Kurcze. Najpierw cisza i dementi, że nic nie robią, a teraz takie przyśpieszenie. Czyli, nagrywali płytę i dementowali, że nagrywająThe Burczax pisze:No zapewne mają, ale myślę, że w okolicach września płyta pojawi się na półkach sklepowych.
AC/DC
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: AC/DC
-
The Burczax
- -#Moonchild

Pewnie dla reklamy, mi się wydaje, że oni już długo mieli riffy tylko kwestia wejścia do studia. Poza tym wydawali Plug Me In wcześniej Family Jewels, musieli trochę odczekać, żeby te dwie pozycje się sprzedały, marketing.
-
The Burczax
- -#Moonchild

To dobre info, a teraz chyba jednak science fiction: http://en.wikipedia.org/wiki/Dirty_RhythmSunday, April 20, 2008
Paul Cashmere of Australia's Undercover News has just revealed that AC/DC will be touring in support of their new album due out later this year.
According to Paul,"Plans for a major world tour are underway to coincide with the release of the album and the tour will been announced shortly."
This is, of course, excellent news for AC/DC fans everywhere as many have been fretting that they would never get to see Angus & Co. live in concert ever again.
I suspect AC/DC will tour their usual haunts including Europe, North America and Australia, but what about all the fans who want to see them again in New Zealand, South America, Japan, and even in South Africa? Not only that, but AC/DC has a growing audience in India and who can forget AC/DC's legendary appearance at Moscow's Tushino International Airport back in 1991 in front of an estimated million fans?
And while they're at it, why shouldn't AC/DC visit China as well? After all, if the Rolling Stones can do it, why shouldn't the world's greatest rock band play there too?
Personally, I'd rather see AC/DC avoid China while they're cracking down on Tibet, but AC/DC has never been a band to let politics stand in their way of where they want to play.
Anyway, the good news is that a tour will happen barring any unforeseen circumstances. Hopefully, it won't be AC/DC's last go round either as that rumor has reared its ugly head recently thanks to Eddie Trunk.
-
The Burczax
- -#Moonchild

http://pl.youtube.com/watch?v=SeCRBdiaSx0
Brian udzielił wywiadu i powiedział, że płyta nagrana. Angus i Malcolm zostali z producentem i gościem od dźwięku i miksują materiał, okładkę robią i takie pierdoły. Także może jeszcze w wakacje będzie album
Brian udzielił wywiadu i powiedział, że płyta nagrana. Angus i Malcolm zostali z producentem i gościem od dźwięku i miksują materiał, okładkę robią i takie pierdoły. Także może jeszcze w wakacje będzie album
koncert w Polsce to będzie wydarzenie roku, jeszcze tak jakiś bardzo dobry support(w Polsce z tym różnie) i byłoby widowisko
a co do zespołu to największa legenda rocka, Ironi z Di Anno mieli takie podejście do grania, potem trochę się pozmieniało, to tak apropo, a najlepszy album to High Voltage, najsurowszy z najsurowszych, Long Way to the Top czy TNT ,moc, albo Rock and Roll Singer, chociaż Back in Black czy Powerage (Riff Raff) niewiele niżej
a co do zespołu to największa legenda rocka, Ironi z Di Anno mieli takie podejście do grania, potem trochę się pozmieniało, to tak apropo, a najlepszy album to High Voltage, najsurowszy z najsurowszych, Long Way to the Top czy TNT ,moc, albo Rock and Roll Singer, chociaż Back in Black czy Powerage (Riff Raff) niewiele niżej
-
The Burczax
- -#Moonchild

Jeszcze bym dodał Let There Be Rock, Highway, Razor's edge. Ale nie można zapomnieć o genialnych koncertówkach, które są symbolami AC/DC, If You want blood i Live, a także LTBR live in Paris, LIve at atlantic studio.AC/Motorr pisze: a co do zespołu to największa legenda rocka, Ironi z Di Anno mieli takie podejście do grania, potem trochę się pozmieniało, to tak apropo, a najlepszy album to High Voltage, najsurowszy z najsurowszych, Long Way to the Top czy TNT ,moc, albo Rock and Roll Singer, chociaż Back in Black czy Powerage (Riff Raff) niewiele niżej
słyszałem opinie żę LTBR to album wszechczasów, ja się z tym nie zgadzam, dla mnie 2 albumy wszechczasów, to Seventh Son i Rising (Rainbow jakby ktoś nie wiedział) ,niemniej AC/DC całościowo to mój ulubiony zespół
ale na tym albumie jest faktycznie chyba największy tyłkokop AC/DC czyli utwór tytułowy
ale na tym albumie jest faktycznie chyba największy tyłkokop AC/DC czyli utwór tytułowy
-
The Burczax
- -#Moonchild

http://www.sonybmg.com.au/competitions/ ... d=1&stId=0
W sierpniu zostanie wydany nowy album, na razie nic o nim nie wiadomo, ale ważne, że wyjdzie
W sierpniu zostanie wydany nowy album, na razie nic o nim nie wiadomo, ale ważne, że wyjdzie
-
The Burczax
- -#Moonchild

Coś czuję, że nowy album zmiecie strupy z dupy wszystkim. Osiem lat minęło od wydania Stiffa, także musieli mieć mnóstwo pomysłów, zresztą jakby nie mieli, to by nie wydali. To nie jest zespół nastawiony na zysk.
Też mi się tak wydaje. Swoje już dawno zarobili (chociażby album Back In Black - 42 miliony kopii na świecie). Ja sądzę, że w końcu znudziło im się siedzenie w domu na dupsku i postanowili po raz ostatni pobawić się. A jak wiadomo - jeśli nie ma ciśnienia to powstają rzeczy wielkie.The Burczax pisze:To nie jest zespół nastawiony na zysk.
-
The Burczax
- -#Moonchild

Oj nie zgodzę się z tym, że nie było ciśnienia. Było i to duże, fani się domagali bardzo. Jakieś petycje szły i inne bajery, ale raczej nagrywać i tak mięli tylko tak zrobili to szybciej 
-
The Burczax
- -#Moonchild

http://muzyka.onet.pl/0,1781284,newsy.html
Czyżby Black Ice, widzę jakieś nawiązanie do Back In Black, może być cudo!!
Czyżby Black Ice, widzę jakieś nawiązanie do Back In Black, może być cudo!!
-
The Burczax
- -#Moonchild

-
The Burczax
- -#Moonchild

Napisał to moderator oficjalnego forum, więc za niedługo otrzymamy singla!!New album, which the title is still yet to be decided, but likely will be Runaway Train or Black Ice will be released by Columbia Records on October 28th in North America (Oct 27 in the rest of the world). First single "Runaway Train" will be out sometime in August.
Billboard.com podaję, że AC/DC rusza w październiku w 18 miesięczną trasę !!!
Jak zaczną od Europy to pewnie w Polsce nie będzie - no bo przecież nie ma hali większej od Spodka...;/ Czyli znów Praga albo Berlin..
Jak Europę zostawią na wiosnę - lato, to na moje znamy już gwiazdę większych czerwcowych festivali...i pewnie ( OBY!!! ) będzie Śląski.
Jak zaczną od Europy to pewnie w Polsce nie będzie - no bo przecież nie ma hali większej od Spodka...;/ Czyli znów Praga albo Berlin..
Jak Europę zostawią na wiosnę - lato, to na moje znamy już gwiazdę większych czerwcowych festivali...i pewnie ( OBY!!! ) będzie Śląski.