07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Wszystko na temat nowego tournee oraz koncertu w Polsce!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii

Post autor: Piwowarus »

tomtomala pisze: ja dokładnie tez o tym myślę. Mnie to wali gdzie grają - chociażby na kartoflisku. Ale jak chłopaki wysiądą z busa i wejdą do garderoby to będzie załamka. No chyba, że tam jest wsio odpicowane i nie ma się czego wstydzić.
Ja to mam nadzieję, że garderobę to urządzą im w jakimś porządnym namiocie lub czymś podobnym. Bo gdy patrzy się na ten budynek który będzie stał za sceną to strach sie bać.

jesper -> Wiadomo, że fani i zespół tworzą atmosferę itd. Tak samo jak w piłce nożnej. Ale chyba nie powiesz, że o wiele lepiej czuje sie na meczu który jest rozgrywany na Wembley, niż np. na Żylecie.
Awatar użytkownika
Man on the Edge
-#Invader
-#Invader

Post autor: Man on the Edge »

IM_Power pisze:co obraża się?
Zespół może i nie tylko najgorzej jak Eddie focha
strzeli i nie wyjdzie przy The Evil That Men Do :B ;-) ;-) :razz:
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

bartoslaw pisze:Zespół może i nie tylko najgorzej jak Eddie focha
strzeli i nie wyjdzie przy The Evil That Men Do
albo się wywali jak na torwarze w 95 :mrgreen:
Awatar użytkownika
Man on the Edge
-#Invader
-#Invader

tomtomala pisze:albo się wywali jak na torwarze w 95 :mrgreen:
Ach ta Polska wódka :mrgreen: :razz:
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Piwowarus pisze: jesper -> Wiadomo, że fani i zespół tworzą atmosferę itd. Tak samo jak w piłce nożnej. Ale chyba nie powiesz, że o wiele lepiej czuje sie na meczu który jest rozgrywany na Wembley, niż np. na Żylecie.
... myślę że to nie to samo co mecz bo jak by sie uparł to ten koncert można było zorganizować na krakowskich błoniach a na meczu jednak trybuny są niezbędne [pamiętaj że mówimy tu o gwiazdach i drużynach dużego formatu] w przypadku koncertu [patrz: duże festiwale np: Donington etc.] wystarczy spora przestrzeń i scena która jest odpowiednio duża i wysoka, do pełni sukcesu poza atmosfera jest potrzebne dobre brzmienie a takie na podstawie własnych doświadczeń koncertowych na stadionie Gwardii profesjonalna ekipa może zagwarantować.

Jest jeszcze jedna kwestia, mianowicie organizacja zaplecza gastronomicznego [liczę że nie będzie złodziejskich cen wody jak w przypadku Mystic 2005 w Chorzowie], kibli, zabezpieczenia, ochrony etc.
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Jack »

Ja w sumie tez mysle ze ten stadion to jedna wielka ,,bieda'' ale rawda jest taka ze tylko my zwracamy na to uwage. Zespół przyjedzie i bedzie miał w dupie czy sciany zaplecza sa podrapane czy cos takiego. Mysle ze nie ma co sie przejmowac kompromitacja jak juz ktos trafnie zauwazył ,,Stadion jest mały i dla tego bedzie pełen'' ! i to na pewno zrobi wieksze wrazenie niz ślaski. Wierze doświadczonemu z tego co czytam jesperowi i licze na dobre nagłosnienie nic innego mnie nie interesuje.

Juz teraz widze jak ten mały stadion wypełniony po brzegi stwarza klimat konkretnego obiektu

Bedzie dobrze, cieszmy sie z tego co jest ! :cool:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Gwardia bardziej przypomina pole niż stadion, ale to było wiadome od dawna więc nie wiem czemu dopiero teraz się taka burza podniosła. Niestety innego obiektu w Warszawie nie ma. Legia w remoncie (podobno ;-) ) a Polonia raczej za mała. Ważne żeby nagłośnienie i organizacja była w porządku, a nie jak na ostatnim Mysticu wtedy koncert będzie udany.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Mr.Hankey pisze:Gwardia bardziej przypomina pole niż stadion, ale to było wiadome od dawna więc nie wiem czemu dopiero teraz się taka burza podniosła. Niestety innego obiektu w Warszawie nie ma. Legia w remoncie (podobno ;-) ) a Polonia raczej za mała. Ważne żeby nagłośnienie i organizacja była w porządku, a nie jak na ostatnim Mysticu wtedy koncert będzie udany.
Coś wam powiem - z utęsknieniem czekałem momentu, kiedy zacznie się to biadolenie i mędrkowanie... Gwardia to takie samo miejsce jak każde inne, zarówno na Santanie jak i Maiden dobra organizacja zda egzamin, tam mimo wszystko może wejść sporo ludzi, jest baaardzo prawdopodobne, że stadion będzie nabity!
W końcu jedziemy dla muzyki, nie zaś dla podziwiania "bryły" architektonicznej obiektu :rocx
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Mr.Hankey pisze:a Polonia raczej za mała
No własnie nie wiem czy za mała. Płyta ma takie same wymiary, gdyby scene postawić bokiem, to by sporo ludzi na trybunę główną weszło. No tylko, że na Polonii nigdy nie było takich imprez. A pewnie koszta wynajmu tez mniejsze.
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Jack_86 pisze:

Bedzie dobrze, cieszmy sie z tego co jest ! :cool:
człowieku do kogo Ty mówisz, przecież tutaj nikt nie odmówi sobie jakiejś idiotycznej uwagi, nawet jeśli nie jedzie na koncert....jedna prośba, tym co nie podoba się stadion niech nie jadą ,albo jadą do Czech, Francji czy USA, droga wolna
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

IM_Power pisze:ym co nie podoba się stadion niech nie jadą ,albo jadą do Czech, Francji czy USA, droga wolna
No i zamknąć mordy bo pan IM_Power przemawia :buahaha:
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

nie najlepiej ,gadać przez cały czas o stadionie i frekwencji, dwie najważniejsze sprawy dla ludzi, a np.kwestię tego czy będą opaski czy nie to po co się dowiedzieć, albo coś zorganizować na urodziny Brusa...poważny fan club ,nie ma co, Chorwaci na 10 sierpnia zrobią urodziny Brusowi ,albo Czesi dzień po, Polacy to tylko umią narzekać, ale Ci młodzi ,bo za dobrze mają, ludzie w latach 80 potrafili się bawić, a teraz to tylko takie biadolenie, ojej stadionik brzydki, żałosne ,lepiej żeby wogóle nie zagrali, problem w tym że ileś tam osób na to czekało i mają w dupie gdzie ich zobaczą ,tylko co obchodzi marudy z Sanktuarium które były na 15.000 koncertach i ich to już "nudi" "znuciłło" się królewiczom
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

IM_Power pisze:nie najlepiej ,gadać przez cały czas o stadionie i frekwencji, dwie najważniejsze sprawy dla ludzi, a np.kwestię tego czy będą opaski czy nie to po co się dowiedzieć, albo coś zorganizować na urodziny Brusa...poważny fan club ,nie ma co, Chorwaci na 10 sierpnia zrobią urodziny Brusowi ,albo Czesi dzień po, Polacy to tylko umią narzekać, ale Ci młodzi ,bo za dobrze mają, ludzie w latach 80 potrafili się bawić, a teraz to tylko takie biadolenie, ojej stadionik brzydki, żałosne ,lepiej żeby wogóle nie zagrali, problem w tym że ileś tam osób na to czekało i mają w dupie gdzie ich zobaczą ,tylko co obchodzi marudy z Sanktuarium które były na 15.000 koncertach i ich to już "nudi" "znuciłło" się królewiczom
Święta RACJA :rocx
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Stary mnie tylko chodzi o to, że w innym wątku piszesz, że inaczej kiedyś na forum było, nowi odchodzą, a sam ucinasz dyskusję. Jak mnie waliło roztrząsanie przez 5 stron o liczbie biletów na Metę to nie brałem udziału. Jak Cię wkurza, że se ludziska narzekają na stadion to czytaj inne tematy. Ale nie ucinaj dyskusji w ten sposób.
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

jaką dyskusję? o czym chcesz dyskutować?

poprostu zostało powiedziane parę słów o stadionie i chyba starczy, zresztą możecie założyć osobny temat i gadać ,jakby było osobne forum dla koncertu Warszawskiego każdy by sobie mógł temat założyć i byłby porządek tak jak było przed koncertem w Chorzowie, a teraz jeden temat i sto zagadnień poruszanych i jak ktoś np.chce się dowiedzieć o tym czy będą opaski nie wie
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Jack »

Dokładnie polecam załozyc temat ,, Psioczenie i marudzenie''

duzo ludzi czuło by sie jak rybki w wodzie, a ten temat lepiej zostawic na ewentualny dyskusje co do bierzacych i nadchodzacych koncertów. Bo fakt jeden temat strasznie sie rozbestwił i niedługo nikt tu nie bedzie chciał nic pisac bo niewiadomo nigdy o cyzm jest temat.
Awatar użytkownika
Man on the Edge
-#Invader
-#Invader

IM_Power, człowieku wrzuć na luz :!: :roll:
Awatar użytkownika
AC/Motorr
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: AC/Motorr »

no i po co takie docinki jak się nie jest w temacie, słuszna rzecz została poruszona ja już sam nie wiem o czym jest dyskusja w temacie

będą te opaski czy nie? bo nie wiadomo kiedy się pojawić przed stadionem? swoją drogą organizator mógłby wydać oświadczenie
Awatar użytkownika
piter
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: piter »

AC/Motorr pisze:będą te opaski czy nie? bo nie wiadomo kiedy się pojawić przed stadionem? swoją drogą organizator mógłby wydać oświadczenie
przydała by się jakaś wtyka w LN - co do opasek na Gwardii to były tylko na jednym koncercie w 1994 - grał wtedy Aerosmith później na żadnym koncercie na Gwardii sektora pod scene i opasek tam nie było (nawet na Metallice w 1999 roku)

oczywiście można zobaczyć jaka bedzie organizacja na koncercie Santany w czerwcu ale też nie mozna się na tym opierać gdyż może być inna frekwencja.

Najwieksza kicha była za to na Legii gdy grali G'n'R bo zrobili sektor pod sceną i żadnych opasek nie dawali - niby zbierali bilety od ludzi - ale to było bez sensu w momenncie jak nie było osobnych biletów na ten sektor - w końcu przestali tam wpuszczac dobrze że choc wode mozna było wewnątrz tego kupić ale o wyściu do Toi Toja mozan było zapomnieć - wówczas obsługiwała to wielce yntelygentna firma ochroniarska "ZUBRZYCKI" - ale oni mają monopol na Legie i Torwar miejmy nadzieje że LN starym zwyczajem przywiezie z katowic na Gwardie "FOSE" która to firma zazwyczaj obsługuje koncerty w Spodku i na Śląskim i ma jakiekolwiek pojecie o tym jak to robić.

Jedynie jakis przeciek z LN wyjasni sprawe, no chyba że ktoś pracuje w tym biurowcu co jest obok stadionu (kiedyś tam się mieścił UOP - teraz to nie wiem co tam jest) to bedzie przez okno widział jak wygladają przygotowania do koncertu - można też wynająć helikopter albo balon i obserwować budowę barierek na stadionie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

IM_Power pisze:nie najlepiej ,gadać przez cały czas o stadionie i frekwencji, dwie najważniejsze sprawy dla ludzi, a np.kwestię tego czy będą opaski czy nie to po co się dowiedzieć, albo coś zorganizować na urodziny Brusa...poważny fan club ,nie ma co, Chorwaci na 10 sierpnia zrobią urodziny Brusowi ,albo Czesi dzień po, Polacy to tylko umią narzekać, ale Ci młodzi ,bo za dobrze mają, ludzie w latach 80 potrafili się bawić, a teraz to tylko takie biadolenie, ojej stadionik brzydki, żałosne ,lepiej żeby wogóle nie zagrali, problem w tym że ileś tam osób na to czekało i mają w dupie gdzie ich zobaczą ,tylko co obchodzi marudy z Sanktuarium które były na 15.000 koncertach i ich to już "nudi" "znuciłło" się królewiczom
"umieją", ale ma rację!
ODPOWIEDZ