07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii
Kurcze, ale skąd nagle takie przyspieszenie? Miesiąc temu było mówione, że sprzedano ok 7 tys. biletów. A teraz nagle zostało jeszcze tylko 10 tyś. A ile wprowadzono biletów do sprzedaży, nie pamiętam chyba coś koło 30 tyś. To nagle sprzedało by się ponad 10 tyś biletów w miesiąc?
-
El Dorado
powiedziałeś, że zetniesz. Chyba, że popros admina jakiegoś zeby skasował posta, zebysmy nie mogli Ci tego udowodnić !Szajba pisze:zaraz po Twojej starej
EDIT:
zobaczymy. nie mam zamiaru się ścinać, poza tym nadal mi sie w sold out nie chce wierzyć
'pierwszy rzut' jak tu ktoś mówił, liczył podobno 23 000Piwowarus pisze:nie pamiętam chyba coś koło 30 tyś.
w każdym razie jeśli to wszystko prawdziwe dane, to zadziwiające przyspieszenie. I ja sie bede musiał chyba pospieszyć a planowałem bilet kupić gdzieś w czerwcu/lipcu.
Chyba nie spodziewałeś się po Szajbie, że dotrzyma obietnicy?Fałszywe dolary pisze:powiedziałeś, że zetniesz. Chyba, że popros admina jakiegoś zeby skasował posta, zebysmy nie mogli Ci tego udowodnić !Szajba pisze:zaraz po Twojej starej
EDIT:
zobaczymy. nie mam zamiaru się ścinać, poza tym nadal mi sie w sold out nie chce wierzyć
Mnie też dziwi to nagłe zainteresowanie koncertem Maiden, bo raz - promocji jak nie było, tak nie ma, a dwa - ten rok obfituje w koncerty zespołów bardziej od Maiden popularnych. Cóż. Meta się wyprzedała, to ludzie się na IM rzucili.
Te 7 tyś. to byłą chyba pula dla livenation, które samo rządzi się biletami. A może kończy im się ich dotychczasowa pula i podebrali kilka tyś z puli ticketpro i stąd ta nagła wyprz. Pogdybać możnaArtur pisze: 'pierwszy rzut' jak tu ktoś mówił, liczył podobno 23 000może jak to zejdzie to dodadzą te 7
Tak, w tej chwili jest jeszcze 9500 (tak +/-5%) biletow. Błędne bylo sugerowanie się ilkością drukowaną na bilecie, otóż każdy z kolporterów z góry otrzymuje określoną pulę, liczy się więc sumaryczna sprzedaż, do czerwca biletów nie będzie!
U nas Meta i Police (tzn. STING) są bardziej popularni (lub popularyzowani), ale w wielu krajach te relacje wyglądają czasem inaczej. U nas generalnie metal to całkowity underground!Pieczeń rzymska pisze:Chyba nie spodziewałeś się po Szajbie, że dotrzyma obietnicy?Fałszywe dolary pisze:powiedziałeś, że zetniesz. Chyba, że popros admina jakiegoś zeby skasował posta, zebysmy nie mogli Ci tego udowodnić !Szajba pisze:zaraz po Twojej starej
EDIT:
Mnie też dziwi to nagłe zainteresowanie koncertem Maiden, bo raz - promocji jak nie było, tak nie ma, a dwa - ten rok obfituje w koncerty zespołów bardziej od Maiden popularnych. Cóż. Meta się wyprzedała, to ludzie się na IM rzucili.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na razie w obiegu jest prawdopodobnie 24.000 biletów czyli poszło już blisko 15.000. Przy takim tempie sprzedaży do sierpnia na pewno będzie sold out, a Szajba zgoli się na zero!!
Zapomnieliście, że w 2005 roku, przy praktycznie zerowej promocji, na Stadionie Śląskim było 28.000 osób. Teraz przy kampanii billboardowej (a takowa pewnie będzie miała miejsce w kwietniu lub maju) i jakimś niezłym supporcie spokojnie będzie sell out!!
Z moich informacji wynika, że więcej poszło, ale tak czy inaczej sold - out pewny!WICKER MAN pisze:Na razie w obiegu jest prawdopodobnie 24.000 biletów czyli poszło już blisko 15.000. Przy takim tempie sprzedaży do sierpnia na pewno będzie sold out, a Szajba zgoli się na zero!!Zapomnieliście, że w 2005 roku, przy praktycznie zerowej promocji, na Stadionie Śląskim było 28.000 osób. Teraz przy kampanii billboardowej (a takowa pewnie będzie miała miejsce w kwietniu lub maju) i jakimś niezłym supporcie spokojnie będzie sell out!!
Szajba, żegnaj się z czupryną - przy takiej sprzedaży reklama jest zbędna....
I dobrze, że będzie sold-out. Przynajmniej plamy nie damy
Nie możemy!!!tomtomala pisze:I dobrze, że będzie sold-out. Przynajmniej plamy nie damy
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Zanim support ogłaszą (jeśli w ogóle) to pewnie będzie już po biletach.WICKER MAN pisze:jakimś niezłym supporcie
A co do promocji, to wydaje mi się, że nic nie będzie. Po co reklamować coś, co sprzedaje się i bez reklamy.
Dokładnie, czysty zysk, reklama to by zdała egzamin na Śląskim... :laughMr.Hankey pisze:Zanim support ogłaszą (jeśli w ogóle) to pewnie będzie już po biletach.WICKER MAN pisze:jakimś niezłym supporcie![]()
A co do promocji, to wydaje mi się, że nic nie będzie. Po co reklamować coś, co sprzedaje się i bez reklamy.
- Iron Marcin
- -#Invader

Jak się bilety sprzedadzą wszystkie to nie będzie żadnego dobrego supportu. Organizatorzy w Polsce zawsze tak robią. Jak bilety się sprzedają to nikogo znanego nie zaproszą na support. Wtedy więcej zarabiają...
Jak by przy okazji takiej imprezy mało zarabiali. Ech... prowizorka w tym kraju to podstawa
Czyzby WITHIN TEMPTATION bylo supportem?
A mi się wydaję, że nie będzie drugiego supportu. Zresztą na stronie LiveNation jest napisane:
Wejście od: 16:00
19:00 - 19:30: opening act
20:00 - 20:45: support
21:30 - 23:30: Iron Maiden
Wejście od: 16:00
19:00 - 19:30: opening act
20:00 - 20:45: support
21:30 - 23:30: Iron Maiden
niby 45min dla WT to ciut malo :/
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Godziny wejść zespołów mogą się bezproblemowo zmienić. Może WT będzię supprtem Maiden na całej trasie, tak jak ostatnio Trivium... Mnie by to bardzo cieszyło.