1-3 sierpnia 2008 - Przystanek Woodstock - Kostrzyn nad Odrą

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

1-3 sierpnia 2008 - Przystanek Woodstock - Kostrzyn nad Odrą

Post autor: szatanista »

14. Przystanek Woodstock w Kostrzynie nad Odrą 1-2 sierpnia
Kostrzyn nad Odrą (Lubuskie) po raz piąty będzie gościł uczestników Przystanku Woodstock. 14. edycja festiwalu Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy odbędzie się 1-2 sierpnia 2008 roku i ma mieć innych charakter niż poprzednie.
Przed rozpoczęciem ubiegłorocznego festiwalu Jurek Owsiak mówił, że być może 13. Przystanek Woodstock będzie ostatnim w tej formie, wspominał o planach zmiany miejsca i skali imprezy. Miejsce nie uległo zmianie, jednak szef WOŚP chce, by festiwal zmienił swoje oblicze.

- Ma to być nowa impreza z mocnym naciskiem na prezentacje dokonań artystycznych różnych krajów z odległych regionów kulturowych. W tym roku w kręgu naszych zainteresowań są np. Indie i kontynent afrykański - powiedział prezes Zarządu Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy Jurek Owsiak.

- Pragniemy także - dodał Owsiak - aby na dużej scenie woodstockowicze mogli obejrzeć ogromne widowiska koncertowe zespołów, odzwierciedlające najciekawsze dokonania w muzyce. To już nie przegląd 30 zespołów, ale rozbudowane spektakle muzyczne około 15 wykonawców.

Już teraz wiadomo że w tym roku na dużej scenie zagrają Wojtek Waglewski z synami (Fisz i Emade), prezentując materiał z płyty "Męska muzyka". Zagra także zespół Lao Che ze swoim nowym materiałem z płyty "Gospel".

- Wysłaliśmy także zaproszenia dla zespołu Vader, doskonałą formę zespołu mogliśmy obejrzeć podczas tegorocznej Metalmanii, oraz do zespołu Lipali - powiedział szef WOŚP.

Tradycyjnie podczas Przystanku funkcjonować będzie scena folkowa, a także po raz trzeci odbędzie się Akademia Sztuk Przepięknych, na którą zaproszenie przyjęli już m.in. Kamil Durczok i Jan Tomaszewski.

Co jeszcze zostanie przygotowane dla woodstockowiczów - organizatorzy na razie nie zdradzają. Wiadomo jednak, że tradycyjnie uczestnicy festiwalu będą mogli oddać krew w specjalnie dostosowanych autobusach.

Organizacyjnie Woodstock 2008 będzie przygotowany na przyjęcie kilkuset tysięcy ludzi.

- Skala imprezy będzie zależała przede wszystkim od tego, ilu młodych ludzi zdecyduje się przyjechać w środku wakacji do Kostrzyna nad Odrą. Porozumieliśmy się z głównym sponsorem i miastem, teraz ubiegamy się o wszelkie niezbędne pozwolenia - powiedział w środę rzecznik prasowy WOŚP, Krzysztof Dobies.

Infrastruktura techniczna imprezy będzie podobna do tej sprzed roku. Zmieni się jednak rozmieszczenie poszczególnych jej elementów. - Może to być sporym zaskoczeniem dla stałych bywalców festiwalu - zaznaczył rzecznik Fundacji. Zapewnił także, że jak zawsze, udział w Przystanku będzie bezpłatny.

Do imprezy przygotowany jest Kostrzyn nad Odrą. Rzecznik tamtejszego magistratu, Przemysław Jocz, nie ukrywa, że Woodstock jest znakomitą promocją miasta i całego województwa lubuskiego. Z tego też powodu władzom miasta zależy, aby Przystanek jak najdłużej gościł w Kostrzynie nad Odrą. - Większość mieszkańców Kostrzyna polubiła ten festiwal. Co roku czekają na kolejną jego edycję - powiedział Jocz.

Jak dodał rzecznik, teren byłego poligonu, na którym odbywa się Woodstock, jest w pełni przygotowany do przyjęcia tysięcy gości; w ciągu minionych lat wyposażono go w niezbędną infrastrukturę.

Poprzedni, 13. Przystanek Woodstock odbył się 3-4 sierpnia ub r. Wg danych policji w Kostrzynie bawiło się wówczas ok. 85 tys. ludzi, organizatorzy twierdzili, że było ich grubo ponad 100 tys.

Organizowane od 1995 roku Przystanki Woodstock są formą podziękowania dla wszystkich ludzi, którzy wspierają kwesty WOŚP, organizowane co roku w styczniu. Pierwszy z Przystanków odbył się w Czymanowie w 1995 roku. Później impreza WOŚP na dłużej zagościła w Żarach - odbyła się tam 6 razy. Z Żar WOŚP przeniósł się do Kostrzyna nad Odrą.
Co roku na Przystanek Woodstock przyjeżdżało kilkaset tysięcy osób z całej Polski, a także z Niemiec. Hasła, jakie od lat towarzyszą kolejnym edycjom imprezy, to: "Miłość! Przyjaźń! Stop przemocy! Stop narkotykom!".
Program Koncertów:

Dzień 1:

DUŻA SCENA:
DAAB,
Panteón Rococó
Lipali,
Tribe After Tribe,
Świetliki,
Lao Che,
Karbido,
Kreator

MAŁA SCENA:
Łukasz Witaszewski
Drymba Da Dzyga
Railandar(?)
Kapela Pieczarków
Puste Biuro
Ratatam
Żywiołak

Dzień 2:

DUŻA SCENA:
Thee Flanders,
Good Vibe Styla,
Cinkusi,
MTM i 7 Tenorów z maestro WIESŁAWEM OCHMANEM – piosenki Jana Kiepury - http://www.mtmoperetka.pl
Waglewski Fisz Emade,
Anoradha Pal,
Vader,
Closterkeller

MAŁA SCENA:
Polkaholix
Carrantuohill
Rzepczyno
Atmosfera
pietuchy
The Folk Band
/Niespodzianka

(dzień 3:

DUŻA SCENA
Acid Drinkers
Clawfinger
The Stranglers
Fianł - podsumowanie ASP
Ostatnio zmieniony pn cze 23, 2008 2:50 pm przez szatanista, łącznie zmieniany 2 razy.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Re: 1-3 sierpnia 2008 - Przystanek Woodstock - Kostrzyn nad Odrą

Post autor: herki »

Won z brudem i ćpalnią.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

dokladnie, nie to forum :B
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

sranie tam. Ja się (wreszcie) wybiorę na Przystanek Woodstock, fakt, że gra Vader to kolejny powód, żeby tam jechać. Ekipe już wstępnie mam ustaloną ;] ktoś prócz mnie i Szatanisty(bo domyslam sie ze skoro zakładasz temat to jedziesz ;) ) sie wybiera ?
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
hail_the_leaf
-#Invader
-#Invader

Post autor: hail_the_leaf »

będę. głównie dlatego, że to 50 km od mojego domu.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

byłem raz i won. w dupie mam takie coś.

geje, dziwki, cpuny i ludzie, którzy 'co prawda pojechałem na woodstock, ale jestem inteligentny' tam są tylko
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

O, a miało nie być brudstocku w tym roku już.
El Dorado

Post autor: El Dorado »

A ja nie pojadę, nigdy nie byłem i nie zamierzam być
zaćpać mogę też w domu, pokąpać w błocie tak samo.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Ale w domu najebane punki nie nasikają Ci na namiot.
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

i na kiełbasę, którą sobie spokojnie jesz. niech woodstock trwa. niech wolna miłośc doprowadza do śmiertelnych chorób dziwy i inne zjebaństwa. niech się zabijają, zacpawają, zapijają i zaruchają.

FREE LOVE
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

ale pieprzycie, gadanie jak stare babcie o 'dzisiejszej młodzieży' ;-) tak samo można się doczepiać do chodzenia na jakiekolwiek koncerty, chodzenie na mecze itp. mi tam woodstock nie przeszkadza, a w tym roku ma raczej mało zachęcającą dla mnie formę. ale powodzenia jeśli ktoś ma ochotę.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

woodstock pieprzy my uprawiamy sex. ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Klimat Woodstocku jako wielkiej braci kochających się w usta punków, brudasów, skinów czy regemenów mnie nie przekonuje. Paplanie się w błocie, chodzenie u/na-jebanym jak stodoła na oczach 700000000 ludzi i co krok proszące o kasę ludzie to nie dla mnie :] Wprawdzie na Łótstoku nigdy nie byłem, i jakoś nie zamierzam być, ale z opowieści kumpli którzy byli to tak to wygląda (tylko, że im się bardzo podobało, ja jakoś nie byłem przekonany).
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Karwasz czepiacie się tego Woodstocka jakby to był fest organizowany przez Rydzyka..Byłem raz, sam na własne oczy przekonać się jak tam jest i nie żałuję. Ma to swój urok, nie wszystko może mi się tam podobało, ale było to ciekawe oderwanie się od codzienności i jak ktoś tego nie rozumie, to jego problem..A pieprzenie o ćpunach i dziwkach , które przewinęło się przez parę postów jest po prostu żałosne, tak samo żałosne jak wypowiadanie się na temat woodstock w sytuacji "nie byłem, ale słyszałem że..." Nie wiem czy to tylko takie głupie pisanie z nudów czy rzeczywista ocena ( ciekawe na jakiej podstawie ), ale ja się z tymi rzeczami nie spotkałem...Widocznie każdy widzi to, co chce zobaczyć.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

jak zagra FS lub vader to jade ;)
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

juras pisze:ale pieprzycie, gadanie jak stare babcie o 'dzisiejszej młodzieży' ;-) tak samo można się doczepiać do chodzenia na jakiekolwiek koncerty, chodzenie na mecze itp. mi tam woodstock nie przeszkadza, a w tym roku ma raczej mało zachęcającą dla mnie formę. ale powodzenia jeśli ktoś ma ochotę.
Mi też nie przeszkadza, po prostu nie odpowiada mi tego rodzaju forma rozrywki. Porównanie z koncertami moim zdaniem nietrafione, bo jednak ogromna większość woodstockowiczów jedzie na ten fest nie po to, żeby słuchać muzyki. ;)
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Pieczeń rzymska pisze:Porównanie z koncertami moim zdaniem nietrafione, bo jednak ogromna większość woodstockowiczów jedzie na ten fest nie po to, żeby słuchać muzyki.
Dokładnie. Festiwal muzyczny na którym muzyka nie jest najważniejsza, to jakaś pomyłka.

Raz byłem i wystarczy
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

no to moje stanowisko.

jeszcze rok temu wysmialbym kogos kto powiedzialby mi ze pojade kiedykolwiek na Łudstok. Sytuacja zmienila sie diametralnie gdy ogloszono liste kapel ktore zagrac mialy w 2007. Type O Negative, Rootwater, Acid Drinkers, Kobranocka i Schizma przy TAKIM naglosnieniu i na TAKIEJ scenie - nie moglem przegapic, nawet bez wzgledu na warunki sanitarne i klimat tam panujacy.

Na miejsce jechalem raczej z negatywnym nastawieniem do calosci imprezy - przerazal mnie brak cieplej wody i masa brudasow dookola. Jednak juz pierwszego dnia pobytu okazalo sie ze nie jest tak najgorzej. Nikt sie do nikogo o nic nie przypluwa, umyc mozna sie spokojnie w zimnej wodzie, bardziej wymagajacy moga wybrac sie do miejskiego osrodka sportu na ciepły prysznic w cenie chyba 4zł. Wiekszosc ludzi na miejscu jest w miare normalna, kulturalna i TRZEźWA. Sam bedac tam od czwartku wieczorem do niedzielnego popoludnia wypilem zaledwie 3 piwa. Oczywiscie znajda sie jakies odchyly, ale do jasnej ciasnej - tam jest 100 000 mlodych ludzi ;) Większość czasu spedzalem sobie w okolicach namiotu swojego lub znajomych leniac sie i prowadzac rozne dziwne dyskusje. Stoiska gastronomiczne byly naprawde dobrze zaopatrzone i za niewielkie pieniadze mozna bylo dobrze zjesc.
Najbardziej wkurzajaca sprawa sa krysznowcy. Pojebani sekciarze na widok ktorych zaczynalo mi sie chciec mordowac.

Festiwal jest naprawde przyjmeny i przyjazny dla kazdego człowieka ktory chce sie odlaczyc na kilka dni od szarej rzeczywistosci i przy okazji posluchac fajnej muzyki. Jesli w tym roku kapele beda tak ciekawe jak zaszloroczne to bez chwili zawahania wsiade w pociag do Kostrzyna.
Ostatnio zmieniony pn kwie 07, 2008 5:49 pm przez szatanista, łącznie zmieniany 2 razy.
herki
-#Clansman
-#Clansman

szatanista pisze:Sam bedac tam od czwartku wieczorem do poniedzialkowego popoludnia wypilem zaledwie 3 piwa.
GEJ

Ja pojadę jeśli ogłoszą jakiś dobry zespół, ale w to mocno wątpię :lol:

-edit-
szatanista pisze:zawachania
I DYSLEKTYK
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

herki pisze:zaćpać mogę też w domu
to zrób to wreszcie! :mrgreen:
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
ODPOWIEDZ