SABATON - 23.10.08 Warszawa, 24.10.08 Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: SABATON - 23.10.08 Warszawa, 24.10.08 Kraków
Sabaton w TVN-ie
http://pl.youtube.com/watch?v=nWo7Xcosf ... h_response
http://pl.youtube.com/watch?v=nWo7Xcosf ... h_response
"Jeszcze jedno piwo!"
Koncert świetny, choć trochę krótki, zleciał mi wyjątkowo szybko. Publika nieźle szalała, momentami miałem wrażenie, że cała sala to jedno wielkie pogo..jak Sabaton wystartował z Ghost Division to prawie buty i zawartość kieszeni pogubiłem;) set lista rewelacyjna, zagrali prawie wszystko co chciałem, chyba tylko Back In Control mi zabrakło.
Grali:
Ghost Division
The Art of War
Cliffs of Gallipoli
40:1
The Price of a Mile
Attero Dominatus
Nuclear Attack
Rise of Evil
Light in a Black
Primo Victoria
Panzer Batallion
Wolfpack
Into The Fire
Metal Machine/Metal Crue
Chyba o niczym nie zapomniałem, kolejności nie pamiętam. The Price of a Mile, 40:1, Attero Dominatus i Primo Victoria wymiotły najbardziej ;]
Szacun dla nich za taki koncert \m/
Supporty takie sobie. Pierwszy, Privateer chyba, za długo grał i szybko zaczął przynudzać. Drugi, Conquest chyba, grał lepiej, ale też bez rewelacji. Trzeci, Grailknights to jakaś szopka
faceci w rajtuzach :p nawet ich nie sluchaliśmy, poszliśmy jak najdalej od nich. w ogóle supporty grały zdecydowanie za długo, pierwszy wszedł koło 19.30 a Sabaton zaczął grać dopiero przed 23..
Całkiem sporo sanktuarian było. pozdro dla wszystkich spotkanych
Koncert świetny, choć trochę krótki, zleciał mi wyjątkowo szybko. Publika nieźle szalała, momentami miałem wrażenie, że cała sala to jedno wielkie pogo..jak Sabaton wystartował z Ghost Division to prawie buty i zawartość kieszeni pogubiłem;) set lista rewelacyjna, zagrali prawie wszystko co chciałem, chyba tylko Back In Control mi zabrakło.
Grali:
Ghost Division
The Art of War
Cliffs of Gallipoli
40:1
The Price of a Mile
Attero Dominatus
Nuclear Attack
Rise of Evil
Light in a Black
Primo Victoria
Panzer Batallion
Wolfpack
Into The Fire
Metal Machine/Metal Crue
Chyba o niczym nie zapomniałem, kolejności nie pamiętam. The Price of a Mile, 40:1, Attero Dominatus i Primo Victoria wymiotły najbardziej ;]
Szacun dla nich za taki koncert \m/
Supporty takie sobie. Pierwszy, Privateer chyba, za długo grał i szybko zaczął przynudzać. Drugi, Conquest chyba, grał lepiej, ale też bez rewelacji. Trzeci, Grailknights to jakaś szopka
Całkiem sporo sanktuarian było. pozdro dla wszystkich spotkanych
Mogę potwierdzić - koncert prześwietny! Co do supportów to Privateer ciekawie, Conquest niestety można było sobie darować. Co do Grailknights to takich jaj na koncercie metalowym jeszcze nie widziałem
Czekam na zdjęcia :p Sabaton poprostu zmiażdżył, świetna setlista, świetna forma muzyków. Ponarzekać można jedynie na nagłośnienie ,które momentami zawodziło. Miejmy nadzieję ,że Szwedzi szybko wrócą do nas
"Jeszcze jedno piwo!"
"Jeszcze jedno piwo!"
Koncert swietny, bylem na Sabatonie rok temu i juz na pierwszy rzut oka zauwazylem ze bardzo sie rozwineli, scenografia, zachowanie na scenie. W nowych utworach troche za bardzo wysuniete klawisze, Joakim spiewa troche bez spontanicznosci, ale dosc narzekania, koncert byl na swiatowym poziomie
Zdobyty autograf klawiszowca i kostka gitarzysty (rok temu ukradlem setliste z progresji
)
Ps. Czemu wywalili Wolfpacka z setlisty :/
Ps. Czemu wywalili Wolfpacka z setlisty :/
"jeszcze jedno piwo" rządzi
, ależ Sabatoni mieli uśmiechnięte mordki jak to krzyczeliśmy. Świetnie było. Można sie było poczuc jak na wojnie w tym młynie. Raz upadłam i myśląlam, że juz po mnie. Pozdrawiam wszystkich spotkanych na koncercie (a było ich dużo bo Sabatona lubią wszyscy hehe)
Wrath pamiętam, ze Ci wisze za browara. Oddam przy najbliższej okazji
Wrath pamiętam, ze Ci wisze za browara. Oddam przy najbliższej okazji
fajnie bylo;) nie zaluje napewno ze ostatecznie poszlam. Pierwszy support mnie sie nie podbał, drugi byl najlepszy z nich wszystkich, natomiast ostatni..totalna porazka..jakies pajace z pelerynkami , jak teletubisie normalnie;/ było to tak tragiczne ze poszlismy jak najdalej od tego. Najwiekszy mankament wieczoru to to ze sie strasnzie dluuugo na sabatona czekalo( przez te teletubisie m. in
) No ale sam wystep byl swietny;) set tez super , mnhie sie najbaardziej podobało oczywiscie Primo Victoria oraz Panzer Batallion . Pozdro dla wszystkich spotkanych- a bylo was duzo!!:) najwieksze podziekowania dla Raffa , wiesz za co;) no i Krzysia- tez wiesz za co;)
Opra pisze:totalna porazka..jakies pajace z pelerynkami , jak teletubisie normalnie;/
teletubisie
... hahaha tylko torebki brakowało
Sabaton - świetny koncert , pełen żywioł i .. jeszcze jedno piwo
PS.
nie skakać przed Oprą grozi kontuzją łydki
Pozdrowienia dla wszystkich spotkanych !
PS 2 . Wybiera się ktoś do Gdańska 11.11.2008 ? Problemu z biletami ma nie być - wstęp za free??
http://www.sabaton.net/tour.html
Sabaton - świetny koncert , pełen żywioł i .. jeszcze jedno piwo
PS.
Pozdrowienia dla wszystkich spotkanych !
PS 2 . Wybiera się ktoś do Gdańska 11.11.2008 ? Problemu z biletami ma nie być - wstęp za free??
http://www.sabaton.net/tour.html
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 017
Ja bym bardzo chciała...
Kumpel po prostu mnie zabił jak tuż przed wejściem do klubu poinformował mnie telefonicznie, że będzie darmowy gig w moim mieście
Co do koncertu - Sabaton bardzo porządnie. Nie jestem jakimś megafanem, ale mimo wszystko warto było przyjechać taki kawał. Supporty... Privateer dało się znieść, Conquest tragiczny pod każdym względem, a Grailknights... mają we mnie fana
W życiu się tak nie bawiłem na supporcie, zazdroszczę tym ludziom dystansu i zabawy, którą czerpią z tego całego kabaretu 
Też się wybieram 
Krzyśku raz jeszcze wielkie dzięki za podrzucenie nas do Katowic :*
Lucy zastanów się nad TLK z Krk o 22.53 - jedzie przez Wawę , dosiadłabym się ok 5 rano na Centralnym
, w Gdańsku ma być przed 10 .
Krzyśku raz jeszcze wielkie dzięki za podrzucenie nas do Katowic :*
Lucy zastanów się nad TLK z Krk o 22.53 - jedzie przez Wawę , dosiadłabym się ok 5 rano na Centralnym
skakac mozna, tlyko nie rzucac sie na boki;pPS.
nie skakać przed Oprą grozi kontuzją łydki
-
Deleted User 357
Idź się zaorać.Opra pisze:atomiast ostatni..totalna porazka..jakies pajace z pelerynkami , jak teletubisie normalnie;/ było to tak tragiczne ze poszlismy jak najdalej od teg
GRAILKNIGHTS BATTLECHOIR!!!!!
Dobry koncert był.
Mnie tam ryba jak dojadę, gorsza sprawa jak wrócę :/ Nie wiem czy w środę będą dziekańskie...Ashka pisze:Lucy zastanów się nad TLK z Krk o 22.53 - jedzie przez Wawę , dosiadłabym się ok 5 rano na Centralnym, w Gdańsku ma być przed 10 .
Yes, sire!Żelazny pisze:GRAILKNIGHTS BATTLECHOIR!!!!!
-
Deleted User 357
W ogóle, to Cię widziałem, nawet Ci cześć krzyczałem,ale nie słyszałaś :p
No dajcie spokój, Grailknights byli okropni xD
Szkoda, że ten darmowy koncert aż w Gdańsku. Z chęcią bym ich zobaczył jeszcze raz
Szkoda, że ten darmowy koncert aż w Gdańsku. Z chęcią bym ich zobaczył jeszcze raz
-
Deleted User 357
Wracaj do słuchania kultuWrath pisze:No dajcie spokój, Grailknights byli okropni xD
co proszę?Żelazny pisze:Idź się zaorać.
Żelaznemu chyba trzeba kupić w prezencie młotek , żeby sobie wbił do głowy , że nie każdemu MUSI się podobać oglądanie facetów w obcisłych ( ? lateksowych ? )
kolorowych wdziankach z pelerynami i majtkami na wierzchu.
Jeżeli podobał Ci sie Grailknights to w porządku i nikt nie każe Ci się z tego powodu " zaorać " więc wyluzuj trochę i zrozum , że inni woleli w tym czasie wyjść np. na piwo
Wracając do Sabatona to w Gdańsku ma być jeszcze Proletariat
Jeżeli podobał Ci sie Grailknights to w porządku i nikt nie każe Ci się z tego powodu " zaorać " więc wyluzuj trochę i zrozum , że inni woleli w tym czasie wyjść np. na piwo
Wracając do Sabatona to w Gdańsku ma być jeszcze Proletariat
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 017
-
Deleted User 357
Wiesz, chyba oczywiste że ktoś komu podobał się zespół 4 kolesi przebranych za superbohaterów nie mówił zupełnie poważnieironpacy pisze: Jeżeli podobał Ci sie Grailknights to w porządku i nikt nie każe Ci się z tego powodu " zaorać " więc wyluzuj trochę i zrozum , że inni woleli w tym czasie wyjść np. na piwo![]()