich słucha, ale wiele spośród tych osób nie chodzi na koncerty bo to nie ich klimat.
-
El Dorado
Czy byłby ktoś chętny na przejazd na ten gig z ŁODZI za około 50 zł? Załatwiam dopiero autobus i nie wiem do końca jakby to kosztowało ale na 100% mniej niż w strefie biletów czy gdzieś indziej. Możliwe nawet, że wyjdzie srogo mniej niż 50 zł (dla przypomnienia - strefa 55zł
)
busem taty Tobiasza <3 przyjade do Lodzi i stamtad na koncert
Ja sie piszę na wyjazd z Łodzi busikiem. Dodatkowo jeszcze mój ojczulek się na bank zabierze. Czy razem dwie. :laugh
-
El Dorado
hehe, zapodawaj!S1MON pisze:busem taty Tobiasza <3 przyjade do Lodzi i stamtad na koncert
Zapomniałem dodać, że jak dobrze pójdzie to to będzie mega luksusowy autokar
Tobiaszu ode mnie by było 4 osoby na taki busik.
-
El Dorado
No spoko, nie jestem jeszcze do końca pewien czy ten akurat bus bo zawołali sobie za dużo hajsu ale będę się targował. ;]