The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 804
Re: The Final Frontier
byłbym zadowolony gdyby to była faktycznie ostatnia, ale Twoja wypowiedź na forum, a nie płyta Maiden 
-
El Dorado
A ja byłbym zadowolony jakby to był ostatni album Maiden. Od DOD jest coraz gorzej, tak samo było z Metallica, więc wolałbym,żeby walnęli porządną trasę koncertową niż nową płytę. o.
Proszę, nie porównuj Mety do Ironów :<
Tobink, przecież nie słyszałeś jeszcze "Final Frontier"- wiesz, że Cię rozczaruje!?? Ja tam sądzę, że nie będzie zła, może nie genialna ale wstydu raczej im nie przyniesie... Z resztą, MAIDEN nigdy nie był zespołem "albumowym" tylko KONCERTOWYM i tyle...
MAIDEN I META, nie... to inna sprawa i inne podejście do kariery. Z resztą na ten temat już 1000 opinii było na forum, więc nie ma co się powtarzać i koniec!
MAIDEN I META, nie... to inna sprawa i inne podejście do kariery. Z resztą na ten temat już 1000 opinii było na forum, więc nie ma co się powtarzać i koniec!
Eddka z Different World NIC nie przebije heheDeleted User 804 pisze:wygląda trochę jakby ktoś maił parę pomysłów i złożył je na jeden z dość kiepskim efektem. Gorszego Edka chyba jeszcze nie było. Przebili nawet tego z different world
Fakt też nawet nie pamiętam że była taka płytka jak DOD natomiast moim skromnym zdaniem A matter of life and Death była i jest genialną płytką.
I Jeśli mają iść tym tropem i zrobić kolejną płytkę tematyczną tym razem o Dolinie Muminków to daje głowę ze wszyscy staneimy sie fanami tej bajki na nowo.
Nie ma co marudzić zawczasu poza prezentowaną kiczowatą grafą
- Robert Bronson
- -#Charlotte

Tytuł symboliczny i wymowny. Trudno nie dochodzić o tym, że może to być ostatni album Maiden (co byłoby wielką stratą dla światowego heavy metalu). Tym niemniej... Ja nie mogę się doczekać. Emocje biorą górę nad rozsądkiem, ale spodziewam się raczej porządnego albumu (vide A Matter Of Life And Death).
Takie oczekiwanie "kroczek po kroczku" jest naprawdę ekscytujące. Za niedługo poznamy pewnie tytuły pierwszych utworów, później okładkę... up the irons!
Takie oczekiwanie "kroczek po kroczku" jest naprawdę ekscytujące. Za niedługo poznamy pewnie tytuły pierwszych utworów, później okładkę... up the irons!
Witamy!!! I o to właśnie chodzi (...) 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tytuł może mieć tez coś wspólnego ze Star Trekiem... Co dodatkowo sugerowałaby promocyjna, 'kosmiczna' (także w przenośni
) grafika. Całkiem możliwe, ze okładka będzie tym razem właśnie kosmiczno-futurystyczna, może szykuje się powrót do czasów SIT? 
- Robert Bronson
- -#Charlotte

Hehe, Ironi na syntezatorach po dwudziestu latach? Pewnie byłaby to jakaś forma zatoczonego koła w historii heavy metalu pisanej przez IM, bo przecież SIT ukazał się też we wrześniu, ale spodziewam się raczej mniej radykalnego grania :>.WICKER MAN pisze:Tytuł może mieć tez coś wspólnego ze Star Trekiem... Co dodatkowo sugerowałaby promocyjna, 'kosmiczna' (także w przenośni) grafika. Całkiem możliwe, ze okładka będzie tym razem właśnie kosmiczno-futurystyczna, może szykuje się powrót do czasów SIT?
- soulburner
- -#Invader

Mam nadzieję, że niedługo (a przynajmniej przed półkową premierą) pojawi się choć fragment jednego z utworów, aby móc ocenić brzmienie pod względem technicznym (produkcja - czy wyjdzie coś jak na AMOLAD, czy też pójdą w wojnę głośności jak na DOD, czy też może zaskoczy nas czyste, wygładzone, typowo studyjne brzmienie jak za czasów Martina Bircha).
You must gather your party before venturing forth.
Prawdziwa wojna głośności to była na BNW (waveform np. Nomada wygląda jak parówa), akurat od tego albumu każdy kolejny był nieco lepszy pod względem masteringusoulburner pisze:Mam nadzieję, że niedługo (a przynajmniej przed półkową premierą) pojawi się choć fragment jednego z utworów, aby móc ocenić brzmienie pod względem technicznym (produkcja - czy wyjdzie coś jak na AMOLAD, czy też pójdą w wojnę głośności jak na DOD, czy też może zaskoczy nas czyste, wygładzone, typowo studyjne brzmienie jak za czasów Martina Bircha).
- soulburner
- -#Invader

Niby tak, ale BNW brzmi lepiej od DoD, którego waveform nie przypomina może idealnego prostokąta (EDIT: choć replaygain w okolicach -10 i wskaźnik DR równy 6...
) , ale swój przytłumiony i pozbawiony wyrazu dźwięk zawdzięcza w sporej mierze kompresorowi - o czym, wedle tego, co kiedyś czytałem na niegdysiejszym forum oficjalnym, mówił sam Kevin Shirley w materiałach dodatkowych na DVD Death on the Road. Poprawcie mnie, jeśli gadam głupoty 
Ostatnio zmieniony pt mar 05, 2010 2:06 pm przez soulburner, łącznie zmieniany 2 razy.
You must gather your party before venturing forth.
Byle nie szli w usypiające wzniosłe patetycznie Usypiające ! ballady jak na DOD.
Ja bym chciał poczuć prawdziwego Heavy Szatana i domieszką starego brzmienia jak SSOASS
I jeśli miał by to być ,,futurystyczny klimat'' to niech bedzie ale w stylu Wasted Years ! eh
Ja bym chciał poczuć prawdziwego Heavy Szatana i domieszką starego brzmienia jak SSOASS
I jeśli miał by to być ,,futurystyczny klimat'' to niech bedzie ale w stylu Wasted Years ! eh
moje pierwsze skojarzenie tez bylo ze slynna czlowka Star Trek'u " Space....the final frontier" Ale nie wiem czy album ma cos z tym wspolnego. Tego ze to ostatni album tez nie mozna przesadzac. Niby przy AMOLAD mowili, ze nie chcieli go nazywac Legacy, zeby nie sugerowac ze to koniec............
Co do koncertow, marudzilem, ze przydalby mi sie koncert 20 czerwca, to bym uczcil 10 lecie pierwszego gigu, ale nie dam chyba rady sie odrobic z kasa na ten wyjazd. Za to to co po 10 lipca, no 11 lipca jest do rozwazenia. Zobaczyc ich w MSG byloby fajnie.
Co do koncertow, marudzilem, ze przydalby mi sie koncert 20 czerwca, to bym uczcil 10 lecie pierwszego gigu, ale nie dam chyba rady sie odrobic z kasa na ten wyjazd. Za to to co po 10 lipca, no 11 lipca jest do rozwazenia. Zobaczyc ich w MSG byloby fajnie.
a wiec mimo tego co sugeruje tytul, oraz ze to juz 15sta plyta, moze jeszcze beda nagrywac dalejDeleted User 804 pisze:może nie ostania płyta http://muzyka.onet.pl/0,1935591,newsy.html
chociaz rownie dobrze moga juz tylko grac koncerty, wydawac "best of" i DVD bo materialu im nie brakuje.
Na pewno ciekawe w jakim kierunku poszli na "The Final Frontier", jakie brzmienie, dlugosc albumu i poszczegolnych kawalkow
najpozniej w czerwcu uslyszymy jeden z kawalkow (zapewne opener jak w przypadku WILDEST DREAMS) podczas amerykanskiej trasy.
A oficjalny singiel kolo lipca?
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

"Finałowa Granica"... Oby tą granicę chcieli przekroczyć 
Nie wiem co niektórzy chcą od DOD lub AMOLAD, dla mnie te płyty są bardzo dobre, dojrzałe. Bardzo chętnie ich słucham. Jeżeli nagrają coś w podobnym stylu również będę zadowolony. Do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć
Nie wiem co niektórzy chcą od DOD lub AMOLAD, dla mnie te płyty są bardzo dobre, dojrzałe. Bardzo chętnie ich słucham. Jeżeli nagrają coś w podobnym stylu również będę zadowolony. Do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć
W necie znalazłem coś takiego:
We are prowud to be wone of the first to announce the songtitles of the new Iron Maiden Album - The Final Frontier
1. "Beyond The Eyes Can See" Adrian Smith, Harris 4:17
2. "Where No Man Has Gone Before" Smith, Harris 5:52
3. "Higher And Faster" Dickinson,Smith, Harris, Murray 7:34
4. "The Antagonist" Janick Gers, Harris 6:07
5. "Longing For Heaven" Smith, Harris, Dickinson 6:58
6. "Murky Space Race" Dickinson, Harris 7:36
7. "Catastrophe Of A Thousand Light Years" Dave Murray, Harris 8:29
8. "The Final Frontier" Gers, Smith, Harris 14:09
Źródło: http://ironmaiden-bg.com/
We are prowud to be wone of the first to announce the songtitles of the new Iron Maiden Album - The Final Frontier
1. "Beyond The Eyes Can See" Adrian Smith, Harris 4:17
2. "Where No Man Has Gone Before" Smith, Harris 5:52
3. "Higher And Faster" Dickinson,Smith, Harris, Murray 7:34
4. "The Antagonist" Janick Gers, Harris 6:07
5. "Longing For Heaven" Smith, Harris, Dickinson 6:58
6. "Murky Space Race" Dickinson, Harris 7:36
7. "Catastrophe Of A Thousand Light Years" Dave Murray, Harris 8:29
8. "The Final Frontier" Gers, Smith, Harris 14:09
Źródło: http://ironmaiden-bg.com/
jesli to prawda ( w co watpie
) to plytka trwalaby godzine i jeden niezly tasiemiec by nam sie szykowal