The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier
Wiesz... wszystkiego można mieć dość, zwłaszcza po 50-tce i wielu sukcesach
Choć Budziol ma wiele racji, mogą nas zasypać newsami nawet jutro 
no wlasnie skad taki pesymizm nagle
i to u kogo, jak u kogo ale u Ciebie Ralf ?
i to u kogo, jak u kogo ale u Ciebie Ralf ?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Ralf powinien dostać jakiś dzienny limit pisania postów...
No też popieram Budziola w 100%. Jeszcze będziecie nieźle zaskoczeni... To w końcu Iron fuckin Maiden
Taa w Paryżu, może w Pekinie... ach te pismaki! 
może myśleli że Nassau to we Francji 
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Pewnie Lech Roch Pawlak pozwolił im przerobić utwór "Fransuła Żelafo ... Żeli papą"

Przeczytałam kilka stron, ale ciężko jest mi się przebić przez te wszystkie offtopowe wypowiedzi. Więc jeśli takie pytanie już było, to sorry, a jak nie to dobrze 
Jakie macie oczekiwania co do nowej płyty? Myślicie, że będzie to coś na prawdę dobrego czy obawiacie się wtórności? (tylko proszę o w miarę obiektywne opinie
)
Jakie macie oczekiwania co do nowej płyty? Myślicie, że będzie to coś na prawdę dobrego czy obawiacie się wtórności? (tylko proszę o w miarę obiektywne opinie
szybko nagrali, nie siedzieli za dlugo przy jej komponowaniu, wiec to chyba dobrze.
Moze bedzie krotsza, szybsza, jak dawniej?
jesli dalej w stylu AMOLAD to akurat mnie to tez nie przeszkadza, bo akceptuje taki a nie inny ich rozwoj
tyle ze na premiere to chyba sobie jeszcze poczekamy
jesli dalej w stylu AMOLAD to akurat mnie to tez nie przeszkadza, bo akceptuje taki a nie inny ich rozwoj
tyle ze na premiere to chyba sobie jeszcze poczekamy
Dlaczego tak myślisz? Podobno płyta już jest gotowa.tyle ze na premiere to chyba sobie jeszcze poczekamy
ale raczej wczesniej niz IX nie spodziewalbym sie premiery
mastering, cala promocja, single, okladka, tytuly itd
oni nigdy sie nie spiesza
mastering, cala promocja, single, okladka, tytuly itd
oni nigdy sie nie spiesza
No w sumie racja...
A żaden singiel nie wyszedł, prawda? Przynajmniej ja o niczym takim nie słyszałam
Hmm..chyba sobie dziś posłucham Ironów
muszę się trochę poedukować w tym względzie, bo ostatnich płyt to w ogóle nie znam 
A żaden singiel nie wyszedł, prawda? Przynajmniej ja o niczym takim nie słyszałam
Hmm..chyba sobie dziś posłucham Ironów
- soulburner
- -#Invader

Ciekawe właśnie, czy tym razem ktoś "popełni" mastering - czy wyjdzie coś jak DoD, czy może jak BNW? A może znów brak masteringu i takie niby dobre, niby nie AMOLAD - oczywiście, mowa o aspekcie technicznym samego dźwięku, nie utworów.
You must gather your party before venturing forth.
mysle ze jeszcze dlugo nie bedzie nam nic z tej nagranej juz plyty uslyszec.
to na razie tylko nagranie bez masteringu itd
to na razie tylko nagranie bez masteringu itd
Ostatnio zmieniony czw lut 18, 2010 4:45 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzeba by sprawdzić ile siedzieli nad AMOLAD, ale mam wrażenie, że wtedy też w studiu poszło im bardzo szybko. A efekt nie był ani krótki, ani szybki, ani jak dawniejBudziol pisze:szybko nagrali, nie siedzieli za dlugo przy jej komponowaniu, wiec to chyba dobrze.
- soulburner
- -#Invader

Z tego co pamiętam, nagrywanie AMOLAD poszło bardzo szybko - każdego dnia nagrywano jeden utwór i od razu go miksowano. Na koniec postanowiono nie przeprowadzać procesu masteringu, tzn. sprowadzał się on tylko do umieszczenia utworów w odpowiedniej kolejności.
Aż z ciekawości poszukam kiedy zakończono nagrania, a kiedy płyta trafiła na półki
Aż z ciekawości poszukam kiedy zakończono nagrania, a kiedy płyta trafiła na półki
You must gather your party before venturing forth.
- dostoevsky
- -#Assassin

AMOLAD skończyli nagrywać pod koniec marca 2006, a album ukazał się pod koniec sierpnia 2006, czyli 5 miesięcy.soulburner pisze:Z tego co pamiętam, nagrywanie AMOLAD poszło bardzo szybko - każdego dnia nagrywano jeden utwór i od razu go miksowano. Na koniec postanowiono nie przeprowadzać procesu masteringu, tzn. sprowadzał się on tylko do umieszczenia utworów w odpowiedniej kolejności.
Tylko napisali go jakoś wcześniej, o ile dobrze pamiętam (listopad 2005?).
5 miesięcy to nie tak długo. Może i ten ukaże się jakoś w wakacje...