Najlepszy utwór z lp. Dance Of Death
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z lp. Dance Of Death
JAkby tylko mozna bylo oddalbym pare glosow... a ze mam do dyspozycji jeden klikam na Montsegur - za "inność" 
zostawilem sobie ta plyte na koniec ankiet bo wybor dla mnie najciezszy.. o ile zazwyczaj wybieralem miedzy 2 lub 3 (najwyzej 4) kawalkami to tu jest ich wiecej... paschendale, dance of death, no more lies, journeyman, new frontier, face in the sand... wszystkie sa wspaniale i maja swietny klimat mimo ze czesc z nich znacznie rozni sie od siebie stylistycznie... wybralem jednak dance of death bo cos w koncu wybrac trza bylo... swietne budowanie napiecia, spokojny poczatek a pozniej wykop i coraz szybciej i szybciej... ten kawalek ma w sobie jakas magie..cos co powoduje ze jak go sluchalem we wrocku to czulem jakby wszystko nademna wirowalo a dookola wszyscy fani tanczyli razem ze smiercia, zespolem i kto tam sie jeszcze napatoczyl...
Paschendale dlatego ze poczatek jest bardzo wlony a potem robi sie coraz ciezszy. Solowki tez sa doskonale, uwilebiam tez wstep na trasie DoD do tego utworu
Bezapelacyjnie Paschendale, kto był we Wrocławiu będzie wiedział czemu. 
Was unsterblich im Gesang soll leben,
Muss im Leben untergehen.
-
PHANTOMLORD
- -#Charlotte

No More Lies- za cudowny klimat
Długo moim faworytem było Dance Of Death, ale teraz najbardziej lubie Paschendale
-
Alexander_The_Great
- -#Prisoner

No More Lies - za delikatny wstęp , późniejszą jazdę i wspaniały wokal Bruce'a. Miód
Wybrałam Paschendale chociażna początku wcale mi sie nie podobał. Zmieniałam zdanie po koncercie we Wrocławiu. Pokochałam go też za tekst, ale teraz przedewszystkim uwielbiam te zmiany tępa i klimatno i wokal rzecz jasna 
DOD bo jest w nim wszystko 
No More Lies - zwyczajnie cenię sobie szczerość
The crack of doom is comin' soon...
-
Iron Blaze
- -#Charlotte

oddalem glos na no more lies ---------------->>>>>>>>>>>za wszystko :solo :solo :rocx :rocx :solo :solo sie zdziwilem ze tak malo glosow 
FaceIn The Sand--- malo glosoow pozatem super kawalek bardzo mi sie podoba
-
bruce bruce
- -#Charlotte

Dance of death - świetny tekst i ta harmonia 
The Road To Hell Is Full Of Good Intentions
NML :solo za caloksztalt
-
Bałtyk
kocham Paschandale ale zagłosowałem na No More Lies
ma świetny tekst i porywczy refren. Zawrotne tempo solówek szczególnie Jana.
ma świetny tekst i porywczy refren. Zawrotne tempo solówek szczególnie Jana.
Oddaje głos na Paschandale, za tekst, za atmosfere i za solówki
Niebywaly kawałek we wrocku wypadl wysmienicie, niezywykły, niebywały, nietuzinkowy, fenomenalny i jenyny w swoim rodzaju utwór
poza nim Rainmaker typowy killer za solówki i refren (jeden z najlepszych w maidenowskim repertuarze)
Uważam że zdecydowanie najlepszym utworem jest Paschendale. Ma świetny tekst, riffy i solówki - wszystko co pozwala poczuć niesamowity klimat wcześniejszych ironów.
Can Jerusalem be rebuilded here
In this trivial time,
in this land of fear?
Rainmaker - Miłość od drugiego usłyszenia....
-
Deleted User 626
Utwór tytułowy powalił mnie na kolana. Wszystko jest tu na swoim miejscu. Świetny wstęp, stopniowo budowane napięcie a potem wejście Bruce'a z "As I danced with the dead my free spirit was laughing and howling down at me". Uwielbiam to jego śpiewnaie z olewaniem składni zdania - każdy pewnie słyszy przerwę po "free" chociaż zwrot się przeciez nie kończy. Coś pięknego. Bruce z każdego txt potrafi zrobic melodyjny układ.
hmm....Chyba postawię na Paschendale