Ulver
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Re: Ulver
Nie-e, ta jest dyskretniejsza i mniej oczywistaNorka pisze:moja fajniejsza
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No jak masz napis na pół pleców to wiadomo, że większy lans, ale większe ryzyko jak nie znasz składówNorka pisze:moja fajniejsza bo ma obrazek na plecach :]panzerschreck pisze:Nie-e, ta jest dyskretniejsza i mniej oczywista
Trybut dla Ulver
Już niebawem dzięki Cold Dimenions ukaże się trybut album dla Ulver. Płyta nosi tytuł "My Own Wolf: A New Approach to Ulver" i dostępna będzie w sklepie Omnio końcem lipca bieżącego roku. "My Own Wolf: A New Approach to ULVER" składa się z dwóch płyt, na których artyści dają upust swej fascynacji muzyką Garma i spółki. Fani metamorficznej sztuki Norwegów znajdą tutaj interpretacje utworów Ulver z lat 1993 – 2005, począwszy od demo "Vargnatt", na "Blood Inside" skończywszy.
ciekawe jakie bandy sie pojawia, pewnie mozna liczyc na Lunar Aurora
Już niebawem dzięki Cold Dimenions ukaże się trybut album dla Ulver. Płyta nosi tytuł "My Own Wolf: A New Approach to Ulver" i dostępna będzie w sklepie Omnio końcem lipca bieżącego roku. "My Own Wolf: A New Approach to ULVER" składa się z dwóch płyt, na których artyści dają upust swej fascynacji muzyką Garma i spółki. Fani metamorficznej sztuki Norwegów znajdą tutaj interpretacje utworów Ulver z lat 1993 – 2005, począwszy od demo "Vargnatt", na "Blood Inside" skończywszy.
ciekawe jakie bandy sie pojawia, pewnie mozna liczyc na Lunar Aurora
Jazz is not dead, it just smells funny.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Zakład to nie wiem, ale pamiętam że rezydujesz gdzieś w Polsce BM@ti pisze:A skąd wiesz, w jakim mieście jest mój zakład?panzerschreck pisze:M@ti, możesz kupować bo daleko ode mnie mieszkasz, więc nic się nie będzie gryzło ze sobą na mieście ewentualnie
do posłuchania tuFormacja Ulver przygotowała własną wersję utworu "Thieves in the Temple" z repertuaru Prince'a. W studiu zespół wspomagała protegowana Wycelf Jeana, Siri Stranger. Oryginalna kompozycja pochodzi z wydanej w 1990 oku płyty "Graffiti Bridge".
Cover trafi na pięciopłytową kompilację "Shockadelica: 50th Anniversary Tribute To The Artist Known As Prince".
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Nie taki zły, w stylu ostatnich "smętów" Ulver, ale czego innego się spodziewać
Naprawdę fajna żeńska partia wokalu. No i ten moczący damskie koronki głos Garma 
- likipiki
- -#Lord of the flies

hm. wstyd sie przyznać, ale nie znałem oryginalnej wersji wcześniej. po zapoznaniu sie z obiema, muszę stwierdzić, że ulver lata świetlne do tyłu. prince siłę swojego utworu ulokował w dynamice i feelingu. Kristoffer to przearanżował, zaryzykował i chyba mu nie wyszło. no chyba, że coś zmaściłem 
And it's a dirty job but someone's gotta do it...