Industrial ogólnie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Industrial ogólnie
dzięki, kiedyś sprawdzę :]
Bo Bóg jest tylko jedenpanzerschreck pisze:God- Possession
Jazz is not dead, it just smells funny.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Zwolennik Monotheizmu?sz pisze:Bo Bóg jest tylko jedenpanzerschreck pisze:God- Possessiongeniusz!
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Ale to wciaz jeden Bóg 
obie wspaniale ;]
obie wspaniale ;]
Panzer, kiedyś napisałeś, że FLA to też niezły industrial, ale tylko wybrane płyty.
..czy jakoś tak i wskazałeś Caustic Grip, Millenium i Hard Wired. Pozostałe Ci się nie podobają, czy się nie wsłuchiwałeś za bardzo?
Implode, Epitaph, Civilization, Artifical Soldier imo wcale nie odstają...
Millenium to bezapelacyjne 10/10, Hard Wired raczej też, pozostałe (nie licząc CG, które mi nieleży, ale też szybko ją odstawiłem- może teraz inaczej do niej podejdę, jeszcze spróbuję) nie schodzą poniżej 9/10, no ewentualnie 8,5 :j i to już coraz bardziej chłodna i zrównoważona opinia
..czy jakoś tak i wskazałeś Caustic Grip, Millenium i Hard Wired. Pozostałe Ci się nie podobają, czy się nie wsłuchiwałeś za bardzo?
Millenium to bezapelacyjne 10/10, Hard Wired raczej też, pozostałe (nie licząc CG, które mi nieleży, ale też szybko ją odstawiłem- może teraz inaczej do niej podejdę, jeszcze spróbuję) nie schodzą poniżej 9/10, no ewentualnie 8,5 :j i to już coraz bardziej chłodna i zrównoważona opinia
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Implode i FLAvour of the Weak na pewno Ci polecałemsyzygy pisze:Panzer, kiedyś napisałeś, że FLA to też niezły industrial, ale tylko wybrane płyty.
Epitaph jest boski, AS mniejpanzerschreck pisze: Ale przyznam, że Epitaph czy AS to już nie tak bardzo mi podeszły
I know what's real
I want to feel
The full effect
These open wounds
Will never heal
There's no respect
Backflash rządzi
albo Decoy:
Break, break, break it down
Push up, push up the tempo....
Caustic mi się absolutnie nie podoba, odrzuca mnie od tej płyty.
A ogólnie FLA byłoby jeszcze bardziej fantastyczne, jakby więcej klawiszy było na ich płytach.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Bosh, ale ty narzekasz- za mało klawiszy, za mało gitar, zły wokal, MM lepszy od NiN a Stadium ARcadium najlepszy RHCP- załóż swoją własną kapelę i graj swoją wizję
FLA to właśnie na tyle zróżnicowany zespół, że raz więcej metalowania, raz przewaga elektroniki i dlatego możesz sobie powybierać
A Caustic Grip pewnie kiedyś podejdzie, za miesiąc podjarasz się inną kapelą, po roku wrócisz do FLA i CG będzie ich najlepszą płytą
Żartuję, ale chociaż inne Ci podeszły, nie wymagam od Ciebie pełnej kompatybliności własnego gustu z moim 
na brak gitar nie narzekam u FLA, zupełnie mi nie przeszkadza- to Ty marudzisz na późniejsze płytypanzerschreck pisze:Bosh, ale ty narzekasz- za mało klawiszy, za mało gitar, zły wokal
Wokal jest tylko na CG do dupy.
Poza tym, to jak się czymś nowym ekscytuję, to się śmiejecie, że to tylko taka chwilowa podnieta, przejdzie mu itd. Jak mówię, że FLA cholernie mi się podoba, ale jednocześnie wyliczam to, co mi nie do końca pasuje to znowu kręcę nosem i nic mi się nie podoba.
tak źle i tak niedobrze
Panzer, pomocy!
masz koncertówkę FLA Live Wired w mp3? Bo wideo to łatwo ściągnę, ale audio nie mogę znaleźć.
Chociaż oglądałem na yt Modus Operandi i nie podobało mi się za bardzo. Te wersy które mają być porywająco wykrzyczane, były pedalsko wyszeptane/wyrecytowane, tak jak zwrotki
God i Optimum Wound Profile też na emulu nie widać
masz koncertówkę FLA Live Wired w mp3? Bo wideo to łatwo ściągnę, ale audio nie mogę znaleźć.
Chociaż oglądałem na yt Modus Operandi i nie podobało mi się za bardzo. Te wersy które mają być porywająco wykrzyczane, były pedalsko wyszeptane/wyrecytowane, tak jak zwrotki
God i Optimum Wound Profile też na emulu nie widać
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Co do Live Wired, to nie jestem pewien, ale powinienem mieć, poszukam
God i Optimum Wound Profile mam na 100%, więc Ci wrzucę na jakiegoś rapida. Ale to dopiero w piątek/sobotę się spodziewaj, bo teraz we Wrocku jestem, a tutaj na kompie tego nie mam, tylko u siebie w domu w Gło 
ok, nie pali się, wielkie dzięki 
Tim Skold
http://youtube.com/watch?v=0q4LQxiIcmk&feature=related
Fajne. Wokal jak Manson prawie, lubię taką manierę, podoba mi się bardzo.
A na Anarchy KMFDMu rozwala wokalem. http://youtube.com/watch?v=KzOoBzi-b9o&feature=related
najlepszy kawałek na Symbols.
Posłucham go solo chyba
http://youtube.com/watch?v=0q4LQxiIcmk&feature=related
Fajne. Wokal jak Manson prawie, lubię taką manierę, podoba mi się bardzo.
A na Anarchy KMFDMu rozwala wokalem. http://youtube.com/watch?v=KzOoBzi-b9o&feature=related
najlepszy kawałek na Symbols.
Posłucham go solo chyba
Pig, Die Krupps- brać? Po sprawdzeniu last.fmowych próbkek ściągam już :j
Fajny jest Shotgun Messiah, zespół Tima Skolda. Solowa płytka Skolda też fajna.
Zwątpiłem w oryginalność głosu Mansona :j Koleś mógłby nagrać fejka płytki MM, 90% fanów by się nie skapnęło, jakby się postarał
Fajny jest Shotgun Messiah, zespół Tima Skolda. Solowa płytka Skolda też fajna.
Zwątpiłem w oryginalność głosu Mansona :j Koleś mógłby nagrać fejka płytki MM, 90% fanów by się nie skapnęło, jakby się postarał
Nikt nie zna :wumpscut:? Dziwne, zespół prześwietny i raczej nie kompletny uderground (jak B6 np.
), Wreath Of Barbs, Buketor 7, Embryodead i Bone Peeler na granicy geniuszu, a Eevil Young Flesh też super.
Resztę też oczywiście wezmę w obroty, jak tylko będę mógł swobodnie ściągać (będąc w domu).
W ogóle to stwierdziłem, że potrzebuje zasięgnąć rady kogoś, kto siedzi głeboko w industrialu- napisałem 3 mejle do redaktorów http://www.postindustry.org/ w których wymieniłem, to co słucham i poprosiłem o polecenie paru zespołów. Na dwa dostałem odpowiedź z bardzo długimi listami kapel, które w dużej części się pokrywają (co jest dobrym znakiem)- ale będzie ściągania i testowania
Resztę też oczywiście wezmę w obroty, jak tylko będę mógł swobodnie ściągać (będąc w domu).
W ogóle to stwierdziłem, że potrzebuje zasięgnąć rady kogoś, kto siedzi głeboko w industrialu- napisałem 3 mejle do redaktorów http://www.postindustry.org/ w których wymieniłem, to co słucham i poprosiłem o polecenie paru zespołów. Na dwa dostałem odpowiedź z bardzo długimi listami kapel, które w dużej części się pokrywają (co jest dobrym znakiem)- ale będzie ściągania i testowania
za duzo romantycznej elektrogoto papkisyzygy pisze:Nikt nie zna :wumpscut:? Dziwne, zespół prześwietny i raczej nie kompletny uderground
ale najlepszy album to Music for a Slaughtering Tribe
z ciekawosci, mozesz wkleic co Ci polecili:)syzygy pisze:z bardzo długimi listami kapel,
A ja ostatnio zachwycam sie zdecydowanie bardziej transowo-apokaliptycznymi dzwiekami, marszowo-industrialnie, z bardzo ciekawymi dark ambientowymi plamami. In Slaughter Natives - Sacrosancts Bleed
do czysto industrialnych grup
nalezy zaliczyc niesamowity Einsturzende Neubauten, wiele lat na rynku
muzycznym, duzo świetnych płyt i bardzo ciekawe instumentarium. ponizej lista
zespołow które warto posłuchać:
DAWN OF ASHES
DOLLS OF PAIN
WYNARDTAGE
POUPEE FABRIKK /klasyka cięzkiej elektroniki połączonej z gitarowymi
riffami/
ELECTRO SYNTHETIC REBELLION
E-CRAFT
FRACTURE
GAPING CHASM
HEDONE /album werk, świetnie zagrane klimaty NIN/
IMMUNOLOGY
IONIC VISION
LEAETHER STRIP /legenda electro - wstyd nie znać/
LAIBACH /cięzko brzmiące płyty to jesus christ superstar oraz wat -
warto poznać/
LAST DAYS OF JESUS /ala MM, kapela ze Słowacji/
MINISTRY /legenda cięzkich brzmień- płyty Psalm 69 i filth pig to
podstawa/trzeba mieć
MENTICIDE
NOISE UNIT /projekt członków FLA, świetnie brzmi/
NUMB
OBSZON GESCHOPF /kapitalny, mroczny klimat/
PIG
SISTER MACHINE GUN
SECOND DISEASE
i druga lista:
no i VNV Nation to takie odpustowe gówno, że ręce odpadają. Więc zacząłem się sugerować bardziej tą pierwszą listąskoro podoba sie wumpscut, to musze polecic Leaether Strip (szczegolnie
plyty Solitary Confinement, Underneath the Laughter i Self-Inflicted), jak
rowniez:
Hocico (najlepsze: Signos de aberracion i Sangre Hirviente)
Funker Vogt - Maschine Zeit
Suicide Commando - Anthology, Stored Images, Axis of Evil, Bind Torture &
Kill
Z klimatow bardziej gitarowych:
Ministry i Psalm 69 oraz The Land of rape & Honey;
oczywiscie NIN
Pouppee fabrikk - We have come to drop Bombs
Samael - Reign of Light i Solar Soul
Fear Factory - Fear is the MIndkiller, Remanufacture, Demanufacture
EBM
FLA - Tactical Neural Implant; Implode; Artificial Soldier
Front 242 - Tyranny for you; Front by Front, Up Evil
I typowy EBM, czyli Nitzer Ebb, Orange Sector, DAF
Bardziej gotyckie: Project Pitchfork (plyty Alpha Omegea; Chakra Red; Io)
Deine Lakaien - Kasmodiah, Acoustic
i lzejsze:
Apoptygma Berzerk - Soli deo Gloria; 7
Covenant - Sequencer, Dreams of a cryotank
VNV Nation - praktycznie wszystko, bo to moi faworyci:)
na Bunketor 7, Embryodead?slayer pisze:za duzo romantycznej elektrogoto papki
Kollapssyzygy pisze:Einsturzende Neubauten
Zeichnungen des Patienten O.T.
Halber Mensch
jazda obowiązkowa, strasznie chloszcze
Ten fragment znakomicie obrazuje klimat EN - http://pl.youtube.com/watch?v=wCX6KvfIovU
No oprocz tego Laibach po calosci, z EBM chyba tez podali co najlepsze bo FLA i F242
reszte bardziej Ci polecali pod electro, pod wumpscut i tego typu body dance, wiec dalej srednio sie znam
to chyba prędzej Fantomasa polubięslayer pisze:Ten fragment znakomicie obrazuje klimat EN
Ja chcę czegoś w stylu Noise Unit, album Voyeur (reszty nie słyszałemslayer pisze:reszte bardziej Ci polecali pod electro, pod wumpscut i tego typu body dance,
o, np. http://www.youtube.com/watch?v=nyKexTgcv0Q