a ktos napisze?Kuba pisze:O Pain nie piszę nic
19/02/2008 - Nightwish - Kraków @ Hala Wisły
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 19/02/2008 - Nightwish - Kraków @ Hala Wisły
kto im dal zubrowke?
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Ja słyszałem z szatni "shut your mouth" i mi się podobałosz pisze:a ktos napisze?
Weszliśmy na koncert z Oprą i Raffem, zdesperowane koniki nie zawiodły
Co do koncertu - patrz post Kuby - nową płytę znam bardzo słabo, ale dobrze się bawiłem przy tych kawałkach, bo przy hiciorach wiadomka, zespół dał z siebie wszystko
jejjjjjjjj ale mielismy fuksa:D ja, Brand i wrath weszlismy za 40 zl od osoby:D bilety od konika kupilismy:D i strasznie jestesmy zadowoloni, tymbardziej , ze koncert byl wyborny! Wlasciwie zgadzam sie ze wszystkim co napisalam Kuba. Publika wspaniala, set dobry, atrakcje wszelakie( ten snieg rozwalil wszystko
)
no dokladnie! ale i tak gotki bylyKuba pisze: mieliśmy prawdziwy przekrój : "tru metale" , babcie (!!!) z wnuczkami.
ja nic nie napisze, bo weszlismy po nich dopierosz pisze:a ktos napisze?
Ogólnie mogę zgodzić się z poprzednikami. 
Ale od początku: gdy dojechaliśmy pod halę było tak na oko niecały 1000 ludzi i zaczęły się tworzyć kolejki z dwóch stron. Mało kto pomyślał, żeby pogrubić główny nurt i stanąć z boku, więc jak już zaczęli wpuszczać to czekaliśmy tylko chwilę, choć jakoś specjalnie się nie spieszyliśmy. Kurtki do szatni i na płytę... Zajęliśmy strategiczne miejsce w okolicach 5-6 rzędu i czekaliśmy, komentując rodziców w kurtkach, pod barierką (i tak wytrzymali dłużej, niż się spodziewałem ;P).
Pain, co tu powiedzieć, nie znałem wcześniej, na rozgrzewkę było ok, dali radę.
W trakcie ich występu znalazłem się już w 2 rzędzie, aby na intrze Nightwisha położyć swą rękę na barierce (całościowo dobiłem na Amaranth, to był 4 czy 5 utwór).
Ogólnie występ Nightwisha bardzo mi się podobał, chociaż z poziomu tego, co było słychać momentami na barierce (szczególnie na końcu, tak zmasakrować Wishmastera...), to dźwiękowca powinni wywalić na zbity pysk, to samo było w Chorzowie w 2005. Cała oprawa wizualna mnie pozytywnie zaskoczyła. Kontakt zespołu z publiką po zmianie wokalistki też tak jakby lepszy. Anette podawała ręce (mam długie
, więc w tym uczestniczyłem). Gitarzysta czasem dawał kostki do ręki. Widać, że się dobrze bawią na koncertach i Anette nie znika ze sceny na długo, gdy nie śpiewa, jak Tarja momentami to czyniła. Na koniec dostałem pałkę (znów te długie ręce
) z ciekawym napisem "Who the fuck is Jukka???".
Uściski dłoni itp. i sobie poszli...
Ten kontakt z fanami z pierwszego rzędu całkiem przyjemny, wywołuje pozytywne emocje (Anette nawet zeszła ze sceny, żeby się wzdłuż barierki przejść). Widać było, że publika im się podobała. Głoś Anette, nie jestem ekspertem, wiadomo, że starych kawałków tak samo śpiewać nie będzie - jakoś specjalnie mnie to nie drażni.
Co do tych dzieci... Jeszcze takiego fanatyzmu na koncercie nie widziałem. Jeszcze znajomość wszystkich tekstów mogę zrozumieć, nawet podziwiać w pewnym stopniu (ja tam nawet wszystkich ich refrenów nie znam, to nie Maiden
), to pewne akcje mnie drażniły. Jeden gimnazjalista (chyba, max 1 klasa LO, ale wątpię) w każdej przerwie wydzierał się do członków zespołu, żeby mu coś dali, w sumie mu się nawet udało, bo dostał kostkę na koniec, ale gitarzysta chyba rzucił ją dla świętego spokoju.
Mnie to rybka co on tam chciał, czy dostał, czy nie, ale zagłuszał 'przemowy' Marco i tym mnie najbardziej wkurzał.
Innego knypka ochrzaniłem za smyranie mnie pieszczochą po ramieniu, trochę się chyba przestraszył nawet i najpierw myślał, że o jego mini flagę na patyku mi chodzi. 
No i część ludzi wbiła się pod scenę nie mając pojęcia w co się pakuje (tych w kurtkach to już w ogóle nie mogę pojąć), choć wcale jakiegoś dużego kotła nie było.
Podsumowując, koncert mi się podobał. Dzieci trochę zaskakiwały, ale też wkurzały.
Wieczorem mogę Wam pokazać pałkę.
Ale od początku: gdy dojechaliśmy pod halę było tak na oko niecały 1000 ludzi i zaczęły się tworzyć kolejki z dwóch stron. Mało kto pomyślał, żeby pogrubić główny nurt i stanąć z boku, więc jak już zaczęli wpuszczać to czekaliśmy tylko chwilę, choć jakoś specjalnie się nie spieszyliśmy. Kurtki do szatni i na płytę... Zajęliśmy strategiczne miejsce w okolicach 5-6 rzędu i czekaliśmy, komentując rodziców w kurtkach, pod barierką (i tak wytrzymali dłużej, niż się spodziewałem ;P).
Pain, co tu powiedzieć, nie znałem wcześniej, na rozgrzewkę było ok, dali radę.
W trakcie ich występu znalazłem się już w 2 rzędzie, aby na intrze Nightwisha położyć swą rękę na barierce (całościowo dobiłem na Amaranth, to był 4 czy 5 utwór).
Ogólnie występ Nightwisha bardzo mi się podobał, chociaż z poziomu tego, co było słychać momentami na barierce (szczególnie na końcu, tak zmasakrować Wishmastera...), to dźwiękowca powinni wywalić na zbity pysk, to samo było w Chorzowie w 2005. Cała oprawa wizualna mnie pozytywnie zaskoczyła. Kontakt zespołu z publiką po zmianie wokalistki też tak jakby lepszy. Anette podawała ręce (mam długie
Co do tych dzieci... Jeszcze takiego fanatyzmu na koncercie nie widziałem. Jeszcze znajomość wszystkich tekstów mogę zrozumieć, nawet podziwiać w pewnym stopniu (ja tam nawet wszystkich ich refrenów nie znam, to nie Maiden
No i część ludzi wbiła się pod scenę nie mając pojęcia w co się pakuje (tych w kurtkach to już w ogóle nie mogę pojąć), choć wcale jakiegoś dużego kotła nie było.
Podsumowując, koncert mi się podobał. Dzieci trochę zaskakiwały, ale też wkurzały.
Wieczorem mogę Wam pokazać pałkę.
pisaliśmy wcześniej, że nie dało radyAbstract pisze:A dla mnie wzięliście ?
super było :rocx ładnego farta mieliśmy, już traciliśmy nadzieję, że wejdziemy a tu nagle zjawił się konik z 3 biletami ;]
Trochę szkoda, że nie zobaczyłem Pain, słyszałem jedynie fragment Same Old Song, no i Shut Your Mouth na koniec. Według ludzi, którzy czekali ze mną na autobus zmietli totalnie. Czy tak było, nie wiem, może kiedyś jeszcze przyjadą i się przekonam
Nightwish - no rewelka. staliśmy trochę daleko od sceny, ale co tam..setlista podobna do tej, którą wkleił ktoś parę stron wcześniej, zamiast Higher Than Hope było Cadence of Her Last Breath. Bałem się o akustykę i o to, jak Annette zaśpiewa stare kawałki - niepotrzebnie. Słychać było bardzo dobrze a i do wokalistki nie ma o co się przyczepić. Czasem śpiewała trochę inaczej niż Tarja, ale to chyba zrozumiałe
więcej takich koncertów
pozdro dla wszystkich, których wczoraj spotkałem, do nastepnego :rocx
Zdecydowanie popieram Wasze wypowiedzi! Koncert rewelacja. Można śmiało powiedzieć ,że Tarję zastapiła równie dobra (o ile nie lepsza) wokalistka. Show przygotowane perfekcyjnie - świetne efekty pirotechniczne, rewelacyjny kontakt z polską publicznością oraz bardzo dobry dobór utworów. Mam nadzieję ,że przy okazji następnej trasy zawitają do nas 
set lista
01 Intro
02 Bye Bye Beautiful
03 Cadence of Her Last Breath
04 Dark Chest of Wonders
05 Ever Dream
06 Whoever Brings the Night
07 Amaranth
08 The Islander
09 The Poet and the Pendulum
10 Dead To The World
11 Sahara
12 Nemo
13 7 Days to the Wolves
14 Wishmaster
15 Wish I Had an Angel
16 Outro
Jezeli czymś się różnił to poprawcie
set lista
01 Intro
02 Bye Bye Beautiful
03 Cadence of Her Last Breath
04 Dark Chest of Wonders
05 Ever Dream
06 Whoever Brings the Night
07 Amaranth
08 The Islander
09 The Poet and the Pendulum
10 Dead To The World
11 Sahara
12 Nemo
13 7 Days to the Wolves
14 Wishmaster
15 Wish I Had an Angel
16 Outro
Jezeli czymś się różnił to poprawcie
nic nie bede dodawal , TAK MA WYGLADAC HEAVY METALOWE SHOW ! i niech sie inni od finow ucza, bo maja czego ! 
Pain = jak najbardziej na +! Disco...ale jakie bylo !!!
Pozdro dla calej ekipy
Pain = jak najbardziej na +! Disco...ale jakie bylo !!!
Pozdro dla calej ekipy
nie lubie Cie ;D
Ja również:P Ja nawet nie miałem szansy złapania. Ma ktoś jakieś fotki czy filmiki?
ja mam ale w lipnej jakosci ;/