28/05/2008 - Metallica - Chorzów @ Stadion Śląski

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: 28/05/2008 - Metallica - Chorzów @ Stadion Śląski

Post autor: tomtomala »

Hehe, ja Downa widziałem w Stodole. Nigdy natomiast nie widziałem Machine Head więc z przyjemnością ich zobaczę na żywca.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Nieźle. Hmm, skoro na tej części trasy mamy 2 supporty tj DOWN i THE SWORD, to może i do nas kogoś jeszcze wezmą ze sobą oprócz MACHINE HEAD
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Evil »

a wy wszyscy macie bilety na plyte?
Bonzo
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Bonzo »

yhy :cool:
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

no wiadomo, a myslaleś ze ktoś przy zdrowych zmysłach kupi bilet na sektor ? 8)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Sorry, ja :P
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

ale Ty z sosnowca jesteś, to sie nie liczy :B ;)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

EvE pisze:
Pieczeń rzymska pisze:le chyba używając go nie wprowadziłem nikogo w błąd i wszyscy zrozumieli o co mi chodzi.
no ja właśnie nie wiedziałam czy Tobie chodziło o handel w znaczeniu rynku czy o nieograniczony przepisami.

Wolny rynek w najprostszym klasycznym (A. Smith) rozumieniu jest wtedy kiedy po stronie popytu jak i podaży istnieje nieorganiczna liczba podmiotów. I to jest idealny stan. Wtedy cena sie w prosty sposób ukształtuje osiągając stan optymalny. Jeśli po stronie podaży, jak tu, jest monopolista, albo oligopol, czy inna taka forma, gdzie podmiotów jest ZNACZNIE więcej niż osób po stronie popytu, a tak jest, bo ceny są olbrzymie (bo "popytowcy" ze sobą konkurują to ceny rosną, taki klasyczny mechanizm rynkowy) to to traci ideę wolnego rynku a staje się monopolistyczną formą "rynku". Ograniczenia powinny właśnie być, bo może znaleźć się podmiot posiadający więcej informacji (będzie wiedział kiedy bilety będą sprzedawane i po ile, przecież nie każdy konsument kupi w 1szy dzień bo tego nie wie) wykupi wszystkie bilety i będzie sprzedawać wiadomo jak. Taka osoba wie lepiej jaki jest popyt na dany koncert, i wszystko lepiej wie. Na rynku konsument jest zawsze w gorszym położeniu z powodu asymetrii informacyjnej i trzeba go chronić. Ograniczenia, które Ty nazywasz nieracjonalne, mają chronić konsumenta przed zawodnością rynku. Bo wolny rynek jest daremny. Ale ogólnie chodzi o to że nie ma mowy o wolnym rynku kiedy sprzedawców jest paru, produkt mocno ograniczony, a popyt dąży do nieskończoności. Robie sie z tego monopol.
Nie no bez przesady..... Jesli agencja wypuszcza 25 tys biletow po 100pln i jeden przedsiebiorca je wszystkie skupi i sprzeda wszystkie po 200 tzn ze cena ustalona przez agencje byla zanizona i po co tu chronic tych co nie wiedzieli na poczatku ze koncert bedzie?? Nie ma 200 zeta to nie idzie na koncert - to nie jest produkt pierwszej potrzeby i biedaczyna jakos to przezyje.

Pozatym juz widze kogos kto skupi wszystkie bilety..... Szanse ze nie sprzeda tego sa dosc spore. Nienawidze jak sie panstwo wpierdziela do takich spraw. Kupilem taniej sprzedaje drozej i jak sa klienci/frajerzy to moje szczescie.

Ja mam bilet i chce isc na koncert, wiec nie mam zamiaru sprzedawac, ale........wszystko na tym swiecie ma swoja cene :P Jak ktos chetny to slucham propozycji :)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Evil pisze:a wy wszyscy macie bilety na plyte?
Ja mam na backstage bezpośrednio.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Ty nie masz w ogóle
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Mam
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Szymon pisze:
EvE pisze:
Pieczeń rzymska pisze:le chyba używając go nie wprowadziłem nikogo w błąd i wszyscy zrozumieli o co mi chodzi.
no ja właśnie nie wiedziałam czy Tobie chodziło o handel w znaczeniu rynku czy o nieograniczony przepisami.

Wolny rynek w najprostszym klasycznym (A. Smith) rozumieniu jest wtedy kiedy po stronie popytu jak i podaży istnieje nieorganiczna liczba podmiotów. I to jest idealny stan. Wtedy cena sie w prosty sposób ukształtuje osiągając stan optymalny. Jeśli po stronie podaży, jak tu, jest monopolista, albo oligopol, czy inna taka forma, gdzie podmiotów jest ZNACZNIE więcej niż osób po stronie popytu, a tak jest, bo ceny są olbrzymie (bo "popytowcy" ze sobą konkurują to ceny rosną, taki klasyczny mechanizm rynkowy) to to traci ideę wolnego rynku a staje się monopolistyczną formą "rynku". Ograniczenia powinny właśnie być, bo może znaleźć się podmiot posiadający więcej informacji (będzie wiedział kiedy bilety będą sprzedawane i po ile, przecież nie każdy konsument kupi w 1szy dzień bo tego nie wie) wykupi wszystkie bilety i będzie sprzedawać wiadomo jak. Taka osoba wie lepiej jaki jest popyt na dany koncert, i wszystko lepiej wie. Na rynku konsument jest zawsze w gorszym położeniu z powodu asymetrii informacyjnej i trzeba go chronić. Ograniczenia, które Ty nazywasz nieracjonalne, mają chronić konsumenta przed zawodnością rynku. Bo wolny rynek jest daremny. Ale ogólnie chodzi o to że nie ma mowy o wolnym rynku kiedy sprzedawców jest paru, produkt mocno ograniczony, a popyt dąży do nieskończoności. Robie sie z tego monopol.
Nie no bez przesady..... Jesli agencja wypuszcza 25 tys biletow po 100pln i jeden przedsiebiorca je wszystkie skupi i sprzeda wszystkie po 200 tzn ze cena ustalona przez agencje byla zanizona i po co tu chronic tych co nie wiedzieli na poczatku ze koncert bedzie?? Nie ma 200 zeta to nie idzie na koncert - to nie jest produkt pierwszej potrzeby i biedaczyna jakos to przezyje.

Pozatym juz widze kogos kto skupi wszystkie bilety..... Szanse ze nie sprzeda tego sa dosc spore. Nienawidze jak sie panstwo wpierdziela do takich spraw. Kupilem taniej sprzedaje drozej i jak sa klienci/frajerzy to moje szczescie.

Ja mam bilet i chce isc na koncert, wiec nie mam zamiaru sprzedawac, ale........wszystko na tym swiecie ma swoja cene :P Jak ktos chetny to slucham propozycji :)
Podobnie i ja :neutral: Mam bilet na płytę ...ale myślę że gdyby pojawiła się jakaś atrakcyjna oferta byłbym wstanie z niego zrezygnować :twisted:
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Poniewiera mi sie po biurku jakis bilet na sektor 20 jakby ktos chcial niech sie zglosi ;-)
Awatar użytkownika
Diabeł
-#Invader
-#Invader

Post autor: Diabeł »

A ja nie sprzedam nawet jakby ktoś 2000 dawał
Up The irons
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

dziwne...ja bym sprzedal za 2000....kupil znowu za nawet 500 i 1500 na czysto :|
Awatar użytkownika
Thor
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Thor »

Diabeł pisze:A ja nie sprzedam nawet jakby ktoś 2000 dawał
:buahaha:
Awatar użytkownika
Levy
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Levy »

Ja bym sprzedał za tyle za ile kupiłem i tylko wtedy, gdy na koncert nie mógłbym jechać. Zabawa w żyda nie dla mnie... :closed
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

To wspomnij na mnie jakby coś nie poszło. ;]
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Levy pisze:Ja bym sprzedał za tyle za ile kupiłem i tylko wtedy, gdy na koncert nie mógłbym jechać. Zabawa w żyda nie dla mnie... :closed
JUŻ TO WIDZĘ

proponują Ci 400 zł a Ty "nie,nie, bierz za 125" :lol:

a ja bym siebie za 2000 sprzedał :D
archaon
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: archaon »

co oferujesz za te 2000 zł? :cool:
ODPOWIEDZ