Mam tak samo.Brand pisze:ale mało który utwór jest w stanie mnie wciągnąć.
Dream Theater
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dream Theater
Ja się przyznaję bez bicia, że pewnych płyt w ogole nie strawiłam, ale niektore kawałki tego zespołu to moja dusza, ot co.
Ostatnio zmieniony sob wrz 22, 2007 5:02 pm przez Lucy, łącznie zmieniany 1 raz.
Ty? Jak to? Niemożliwe! ;]Shalotka pisze:Ja się przyznaję bez bicia, że niektórych płyt w ogole nie strawiłam
6 Degrees i Train of Thought :/
Traina to nawet ja w miarę lubię. ;] Apropos Drimów. Mam pomysł na podpis, tylko muszę troszkę z Twojego zerżnąć. Mogie? :>
Proszę 
A ja ostatnio sobie słucham "Falling into Infinity"
It's rennen
It's rennen
On de streedz of Nu Yowk cidey
A ja ostatnio sobie słucham "Falling into Infinity"
It's rennen
It's rennen
On de streedz of Nu Yowk cidey
Dzięki, wieczorkiem coś wymyśle. <złowieszczy śmiech>Shalotka pisze:Proszę
Kocham.cellman pisze:Prestiż ;>Copycat pisze:"Obsession is a young man's game"
Kro, Lucy - będziecie w końcu na koncercie?
Ja niestety będę 
Teee... ładna ta nowa płyta
Teee... ładna ta nowa płyta
już nie mam tu najwięcej postów

-
farmer1990
- -#Invader

plytka imo przekombinowana..
do Darka fajnie bawi,ale przez pewien czas:)
pozniej to nuda z calym szacunkiem:)
Jesli Dreami to Scenes i Images
muuaaaa ;* !
do Darka fajnie bawi,ale przez pewien czas:)
pozniej to nuda z calym szacunkiem:)
Jesli Dreami to Scenes i Images
muuaaaa ;* !

Dream Theater + guests - Cemetery Gates (pantera cover)
http://www.youtube.com/watch?v=_CniXIMb0oo
... rewelacyjne wykonanie no i goście wyborni.
noooooooooooo.........tylko że stosunkowo stare bo chyba z trasy Gigantour 2005.....jesper pisze:Dream Theater + guests - Cemetery Gates (pantera cover)
......ale spoko ........
hmmm, ja nie znam mocno Dream Theater. Znam za to i uwielbiam Pantere. Dla mnie strasznie skaleczony ten cover. Jak na koniec śpiewają razem to już w ogóle jest rozjechane. Zdaję sobie sprawę, że na żywo pewnie zabrzmiało to bardzo fajnie, plus goście - ale generalnie mnie sie nie podoba.
- dostoevsky
- -#Assassin

Jeszcze solówka Mustaina... 
toż to z trasy 8varium jest
ale fakt - super to wyszło

A ja chciałem podzielić się wczorajszymy spostrzeżeniami po wysłuchaniu najnowszej płyty, co samo w sobie jest już jakimś znakiem, że koneser Dreamów słucha najnowszego albumu dopiero po pół roku od jego wydania. No, ale nie podoba mi się kierunek obrany przez ten zespół. Nasze drogi co raz bardziej się oddalają. Wczoraj na chłodno przeanalizowałem sobie twórczość Dreamów i doszedłem do wniosku, że ostatni udany album to był Train. Train nie jest moim zdaniem dziełem wybitnym, ale był na tyle dobry, ze po Octavarium ustawiłem się w sklepie w kolejce w dniu premiery w Polsce i co? Dupa wielka. Album moim zdaniem kompletnie nieudany, ale w końcu najlepszym się zdarza. Jedyny Panic Attack nadaje się do słuchania i od biedy These Walls, a zachwytów nad tytułową suitą nie rozumiem do dziś. Dla mnie na siłę przeciągnięty, zwczyajnie nudny kawałek. Zespół wydaje nowy album Systematic Chaos. Ja udałem się po płytę w pierwszym tygodniu po premierze. No, bo Dreami mieli u mnie duży kredyt zaufania. I kolejny zwód. Dwa kawałki dają radę, Forsaken i Prophets Of War to tragedia jakaś. Pozostałe nie zachwycają niczym szczególnym. Po tych wydarzeniach jakoś nie było mi po drodze do sklepu i Black Clouds nie mam do dziś, a wczoraj słuchałem pierwszy raz egzemplarz kuzyna. I tak jak zaznaczyłem na wstępie po raz kolejny się zawiodłem. Nic mnie nie zainteresowało. W dodatku kawałki moim zdaniem kompletnie bez pomysłu. Jakby to była improwizacja jakaś. Poprzyklejali bez ładu i składu poszczególne riffy, na siłę wydłużyli niektóre kompozycje i powstał 74 minutowy jamsession. Jakby porozdzielać poszczegołne riffy, wrzucić do miksera i wyciagnąć po wymieszaniu nic by się nie zmieniło, kawałki na niczym by nie straciły, ani nie zyskały i wszystko by względnie do siebie dalej pasowało. Nie wiem, może za długą są ze sobą i za bardzo realizują się w projektach pobocznych i ciekawe pomysły realizują sami? Może przydałaby się jakaś zmiana w zespole, bo chyba za duża stagnacja jest. W latach 90 zmieniali kogoś co płytę, dwie. Od kiedy jest Jordan skład od 10 lat jest ten sam. Przyszedł Jordan nagrali genialny Metropolis i Six Degrees, Jordan się zasiedział i powstają Octavarium, SC i BCASL. Czas na zmianę moim zdaniem, obojętnie kogo, ale ten skład chyba już się wypalił. Albo za bardzo się angażują w poboczne projekty, a w Dreamch walą komercyjną fuszerkę. W każdym razie to nie to co kiedyś.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Osobiście nie wyobrażam sobie jakiejkolwiek zmiany personalnej w DT. Ewentualnie wspomniany Jordan, ale to niewiele by zmieniło, bo wiadomo, że Portnoy - Petrucci - Myung decydują o wszystkim. DT zacząłem słuchać i jeździć na koncerty (5) z Jordanem więc dla mnie to jest podstawowy skład zespołu. Co do dyskografii, to zgadzam się, że po Train było już gorzej. Nowy album zyskuje po kilku przesłuchaniach. Nie oczekuje od zespołu z takim stażem jakiejś wybitnej płyty. Poniżej pewnego poziomu nie schodzą, a dzieło/a życia już nagrali. Tak, jak mówiłem - zmian personalnych nie wyobrażam sobie, ale może powinni rzadziej nagrywać. Może to wpłynęło by na jakość albumów.