Paradise Lost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Paradise Lost

Post autor: panzerschreck »

Dobra, nie żebym chciał dyskutować jakoś mocno, ale tematu nie ma, a okazja jest- jakby ktoś chciał mocno pojechać na zajebisty ekologiczny, co najważniejsze, festiwal w Węgorzewie, i nie używa już foliowych torebek w supermarketach, to ma szansę wygrać bilety nań w ramach konkursu, który jest tutaj:

http://paradiselost.pl/

A poza tym za 2 tygodnie wyjdą wznowienia demówek Paradise Lost, z czasów kiedy grali gigi w piwnicach z Autopsy i Benediction, tudzież byli świadkami przyjmowania wpierdolu na twarz przez Glenna Bentona, więc chociaż z tego względu warto się nimi zainteresować, bo muzycznie choć miało odmienić europejski death metal, to mimo wszystko może brzmieć śmiesznie po 20 latach ;) Anyway- "die you fuckers"

http://www.youtube.com/watch?v=qqDzLa-ocQ8
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Paradise Lost

Post autor: slayer »

Host i I Believe In Nothing w wielu miejscach po 23zł. Host warto ;-)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Kiedyś stały po 18.99 ;) Obie warto, obie inne, obie na inne klimaty, ale obie bardzo się bronią, pomimo wielu narzekań, w sumie zamiast teraz wydawać death metalowe demówki mogliby pozostać electro popowym zespołem jak na Host, albo industrialno-rockowo-stonerowym jak na BiN, ale cóż ;) 23 to też dobra cena, jak za darmo, lepiej niż na 2 ostatnie pseudo metalowej piardy ;)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

http://www.terazrock.pl/

Pewnie będą "ciekawostki" z angielskich wywiadów które można znaleźć w sieci, no ale zawsze ;)
Deleted User 4432

Post autor: Deleted User 4432 »

a w recenzjach zjadą najlepsze albumy (debiut )
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

numLock pisze:(debiut )
debiut akurat mogą;))
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

mogą pierwsze pięć, bo PL zaczęło się od One Second :P
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Artykuł pomimo paru dziwnych uwag i drobniutkich pomyłek, całkiem dobry ;) To, że debiut objadą to było oczywiste, chociaż cały tekst wyraźnie sponsorowany przez Century Media i promujący wydanie demówek- nacisk na czasy prehistoryczne dość mocny ;)

A co do dyskusji- debiut choć dobry i mający swój piwniczny urok, nie broni się niestety tak bardzo i przy jedynce Autopsy, do których byli porównywani, wypada dość blado ;) Ale ja lubię ;)

Żeby ostatecznie zamknąć dyskusję każdy wie,że najlepsze PL to SoG+Icon. To jest tak oczywiste, że aż niepodważalne ;)

WErsja Syzyga też dobra, OS+Host+BiN w kategorii pop+rock jak najbardziej spoko ;)
Deleted User 4432

Post autor: Deleted User 4432 »

debiut to jednak trochę inny klimat niż autopsy. jest świetny tak czy inaczej imo.
wczesne płyty powinien recenzować ktoś kto siedzi w death metalu , potem to przecież zupełnie inna muzyka

ja tych recenzji z wkładek teraz rocka nie trawię .wiadomo każdy ma swoje upodobania ,ale ja osobiście nie mogłem czytać jak jadą po niektórych judas priest , chyba dlatego , że musieli coś nisko ocenić (czemu wysoko nie ocenić większości albumów skoro faktycznie na to zasługują?)
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

numLock pisze:debiut to jednak trochę inny klimat niż autopsy. jest świetny tak czy inaczej imo.
wczesne płyty powinien recenzować ktoś kto siedzi w death metalu , potem to przecież zupełnie inna muzyka

ja tych recenzji z wkładek teraz rocka nie trawię .wiadomo każdy ma swoje upodobania ,ale ja osobiście nie mogłem czytać jak jadą po niektórych judas priest , chyba dlatego , że musieli coś nisko ocenić (czemu wysoko nie ocenić większości albumów skoro faktycznie na to zasługują?)
Nie chodzi mi o zawartość stricte muzyczną debiutu i jedynki Autopsy, bo nie o to chodzi, ale raczej o to jak oba materiały prezentują się po latach, gdzie oba zespoły miały wówczas trochę wspólnych mianowników ;) Ale to nieistotne- fakt, ja debiut też lubię ;)

Recki mimo wszystko aż tak nie rażą- chociaż dopatrywanie się na debiucie PL elementów black metalu to lekka przesada :mrgreen:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Autopsy>>>>>PL no jasna sprawka :dance:
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

yankes pisze:PARADISE LOST have set "Faith Divides Us, Death Unites Us" as the title of their new album, due in September via Century Media Records. T
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

http://www.myspace.com/paradiselostuk

Nowy utwór. Dla mnie średni, chociaż wszyscy się zachwycają, nawet Ci których o to bym nie posądzał i którzy dzielili ze mną w większości gust muzyczny, a tu takie coś :facepalm:
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Klip do utworu tytułowego z nowej płyty. Kawałek niestety mocno średni, natomiast teledysk świetny- niezły pomysł, fajny klimat no i oryginalny bardzo, nie spotkałem się z czymś podobnym.

http://www.youtube.com/watch?v=yDXJVd1Z-Bg
BOSKI
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: BOSKI »

Przy okzaji nowej płyty:

http://www.youtube.com/watch?v=yhy6rnNi ... annel_page

Genialne :twisted:
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

British gothic metal pioneers PARADISE LOST have entered The Chapel studios in Lincolnshire, England to begin recording their new album, "Tragic Idol", for an April 24, 2012 release via Century Media Records.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Jest i trailer z fragmentem nowej płyty:

http://www.youtube.com/watch?v=jr2Nd3h4v_4
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Obrazek

Okładka nadchodzącego Paradise Lost. Stylizacja oklepana, tytuł nienajlepszy, truposz też wygląda jak niepełnosprawny, ale wreszcie jest nadzieja, że swoje stonerowe inspiracje przekują na coś więcej niż kilka nieśmiałych riffów i paradowanie w koszulkach takowych kapel :P Po raz pierwszy od 10 lat mogę powiedzieć- nie ma wsi! :lol: No i powrót starego logo!!! \o \o \o
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Pozwolę sobie wspomnieć o takiej ciekawostce ;)

Gdzieś już o tym wspominałem tutaj, że powstaje polska książkowa biografia Paradise Lost. Sprawa już jest na finiszu i przewidywany termin wydania to czerwiec 2012. Wszystkie najważniejsze informacje znajdują się na tej stronie: http://paradiselostbiografia.pl . Znajdują się tam obszerne fragmenty (łącznie 25 stron w .pdf "trailera"). Wszystko będzie miało około 400-500 stron z kolorową wkładką ze zdjęciami. Ucinając wszelkie spekulacje- sprawa ma charakter czysto fanowski, bez żadnego wpływu wytwórni, zespołu itp. a więc jest to bardzo obiektywnie napisane, nietypowo a przede wszystkim- cholernie wyczerpująco ;). Nie jest to też nastawione w żaden sposób na zysk, a raczej powstało jako wynik pasji ;) Ponieważ sam mam przyjemność obserwować powstawanie tego projektu od samego początku i troszkę przy nim pomagać, to dodam od siebie, że przez karty książki przewijają się takie nazwy jak Coil, Autopsy, Immolation, Kreator, Entombed, Napalm Death, Carcass, Grave, Unleashed, Morbid Angel, Benediction, Voivod, Venom, Cathedral, Darkthrone, Immortal, Down, Crowbar i wiele innych. Swoje trzy grosze dorzucili też Jarek Szubrycht, Hammy (założyciel Peaceville) i Dig Pearson (założyciel Earache). Oprócz losów samego zespołu, w tle mamy rzut na sporą część zjawiska "podziemia" metalowego z początków lat 90, a także, z biegiem lat, na funkcjonowanie wielkich wytwórni i całego muzycznego światka. Już teraz zachęcam do zamawiania (żeby było wiadomo jakie jest zainteresowanie), a przede wszystkim do przeczytania trailera. Można też rzucić okiem na profil na fejsbuku: http://www.facebook.com/pages/Paradise- ... 6583243792 .
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Nigdy nie zagłębiałem sie w Paradise Lost, słyszałem może ze 2 kawałki. Coś straciłem?
ODPOWIEDZ