Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
albo 65daysofstatic
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Jeden "Radio Protector" wystarczy, resztę można sobie darowaćNorka pisze:albo 65daysofstatic
Ja nie wiem czy to post rock, bo to bardziej elektro-triphopowe jest, ale spróbuj Boards of Canada- ładunek emocji i klimat bardzo podobne do GIAA. Godspeed You! Black Emperor ( Godspeed You Black Emperor!) też możesz spróbować, ale to dużo przedzierania się
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
marudzisz :]panzerschreck pisze:Jeden "Radio Protector" wystarczy, resztę można sobie darować
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

no może, ale taka prawdaNorka pisze:marudzisz :]panzerschreck pisze:Jeden "Radio Protector" wystarczy, resztę można sobie darować
- likipiki
- -#Lord of the flies

wiesz co Szajba, mi się wydaje, że polubiłbyś się z Explosions in the Sky. podobnie z Mogwai.
cała scena montrealska jest warta polecenia.panzerschreck pisze:Godspeed You! Black Emperor ( Godspeed You Black Emperor!) też możesz spróbować, ale to dużo przedzierania się
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Na płytach to też taka łupanka jaką grają na koncertach? Bo po tym co pokazali na żywo, sięgnięcie po ich płtę to ostatnia rzecz jaką bym zrobił...panzerschreck pisze:no może, ale taka prawda
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No trochę łupią, tylko mało w tym przestrzeni, a więcej hałasu dla hałasu. Takie tam mało ciekawe alternatywe granieTomek(JMM) pisze:Na płytach to też taka łupanka jaką grają na koncertach? Bo po tym co pokazali na żywo, sięgnięcie po ich płtę to ostatnia rzecz jaką bym zrobił...panzerschreck pisze:no może, ale taka prawda
- likipiki
- -#Lord of the flies

na płytach nie ma takiej ściany dźwięku jak była w spodku. ale powiem szczerze, że live dużo bardziej mi się podobali niż w studiu ;]Tomek(JMM) pisze:Na płytach to też taka łupanka jaką grają na koncertach? Bo po tym co pokazali na żywo, sięgnięcie po ich płtę to ostatnia rzecz jaką bym zrobił...
likipiki pisze:wiesz co Szajba, mi się wydaje, że polubiłbyś się z Explosions in the Sky. podobnie z Mogwai.
cała scena montrealska jest warta polecenia.panzerschreck pisze:Godspeed You! Black Emperor ( Godspeed You Black Emperor!) też możesz spróbować, ale to dużo przedzierania się
z cięższych rzeczy to też polecam Pelican. chociaż na ostatnich płytach to już bardziej post-rock niż post-metal.
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
- likipiki
- -#Lord of the flies

tylko, że Pelican to już szuflada z Isis czy Cult of Luna, a z GIAA ma niewiele wspólnego 
Def Leppard?
ja bym polecił "Deaf Dumb Blind". Jeszcze "Clawfinger" jest ok.
Alice in Chains?
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Najlepiej od razu "Dirt" i "Jar of Flies"- dwa obilcza tego samego zespołu.
liki, sobota, kłóciliście się kiedyś, która płytka Mercury Rev jest lepsza. Deserter's Songs podoba mi się, jaka jest ta druga?
I w ogóle co warto usłyszeć MR, wszystko?
żeby była jasność - "ta druga" to all is dream i nie jest ona tak wspaniała. Pozostałe przesłuchać na pewno warto, choć te dwie to ewidentnie najgenialniejsze.
- likipiki
- -#Lord of the flies

All Is Dream, zdecydowanie inne klimaty niż Deserter's Songs. jest bardziej natchniona, oniryczna i odjechana gdzieś daleko w wyobraźnię. co kto lubi. jeśli chodzi o resztę albumów, to zdecydowanie odstają, ale są też tacy, co stawiają je ponad tą dwójką. spróbuj sobie z See You On The Other Side. ale za to zdecydowanie można odpuścić The Secret Migration, nie ma sensu. podobno ciekawe rzeczy można znaleźć na singlach, epkach itp. nie wiem nigdy sie za to nie brałem, ale liczę że gdyby Ci się chciało przez to przekopywać to dasz mi cynk do paru interesujących rzeczysyzygy pisze:liki, sobota, kłóciliście się kiedyś, która płytka Mercury Rev jest lepsza. Deserter's Songs podoba mi się, jaka jest ta druga?I w ogóle co warto usłyszeć MR, wszystko?