06/08/2009 - U2 - Chorzów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 06/08/2009 - U2 - Chorzów
Ja dzis kupilem w mojej pracy, matce zywicielce, bilet za 140 zl, fakt, ze siedzacy za sceną i dosc wysoko, ale kurde, 450 zl to przesada, a allegro na dzień przed odpuszczam 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Do zobaczenia wszystkim w Chorzowie. Patrząc na tych wszystkich którzy mają już od rana koczować przed bramami, żeby zająć dobre miejsca nie żałuję miejsca na trybunach.
Wróciłem o 4 w domu.
Scena niesamowita, publiczność niesamowita, atmosfera koncertowa niesamowita, nagłośnienie genialne. Koncert doskonały, chociaż jak tak na chłodno przeanalizować, to bez sensu jest dawanie 8 (jeżeli policzyłem dobrze) utworów z przeciętnej nowej płyty. Można było spokojnie zagrać 4 kawałki i o taką długość skrócić koncert show. Zastanawiam się na ile doskonała oprawa graficzna miała pokryć niedoskonałości muzyczne zespołu - bo ostatnie płyty, najogólniej rzecz ujmując, nie wzbudzają wielkiego szału u mnie. Jednakże nie żałuję, że się wybrałem - było warto.
Co do dojazdu to jest jakieś kompletne nieporozumienie. Chcemy organizować euro, a jak 70 tys. fanów ma dojechać na koncert to cały Śląsk stoi zarówno przy wjeździe i wyjeździe. Jakiś istny koszmar. Gratuluję politykom poczucia humoru ale dobrze by było odwołać imprezę i nie robić wstydu. Bo stadiony to nie wszystko.
Reasumując - bardzo dobry koncert, jednak do mojego no1 w tym roku - AC/DC duuuuzo brakowało.
Scena niesamowita, publiczność niesamowita, atmosfera koncertowa niesamowita, nagłośnienie genialne. Koncert doskonały, chociaż jak tak na chłodno przeanalizować, to bez sensu jest dawanie 8 (jeżeli policzyłem dobrze) utworów z przeciętnej nowej płyty. Można było spokojnie zagrać 4 kawałki i o taką długość skrócić koncert show. Zastanawiam się na ile doskonała oprawa graficzna miała pokryć niedoskonałości muzyczne zespołu - bo ostatnie płyty, najogólniej rzecz ujmując, nie wzbudzają wielkiego szału u mnie. Jednakże nie żałuję, że się wybrałem - było warto.
Co do dojazdu to jest jakieś kompletne nieporozumienie. Chcemy organizować euro, a jak 70 tys. fanów ma dojechać na koncert to cały Śląsk stoi zarówno przy wjeździe i wyjeździe. Jakiś istny koszmar. Gratuluję politykom poczucia humoru ale dobrze by było odwołać imprezę i nie robić wstydu. Bo stadiony to nie wszystko.
Reasumując - bardzo dobry koncert, jednak do mojego no1 w tym roku - AC/DC duuuuzo brakowało.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Stojąc na balkonie na trybunach z tyłu widać i słychać było wszystko przepięknie, chociaż chyba się już nie pisze na oglądanie występów z góry. Tak samo jak się nie pisze więcej na spacerek ze Stadionu na dworzec.
Szkoda tylko, że skoro zaczynało się od "Space Oddity", to na koniec nogi od sceny się nie podniosły, i muzycy nie wrócili na swoją planetę.
Kronos, udało Ci się dostać do kręgu?
Szkoda tylko, że skoro zaczynało się od "Space Oddity", to na koniec nogi od sceny się nie podniosły, i muzycy nie wrócili na swoją planetę.
Kronos, udało Ci się dostać do kręgu?
-
Deleted User 2868
UdałoTomek(JMM) pisze:Kronos, udało Ci się dostać do kręgu?
Nie wiem co napisać, koncert cudowny, setlista moim zdaniem świetna, a flaga wyszła rewelacyjnie.
-
El Dorado
a ja z herkim i chyba mikimm (nie wiem, zgubiłem go) weszliśmy za darmo
chociaż niestety w połowie koncertu dopiero
Fajny koncert, kawałki ktore znałem wyszły super, reszta taka sobie
Fajny koncert, kawałki ktore znałem wyszły super, reszta taka sobie
Ja byłem na U2 w 1998 na Służewcu i nie zapomnę tamtego spektaklu do końca życia, AC/DC w Chorzowie, Stonesi w tym samym miejscu, U2 w Warszawie - największe koncerty jakie widziałem. Ja sądzę iż siła tej grupy nie leży w wirtuozerii i wielkich umiejętnościach artystycznych ale w PRZEKAZIE, który jest szczery i potrzebny.
Słusznie Bono prawił, że takie państwo jak Polska jest w Europie potrzebne, że mimo licznych wad można nas, Polaków podziwiać, to jest prawda a fakt iż właśnie ON o tym mówi trudno tłumaczyć zwykłą kurtuazją.
THANX BONO, nie jestem wielkim fanem ale szanuję, m.in za wartościowy przekaz, którego tak rozpaczliwie mało jest w dzisiejszej kulturze masowej.
Słusznie Bono prawił, że takie państwo jak Polska jest w Europie potrzebne, że mimo licznych wad można nas, Polaków podziwiać, to jest prawda a fakt iż właśnie ON o tym mówi trudno tłumaczyć zwykłą kurtuazją.
THANX BONO, nie jestem wielkim fanem ale szanuję, m.in za wartościowy przekaz, którego tak rozpaczliwie mało jest w dzisiejszej kulturze masowej.
Ja ostatecznie weszlam
na sektory za sceną. Było rewelacyjnie. Koncert byl absolutnie mega wypasem
Wszystko mi sie podobało, naglosnienie mastowskie, wizualizacja extra, Grali dlugo, ale nie było nudno
Pozdrowienia dla spotkanych Herkiego ( "kupie tanio bilet.. w chuj
"), Tobinka i Mikiego 
Poniewaz ja na AC/DC nie mialam przyjemnosci byc, to stwierdzam, ze dla mnie jak narazie ten jest najlepszy w tym roku.tomtomala pisze: Reasumując - bardzo dobry koncert, jednak do mojego no1 w tym roku - AC/DC duuuuzo brakowało.
Pozdrowienia dla spotkanych Herkiego ( "kupie tanio bilet.. w chuj
Jak dla mnie koncert bardzo w porządku. Jak bardzo nie lubię U2 po "War" tak ostatnia płyta mi się podoba, koncert - jego oprawa świetlna jak i muzyczna powaliła, jakość nagłośnienia... Oni i Stonesi - dwa zespoły, które robią tak show, że kupa sama wpada w gacie. Mogli jeszcze dodać lasery, to przebiliby Floydów.
RACJA !!!
-
El Dorado
ale pusta płyta
względy tzw. bezpieczeństwa. Też się dziwiłemale pusta płyta
Nie wiem ile trwał koncert, ale ja wszedłem w sumie dzięki Tobiemu przed 22 jeszcze, a potem dostałem bilet do RED ZONE warty 1125 zł, tylko że niestety nie ogarnąłem że ten bilet daje mi jakieś bonusy w pchaniu się pod scenę i w końcu koncert spędziłem stojąc dość blisko na płycie zwykłej
Koncert był taki 2/10, nic nie znałem prócz Sunday bloody sunday i "Hello hello Vertigo" i ta scena jakaś porażka, bo nic się na niej nie działo, a muzycy są bardziej statyczni niż Cryptic Rites
Fajnie za to wyglądał jak wszyscy podnieśli komórki, bo Bono kazał
Pozdrówki dla mikiego i Tobiasza oczywiście, do tego dla Caleba i Opry i nie pamiętam za bardzo czy jeszcze kogoś spotkałem przed koncertem, ale jak tak to też pozdrawiam
Fajnie za to wyglądał jak wszyscy podnieśli komórki, bo Bono kazał
Pozdrówki dla mikiego i Tobiasza oczywiście, do tego dla Caleba i Opry i nie pamiętam za bardzo czy jeszcze kogoś spotkałem przed koncertem, ale jak tak to też pozdrawiam
Haha, Ty to masz wiecej szczescia niz rozumu chyba czasem.
on nie ma rozumu
Dopiero wróciłem. Koncert genialny, totalny odjazd. Flaga wyszła cudownie. Droga mleczna zrobiona z komórek fantastyczna. Czekam na oficjalne dvd z tej trasy i mam nadzieję, że New Year's Dat from Poland się na nim znajdzie. Pozdro dla ekipy Tomtomali 
Jest już boot audio z Chorzowa na Dimmie w wersji Flac. Zaciągam - dam znać jak się prezentuje.
I tutaj jeszcze miła relacja: http://www.u2.com/news/title/poland-show