The Final Frontier World Tour 2010
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: The Final Frontier World Tour 2010
I wiemy już sporo szczegółów o trasie - a wiec set 'best of' plus jeden nowy kawałek, wszystko okraszone nową, albumową scenografią... Liczę chociaż na 2-3 'perełki' - tzn. dawno niegrane kawałki (dawno = powyżej 10 lat
).
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Bozheeee!!! Tylko nie Dream Theater! Mam nadzieję że w Europie ich nie będzie. Zepsują mi cały wieczór. 
az taka awersja do DT? 
mi sa w sumie obojetni, do przeczekania przed MAIDEN akurat
mi sa w sumie obojetni, do przeczekania przed MAIDEN akurat
Paradoksalnie, ze wzgledu na ograniczenie czasowe ich gigi przed Maiden moga byc calkiem znosne. Jak czuja, ze nie moga zbyt dlugo byc na scenie to supiaja sie na konkretach, a nie na durnych popisowkach czy solach typu "jestem onanista".
mogliby zagrać na Sziget Festival...
skąd info ,że będzie tylko jeden nowy kawałek?
skąd info ,że będzie tylko jeden nowy kawałek?
Ja mam nadzieje że ta nazwa final frontier oznacza wcielenie eddiego a nie zespołu:p osobiście bym chciał chociaż jeden kawałek dawno niegrany lub w ogole niegrany z 3 ostatnich płyt.
z IM pewnie IM,może Phantom lub Sanctuary, z Killers pewnie Wrathchild, z Numbera znana twójeczka,może Children, z Piece of Mind raczej tylko Trooper, z Powerslave to raczej Two Minutes to Midnight choć może inny klasyk, z Somewhere in Time jeden z dwóch kawałków granych ostatnio albo nic, z 7th Sona jeden z 3 przebojowych singli ,obstawiam Can I Play!? ,z No Prayera Bring..your Daughter albo nic, z Feara tytułowy, z X Factor może Man on the Edge, z Virtuala jak coś to Clansman, z BNW ,albo tytułowy,Wicker Man albo Dream of Mirrors(mniejsze szanse) ,z Dance of Death raczej nic, z AMOLAD może Benjamin no i z nowego albumu myślę ,że 2 utwory dadzą
D5 IronSpartan, grabicie sobie
Koncerty Dream Theater to naprawde coś fajnego. JA się tam mega cieszę z takiego guetu scenowego.
Pojawiają się plotki jakoby Ironi mieli zagrać w Quebecku na wielkim festiwalu... a DT to rewelacyjni muzycy i tyle na ten temat!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tak, występ Maiden i Dream Theater na gigantycznym festiwalu Festival d'été de Québec 9 lipca został potwierdzony przez kilka niezależnych źródeł, ale na oficjalne info poczekamy raczej do kwietnia... Plotkuje się tez o występie na Blues Fest w Ottawie 6 lipca (potwierdzenie 1 kwietnia).
Europejskie daty także powoli się potwierdzają - na dzień dzisiejszy wyglądają następująco (pogrubione są już potwierdzone koncerty):
Lipiec:
30 - Nimes, FRANCE - Arènes de Nîmes
Sierpień:
1 - Knebworth, ENGLAND - Sonisphere Festival
5 - Wacken, GERMANY - Wacken Open Air
7 - Stockholm, SWEDEN - Sonisphere Festival
8 - Pori, FINLAND - Sonisphere Festival
11 - Bergen, NORWAY - Bergenhus Koengen
15 - Landgraaf, HOLLAND - Pinkpop Classic Festival
17 - Udine, ITALY - Villa Manin
19-21 - Hasselt, BELGIUM - Pukkelpop Festival
Europejskie daty także powoli się potwierdzają - na dzień dzisiejszy wyglądają następująco (pogrubione są już potwierdzone koncerty):
Lipiec:
30 - Nimes, FRANCE - Arènes de Nîmes
Sierpień:
1 - Knebworth, ENGLAND - Sonisphere Festival
5 - Wacken, GERMANY - Wacken Open Air
7 - Stockholm, SWEDEN - Sonisphere Festival
8 - Pori, FINLAND - Sonisphere Festival
11 - Bergen, NORWAY - Bergenhus Koengen
15 - Landgraaf, HOLLAND - Pinkpop Classic Festival
17 - Udine, ITALY - Villa Manin
19-21 - Hasselt, BELGIUM - Pukkelpop Festival
Ostatnio zmieniony pt mar 05, 2010 12:06 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robert Bronson
- -#Charlotte

Iron Maiden z Dream Theater to brzmi kosmicznie. Z jednej strony geniusze heavy metalu, a z drugiej zespół, który do heavy metalu dołożył jeszcze nadbudowę w postaci progresji. Pewnie na koncercie będzie to brzmiało rewelacyjnie, od soczystych heavy metalowych linii po wyciągnięte dream theater'owskie solówki... czad.
Pojawiają się plotki jakoby mieli zagrać halową trasę po UK i to w tym roku 
-
Deleted User 2259
No lepiej córeczkę Steve'aIRONSPARTAN pisze:Tylko nie Dream Theater
Dobrze,że sami Ironi lubią DT
Wicker skąd masz te daty? Sziget mogłoby się dalej zmieścić np.13 sierpnia...a może walną Czechy na koniec koło 20 sierpnia...na Polskę przestałem liczyć...
Lepiej Made of Hate.Invader pisze:No lepiej córeczkę Steve'a
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Tu się chyba troszkę kolega zagalopował?Invader pisze:No i 2 największe kapele wszech czasów
Nie wiem skąd ta pewność. Bo chyba nie dotyczy to Nicko.Invader pisze:Dobrze,że sami Ironi lubią DT
W piśmie Modern Drummer odpowiedział na pytanie związane z progrock i DT "... w muzyce ważne jest coś więcej niż technika, a granie na instrumencie to coś więcej niż wyścigi. Jak będę chciał sobie posłuchać automatu to go kupię".
I proponuję zakończyć wątek dotyczący DT, bo to poważne forum, o poważnym zespole.
Acha. I fani DT, proszę się nie obrażać. Ja po prostu mam takie zdanie, a i szanuje Was i wasze upodobania i orientacje
Ostatnio zmieniony pt mar 05, 2010 3:41 pm przez IRONSPARTAN, łącznie zmieniany 4 razy.
Do końca miesiąca wszystko na pewno będzie jasne, najwyżej pojedzie się w następnym roku, mam nadzieje ,że ta trasa w Europie to gdzieś w lutym/marcu 2011 r. ,no bo chyba na wakacje to bez sensu by było.
-
Deleted User 2259
Może i masz rację,zapomniałem napisać IMO bo to dla mnie 2 największe kapele.Tu się chyba troszkę kolega zagalopował?
Dziwne,że Nicko tak powiedział on przecież lubi DT podobnie jak Dickinson,Harris i Smith. co to reszty nie jestem pewny.IRONSPARTAN pisze:Nie wiem skąd ta pewność.
Coś mi tu nie gra... Gdzieś wyczytałem, że w Europie przed -premierową mają być te koncerty (całe pięć) a trasę to latem 2011 mają zrobić. Jeśli i nawet, po premierze albumu (wrzesień) do końca roku BY NIC NIE GRALI... Dziwne to wszystko! Maiden tak nigdy nie robili... 
-
Deleted User 2259
Może na jesień będą grać w Azji albo Australii?RALF pisze:BY NIC NIE GRALI... Dziwne to wszystko! Maiden tak nigdy nie robili...