CieniasyStormshield pisze:A ktoś z was cieniasy przesłuchał Mechanism - Inspired Horrific??
Death metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Re: Death metal
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Poszperałem sobie trochę, bo nagle mnie olśniło, że Paradise Lost popełniło kiedyś utwór pod tytułem Morbid Devourment, który zagrali tylko raz na koncercie w 89 i nigdy później się nie ukazał, nawet na jakiejś demówce. Słyszałem to w chuj dawno, bo nagranie z tego koncertu istnieje, ale teraz mi ta nazwa zaświtała, bo jakże by inaczej na Left Hand PAth jest taki sam tytuł
A to przecież kawałek jeszcze z czasów Nihilist i sobie kurwa myślę- czy to możliwe, żeby jedni scoverowali drugich i ja o tym nic nie wiem? Ale jednak niemożliwe- zupełnie inne utwory, a już myślałem, że taka ciekawostka mega
Ciekawe kto od kogo zerżnął tytuł
A swoją drogą to szukając tego, taki fajny wywiad z LG Petrovem znalazłem i dwie perełki:
-Nagraliście w studiu numer "Morbid Devourment", który miał się ukazać na jakimś splicie z Carcass, Bolt Thrower i Paradise Lost. Czemu nic z tego nie wyszło?
-Były takie rozmowy, ale koniec końców nic z tego nie wyszło. Propozycja wyszła bodajże od Peaceville Records.
I druga ciekawostka, o której w życiu nie słyszałem:
-Co robiłeś w czasie, gdy nie śpiewałeś w Entombed?
-Pracowałem w restauracji.
-Ale przecież grałeś w kilku kapelach w tamtym czasie.
-Oczywiście, muzyka jest dla mnie najważniejsza. Dostałem nawet propozycję z Ameryki, aby dołączyć do jednej z tamtejszych kapel, ale za chuja nie mogę sobie przypomnieć, jak się nazywali...
-Wysil się!
-Eeee, technicznie grali, mieli na okładce jakiś taki kosmiczny obrazek...
-No nie mów, że Nocturnus?!
-Kurwa, dokładnie, to był Nocturnus, haha! Ale nic z tego nie wyszło.
No miszcz
-Nagraliście w studiu numer "Morbid Devourment", który miał się ukazać na jakimś splicie z Carcass, Bolt Thrower i Paradise Lost. Czemu nic z tego nie wyszło?
-Były takie rozmowy, ale koniec końców nic z tego nie wyszło. Propozycja wyszła bodajże od Peaceville Records.
I druga ciekawostka, o której w życiu nie słyszałem:
-Co robiłeś w czasie, gdy nie śpiewałeś w Entombed?
-Pracowałem w restauracji.
-Ale przecież grałeś w kilku kapelach w tamtym czasie.
-Oczywiście, muzyka jest dla mnie najważniejsza. Dostałem nawet propozycję z Ameryki, aby dołączyć do jednej z tamtejszych kapel, ale za chuja nie mogę sobie przypomnieć, jak się nazywali...
-Wysil się!
-Eeee, technicznie grali, mieli na okładce jakiś taki kosmiczny obrazek...
-No nie mów, że Nocturnus?!
-Kurwa, dokładnie, to był Nocturnus, haha! Ale nic z tego nie wyszło.
No miszcz
-
Stormshield
- -#Moonchild

Jakby nie było fajne to bym o tym nie pisał. Dla mnie jedna z najciekawszych płyt death metalowych w ogóle. O Hoglanie wspomniałem, bo koleś wyprawia tam naprawdę cuda.panzerschreck pisze:CieniasyStormshield pisze:A ktoś z was cieniasy przesłuchał Mechanism - Inspired Horrific??Nie na każdego musi działać magia nazwiska
Fajne to chociaż ?
ale to nie jest juz canadian metal anymore
)
kurde probki z myspace sa calkiem ok, ale jakos nie moge tego bardziej przetrawic.
swietne smackzi panzer rzuciles, LG w Nocturnus haha
kurde probki z myspace sa calkiem ok, ale jakos nie moge tego bardziej przetrawic.
swietne smackzi panzer rzuciles, LG w Nocturnus haha
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Jakbym najpierw przesłuchał probki z myspace, to bym nawet się za ten album nie brał, ale ściągałem w ciemno i jako całość jest świetna.slayer pisze:kurde probki z myspace sa calkiem ok, ale jakos nie moge tego bardziej przetrawic.
nie wiem czy Ci zaufam nie wiem
ostatnio obkladam sie Darkthrone i Impaled Nazarene , tego przeskoku moge nie wytrzymac haha
ostatnio obkladam sie Darkthrone i Impaled Nazarene , tego przeskoku moge nie wytrzymac haha
-
Stormshield
- -#Moonchild

Cieniasslayer pisze:nie wiem czy Ci zaufam nie wiem![]()
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Kąski zajebiste, wiem
Ale jeszcze z cyklu "Paradise Lost a wywiady ze znanymi i lubianymi" to taki smaczek, z wywiadu z Treyem Azagthothem, w 94 roku (w tym roku Morbid Angel i Paradise Lost grali razem trasę w USA):
Mamy zbasowane kawałki przy pomocy siedmiostrunowej gitary takie jak World of Shit, Blood on my Hands czy Gods of Emptiness. To jest nasz atak w stronę każdej grupy która ma niskie tonacje, jak Paradise Lost. "God of Emptiness" zabija Paradise Lost. Ten utwór jest najcięższy na świecie, to jest tonacja A. Nie C i nawet nie B- A jest najniżej ustawioną tonacja w death metalowej grupie. Jesteśmy w tym najlepsi

Mamy zbasowane kawałki przy pomocy siedmiostrunowej gitary takie jak World of Shit, Blood on my Hands czy Gods of Emptiness. To jest nasz atak w stronę każdej grupy która ma niskie tonacje, jak Paradise Lost. "God of Emptiness" zabija Paradise Lost. Ten utwór jest najcięższy na świecie, to jest tonacja A. Nie C i nawet nie B- A jest najniżej ustawioną tonacja w death metalowej grupie. Jesteśmy w tym najlepsi
Kuźwa, też ostatnio Entombeda odkopałem. Clandestine właśnie. Płyta jest w pytę. Brzmienie jest przekozackie. Dlaczego nikt dziś nie robi takiego masteringu, tylko plastkiowy szajs wszędzie. A Sinners Bleed ma jedne z najlepszych riffów w metalu.
Obecnie poluję na Left Hand Path, bo tylko Clandestine mam w swoim zbiorku.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Polecam najnowszy Unanimated, znakomity powrót:)
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

http://www.youtube.com/watch?v=gO1diUNr ... re=related
Haha, mistrz drugiego planu- od 1:05, za wzmacniaczem, kurwa
Haha, mistrz drugiego planu- od 1:05, za wzmacniaczem, kurwa