Behemoth - Polska 2009
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Behemoth - Polska 2009
W Poznaniu też jest spotkanie z zespołem w dniu koncertu ( chyba o 17:00) w Empiku na ul. Ratajczaka.
Podejrzewam, że jest tak w każdym mieście. Może dopiero to ogłoszą
Podejrzewam, że jest tak w każdym mieście. Może dopiero to ogłoszą
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Chyba juz w press releasie oglaszajacym trase Nowa Ewangelia zapowiadali, ze spotkania z fanami w Empikach odbeda sie we wszystkich miastach, w ktorych beda grac.
Spotkania są w każdym mieście, szczegóły w najnowszym TOMIE KULTURY (gazetka empikowska).
- Elevatorman
- -#Clansman

ma ktoś set jaki gra behemoth?
-
Dawtambule
- -#Prowler

Proszę. Wogóle polecam tę stronę! Do zobaczenia na Behemocie w Poznaniu! D:)
http://www.setlist.fm/search?query=Behemoth
http://www.setlist.fm/search?query=Behemoth
Behemoth zagra na Castle Party 2010. Inni wykonawcy:
And One, Qntal, Alec Empire, Theatres des Vampires, Anne Clark, Kirlian Camera, Doppelganger, Wieże Fabryk, Daimonion, Doppelgänger oraz THE VIOLET TRIBE

And One, Qntal, Alec Empire, Theatres des Vampires, Anne Clark, Kirlian Camera, Doppelganger, Wieże Fabryk, Daimonion, Doppelgänger oraz THE VIOLET TRIBE

No, dzisiaj zdaje się pierwszy koncert... Czekamy na set listy, foty i wrażenia (o ile ktoś z forumowiczów się wybiera)
Jak coś się pojawi na forum Behemoth to wrzucę. Jestem cholernie ciekawy tego co przygotowali na tą trasę. Zapowiadali duże show. Oby

Z forum Behemotha, post użytkownika valhalla2222:
Behemoth @ Gwint Bialystok 24.09.2009
Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie. Panowie daliście niezapomniany koncert. Ja widziałem was po raz pierwszy o oczom nie wierzyłem. Behemoth rozpierdolił po prostu wszystko. Miazga, rozpierducha na całego. Obok zagrali jako support: Black River, Azarath i Hermh. Obawiałem sie jakie będzie brzmienie w Gwincie, ale zespoły sobie z tym poradziły a najbardziej Behemoth. Zaczęli około 21.30. Set trwał...1,5 godziny!!!. Rozpoczęli od Ov fire and the void. Ludzie było w chuj, do kumpla powiedziałem, żeby lepiej trochę dalej odsunąć się bo publika szalała na całego. Przy Conquer All myślałem że ludziska się pozabijają. Rewelacja.
Brzmienie miód. Zespoł jest niesamowicie zgrany, chórki itd. Doskonały kontakt z publiką Nergala. Cóż ten człowiek wyprawiał z gitarą i mikrofonem. Zespół dał z siebie wszystko, niemalże wypruł flaki przez publiką w Białymstoku. Pobili Vadera na łeb który grał 12.09. Szok. Zagrali większość kawałków z Evangelion i część ze starszych. Zakończyli Luciferem po czym bez słowa pojedynczo zeszli ze sceny. To było niesamowicie psychiczne, jak w milczeniu pojedynczo schodzili ze sceny. Nie było bisów. Co do scenagrafii: Dominowały ,,węże" przy mikrofonach. Mikrofon Nergala był umocowany przed kołem na planie gwiazdy Dawida. Na kole było napisane ,,Temple Babalon i coś tam dalej Vox......"Obok dołaczone dwa węże. Seth i Orion mieli podobne mikrofony z ,,ozdobami". Skończyli grac około 23.00. Parę osób czekało na zapleczu klubu na ,,tarasie" Najbardziej pożądanym był Nergal. Wyszedł chyłkiem z walizeczką. Gdyby nie kumpel to bym go nawet nie zauważył. Pogadaliśmy chwilę. Był raczej niezadowolony z akustyki, ale wypytywał o reakcję, publikę i ogólne brzmienie. Cóż można było mówić, jak było idealnie i zajebiście:)
Fotki:
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/gal ... 737&Ref=PH
Jeszcze znalazłem na youtube:
LUCIFER
http://www.youtube.com/watch?v=s7svraPNDBM
Ov Fire And The Void
http://www.youtube.com/watch?v=3-9ug_W7E4Y
Pan Satyros
http://www.youtube.com/watch?v=ltqzgiP7aVk
Behemoth @ Gwint Bialystok 24.09.2009
Pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie. Panowie daliście niezapomniany koncert. Ja widziałem was po raz pierwszy o oczom nie wierzyłem. Behemoth rozpierdolił po prostu wszystko. Miazga, rozpierducha na całego. Obok zagrali jako support: Black River, Azarath i Hermh. Obawiałem sie jakie będzie brzmienie w Gwincie, ale zespoły sobie z tym poradziły a najbardziej Behemoth. Zaczęli około 21.30. Set trwał...1,5 godziny!!!. Rozpoczęli od Ov fire and the void. Ludzie było w chuj, do kumpla powiedziałem, żeby lepiej trochę dalej odsunąć się bo publika szalała na całego. Przy Conquer All myślałem że ludziska się pozabijają. Rewelacja.
Brzmienie miód. Zespoł jest niesamowicie zgrany, chórki itd. Doskonały kontakt z publiką Nergala. Cóż ten człowiek wyprawiał z gitarą i mikrofonem. Zespół dał z siebie wszystko, niemalże wypruł flaki przez publiką w Białymstoku. Pobili Vadera na łeb który grał 12.09. Szok. Zagrali większość kawałków z Evangelion i część ze starszych. Zakończyli Luciferem po czym bez słowa pojedynczo zeszli ze sceny. To było niesamowicie psychiczne, jak w milczeniu pojedynczo schodzili ze sceny. Nie było bisów. Co do scenagrafii: Dominowały ,,węże" przy mikrofonach. Mikrofon Nergala był umocowany przed kołem na planie gwiazdy Dawida. Na kole było napisane ,,Temple Babalon i coś tam dalej Vox......"Obok dołaczone dwa węże. Seth i Orion mieli podobne mikrofony z ,,ozdobami". Skończyli grac około 23.00. Parę osób czekało na zapleczu klubu na ,,tarasie" Najbardziej pożądanym był Nergal. Wyszedł chyłkiem z walizeczką. Gdyby nie kumpel to bym go nawet nie zauważył. Pogadaliśmy chwilę. Był raczej niezadowolony z akustyki, ale wypytywał o reakcję, publikę i ogólne brzmienie. Cóż można było mówić, jak było idealnie i zajebiście:)
Fotki:
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/gal ... 737&Ref=PH
Jeszcze znalazłem na youtube:
LUCIFER
http://www.youtube.com/watch?v=s7svraPNDBM
Ov Fire And The Void
http://www.youtube.com/watch?v=3-9ug_W7E4Y
Pan Satyros
http://www.youtube.com/watch?v=ltqzgiP7aVk
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Simon pisze:Mikrofon Nergala był umocowany przed kołem na planie gwiazdy Dawida.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
pruje biblie? bedzie się czym pochwalic przed znajomymi?
Jazz is not dead, it just smells funny.
Już go poprawili na forum Behapanzerschreck pisze:Simon pisze:Mikrofon Nergala był umocowany przed kołem na planie gwiazdy Dawida.
Set z forum Beha:
- Ov Fire And The Void
- Demigod
- Pan Satyros
- Shemaforash
- Conquer All
- Decade Ov Therion
- Wolves Guard My Coffin (orgazm...)
- Christians To The Lions
- At The Left Hand Ov God
- Slaves Shall Serve
- As Above So Below
- solo Inferna (ale mega krótkie)
- tu nie pamiętam...
- Alas, Lord Is Upon Me
- Chant For Eskaton 2000
- Lucyfer
Imo średnia ta setlista. Brakuje mi tu Daimonos i czegoś z Thelemy. W ogóle nie ogarniam co to za kawałek ten Wolves Guard My Coffin bo jak to włączyłem usłyszałem jeden wielki szum
- Ov Fire And The Void
- Demigod
- Pan Satyros
- Shemaforash
- Conquer All
- Decade Ov Therion
- Wolves Guard My Coffin (orgazm...)
- Christians To The Lions
- At The Left Hand Ov God
- Slaves Shall Serve
- As Above So Below
- solo Inferna (ale mega krótkie)
- tu nie pamiętam...
- Alas, Lord Is Upon Me
- Chant For Eskaton 2000
- Lucyfer
Imo średnia ta setlista. Brakuje mi tu Daimonos i czegoś z Thelemy. W ogóle nie ogarniam co to za kawałek ten Wolves Guard My Coffin bo jak to włączyłem usłyszałem jeden wielki szum
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Nie zgodzę się zupełnie. Dużo kawałków z Evangelion - w końcu promują tę płytę i kupa wymiataczy.vyrus pisze:Imo średnia ta setlista
Nie mogę w końcu ciągle grać tego samego.vyrus pisze:czegoś z Thelemy
No już dziś rzeź w Wawie. Odliczam godzinki.
Uaktualniona set lista z wczoraj. Moim zdaniem jest świetna. Brakuje mi tylko Daimonos - mój faworyt z Evangelion. Behemoth ma taką samą set listę na całej trasie czy zmieniają?
Ov Fire And The Void
Demigod
Pan Satyros
Shemhaforash
Conquer All
Decade Ov Therion
Wolves Guard My Coffin
Christians To The Lions
At The Left Hand Ov God
Slaves Shall Serve
As Above So Below
solo Inferna
LAM
Alas, Lord Is Upon Me
Antichristian Phenomenon
Chant For Eskaton 2000
Lucyfer
Ov Fire And The Void
Demigod
Pan Satyros
Shemhaforash
Conquer All
Decade Ov Therion
Wolves Guard My Coffin
Christians To The Lions
At The Left Hand Ov God
Slaves Shall Serve
As Above So Below
solo Inferna
LAM
Alas, Lord Is Upon Me
Antichristian Phenomenon
Chant For Eskaton 2000
Lucyfer
-
szatanista
- -#Long distance runner

moze i sa najlepsza kapela DM na swiecie, ale jakos nie porwal mnie warszawski koncert. nawet poziewalem troche. ale pirotechnike mieli bardzo fajna
no i na balkonie stała sobie Pani Doda odziana w krociotka sukienke 
co do supportow:
Black River fajnie, ale krotko, Azarath - brutalnie, ale straszna nuda wiało, Hermh - zobaczylem 3 kawalki i sie ewakuowalem z sali, nuda.
co do supportow:
Black River fajnie, ale krotko, Azarath - brutalnie, ale straszna nuda wiało, Hermh - zobaczylem 3 kawalki i sie ewakuowalem z sali, nuda.
Byłem widziałem.
Generalnie z szumnych zapowiedzi Nergala, że będzie to trasa na długo zapamiętana, niewiele da się na rzeczywistość przełożyć. Nie ma nic, co bym już w ich wykonaniu nie widział. Ale – to co pokazują jest na najwyższym światowym poziomie, doskonale dopracowane i przygotowane. Całość od początku (przy innych kapelach w trakcie instalacji była muzyka - Opeth puszczany z płyty – przy Behemocie odgłos wiatru hulającego po przedsionkach piekieł
), do końca (zejście po Lucyferze bez słowa, światłą gasną i koniec) jest dopracowana perfekcyjnie. Fajnie, że Orion i Seth mają statywy podobne do Nergala, fajne są te wszystkie dodatki (logo Behemotha powycinane z metalu dyndające na przywieszkach z tyłu). Były fajerwerki, były głupie gadki Nergala, była (podobno Doda), były kamery, było show. Ja jestem zadowolony.
Nie widziałem Black River – nie dałem rady dotrzeć. Azarath – poprawnie. Śmieszni są Ci panowie. Hermh natomiast mnie rozczarował. Ostatnia płyta jest świetna, natomiast na scenie jej w ogóle nie bronią.
Generalnie z szumnych zapowiedzi Nergala, że będzie to trasa na długo zapamiętana, niewiele da się na rzeczywistość przełożyć. Nie ma nic, co bym już w ich wykonaniu nie widział. Ale – to co pokazują jest na najwyższym światowym poziomie, doskonale dopracowane i przygotowane. Całość od początku (przy innych kapelach w trakcie instalacji była muzyka - Opeth puszczany z płyty – przy Behemocie odgłos wiatru hulającego po przedsionkach piekieł
Nie widziałem Black River – nie dałem rady dotrzeć. Azarath – poprawnie. Śmieszni są Ci panowie. Hermh natomiast mnie rozczarował. Ostatnia płyta jest świetna, natomiast na scenie jej w ogóle nie bronią.