Polska i XV album

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Polska i XV album

Post autor: RALF »

Mamy dwie duże areny, w 2010 Maiden mogą przyjechać do Polski, choćby zimą.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

WICKER MAN pisze:
Budziol pisze:Przyjadą lub nie przyjadą na dwoje babka wróżyła - AMOLAD odpuścili u nas w kraju przecież.
Hale są, dziś dowiedziałem się w strefie, że w XII w nowo otwartej hali w Łodzi odbędzie się koncert DM
Jak już to w styczniu - grudniowe terminy są już zarezerwowane. I ponoć koncert będzie albo w Łodzi, albo w Spodku - to już zależy od organizatora. Niedługo ma się odbyć prezentacja hali promotorom imprez i wtedy pewnie podejmą decyzję czy i co chcą tam robić...
rozumiem ze rozmawiamy o grudniu 2010 i styczniu 2011? Skad sa juz znane na trase w XII?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Co do dat DM to: http://www.depechemode.com/tour.html
A Strefie Biletów bym aż tak nie wierzył - owszem, mają jakieś przecieki, ale nie zawsze sprawdzone - tak jak z AC/DC w Polsce. ;)

Jeśli chodzi o Maiden to myślę, że jest szansa na kameralny koncert np. w Spodku (zespół lubi grać na Śląsku) i powrót w 2012 roku ze stadionowym show.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Byłoby PIĘKNIE :!: ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

sorrki Wicker kontynuowałeś watek o DM, który sam zacząłem, a ja jak widzę Twojego posta to do razu do MAIDEN go odnoszę ;)
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

WICKER MAN pisze:Niedługo ma się odbyć prezentacja hali promotorom imprez i wtedy pewnie podejmą decyzję czy i co chcą tam robić...
To jest właśnie najśmieszniejsza rzecz, Live Nation najpierw w ogóle nie wiedziało, że taka hala powstaje bo się Urząd Miasta Łodzi nie poinformował żadnych agencji o tym, że ma do dyspozycji taką halę. Gdy już Live Nation samo wyszło do nich z pytaniem o halę to w Urzędzie Miasta nie potrafili podać żadnych informacji bo się na nic nie przygotowali. A hala już w zasadzie będzie na dniach otwierana, więc wszelkiego rodzaju imprezy powinny być już od dawna tam bookowane. Więc jak zarządzanie tą halą przez urząd miasta ma tak wyglądać, to ja bym na wiele imprez się nie nastawiał.
Swoją droga i tak za pół roku-rok w Gdańsku otworzą tą swoją halę, na koncerty wejdzie tam 15 tyś ludzi. W Łodzi 13 tyś.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Kiedy otworzą halę w Gdańsku to się okaże, zdaje się, że mają tam poważne problemy z dachem.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Tak wiem, ale w pierwszej połowie 2010 powinni już być gotowi.
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Zamiast gadac o tym jakie to piekne i wielkie hale powstana w kraju wiekszosc powinna zaczac odkladac pieniadze na nowa plyte bo potem jak zwykle 3/4 bedzie ludzi bedzie narzekac ze "ooooooooo nie mam kasy" albo "ooooooo jak drogo lepiej sciagne" wtedy nawet hala na 50tys ludzi nie pomoze jak sprzeda sie malo plyt taka prawda. A odlozyc 50zl czy 70 przez rok nie jest trudno.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Święte słowa.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Piwowarus pisze:
WICKER MAN pisze:Niedługo ma się odbyć prezentacja hali promotorom imprez i wtedy pewnie podejmą decyzję czy i co chcą tam robić...
To jest właśnie najśmieszniejsza rzecz, Live Nation najpierw w ogóle nie wiedziało, że taka hala powstaje bo się Urząd Miasta Łodzi nie poinformował żadnych agencji o tym, że ma do dyspozycji taką halę. Gdy już Live Nation samo wyszło do nich z pytaniem o halę to w Urzędzie Miasta nie potrafili podać żadnych informacji bo się na nic nie przygotowali. A hala już w zasadzie będzie na dniach otwierana, więc wszelkiego rodzaju imprezy powinny być już od dawna tam bookowane. Więc jak zarządzanie tą halą przez urząd miasta ma tak wyglądać, to ja bym na wiele imprez się nie nastawiał.
Swoją droga i tak za pół roku-rok w Gdańsku otworzą tą swoją halę, na koncerty wejdzie tam 15 tyś ludzi. W Łodzi 13 tyś.
owszem było tak, bo UMŁ nie może zarządzać tym obiektem i imprezami które się na nim będą odbywać. Ale już została powołana specjalna spółka (przy UM, przez nie dofinansowana na początku, ale z punktu widzenia prawnego nie jest to już UMŁ i nie straci hala dzięki temu dotacji z UE) i teraz biorą się ostro za organizacje imprez, aby hala zaczęła zarabiać na siebie. Koszty utrzymania jej każdego dnia są nie małe, wiec w ich interesie będzie szukać imprez które mogłyby się tam odbyć!
Oby Łódź nie zmarnowała tego potencjału!
Koncert MAIDEN w Łodzi? - moje marzenie! :)
El Dorado

Post autor: El Dorado »

depesze mode najpierw
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

no podobno, pożyjemy zobaczymy
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nowy album Maiden może się ukazać nawet w czerwcu 2010, kto wie - może jednak stadionik zaliczymy, byle nie Gwardia - syf :oops:
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

kurde, przydałby się koncert w hali, nie ma co, jednak hala to fani, w hali większe ciśnienie
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jak mam być szczery, chciałbym żeby w Spodku zagrali że o Łodzi nie wspomnę. Już widzę tą estradę z telebimami, ech..
ODPOWIEDZ