The Final Frontier World Tour 2010
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Re: The Final Frontier World Tour 2010
Najgorsze jest to że jutro rusza sprzedaż biletów do Villa Manin i znając życie jutro się zakończy, bo miejsc to tam za dużo nie ma. A przy takim podawaniu pojedyńczych dat trudno nakreślić sobie konkretną trasę, jeśli ktoś chce "zaliczyć" samochodem pare koncertów w Europie. No bo w/g plotek to Benelux i ponad 1100km w dół do Włoch i z powrotem do góry ponad 1100km do Hasselt. I cholera wie czy odpuścić sobie północ czy południe? Bez sensu. Bo jak się okaże że Beneluxu jednak nie będzie, to do Włoch już nie będzie biletów.
Powinni podawać całą trasę od razu, a nie walić w ch...
no fakt, ja jestem w takiej sytuacji, ze biletow na pewno teraz nie kupie. Dopiero na poczatku maja jak wroce do PL bede mogl podjac decyzje..... No ale w ostatecznosci kupie na rynku wtornym - taki lajf......
faktem jest ze podaja date, sprzedaz praktycznie rusza od razu, a pozostalych dat nie znajac ciezko cos planowac.
Tak naprawde to chyba nawet nie bedzie wiadomo w ktorym momencie beda juz znane wszystkie daty
Tak naprawde to chyba nawet nie bedzie wiadomo w ktorym momencie beda juz znane wszystkie daty
Daty podają jak podają niestety:(
Miejscówka świetna:) Najtaniej i najlepiej chyba samochodem się wybrać:)
Bruce Air cholernie drogi:/ 460 funtów
Miejscówka świetna:) Najtaniej i najlepiej chyba samochodem się wybrać:)
Bruce Air cholernie drogi:/ 460 funtów
Nic podobnego, tu wychodzi brak czytania ze zrozumieniem właśnie.DOD pisze:Wyraźnie napisałeś "w Norwegii w taryfie minipris bilety na wszystkie pociągi kosztują 199 koron." Nie pisałeś o żadnej puli itd. Napisałeś wszystkie bilety 199 koron koniec kropka!
Drogo jak drogo, spodziewałem się ceny w okolicach 700 funtów, chyba po wpadce z BA które za względu na nikłe zainteresowanie trzeba było odwołać Bruce nie szaleje tak z cenami. Chociaż w dalszym ciągu jest to dużo za drogo w stosunku do świadczonej usługi.DOD pisze:Bruce Air cholernie drogi:/ 460 funtów
To miałem rację, że masz jakieś pogięte myślenie<lol> Bo nigdzie nie napisałeś, że to są najtańsze. Napisałeś wszystkie! Jeśli nie widzisz słowa WSZYSTKIE w swoim zdaniu to zgłoś się do okulisty... Bo twierdzisz, w tym zdaniu że wszystkie kosztują 199 a ja widzę na stronce również ceny 299 i 399 które ja podałem.Da5id pisze:Nic podobnego, tu wychodzi brak czytania ze zrozumieniem właśnie.Napisałem, że najtańsze bilety w taryfie minipris, powszechnie i bezproblemowo dostępne, jeżeli planuje się podróż dużo wcześniej kosztują 199 koron OW.
To niezłe masz przewidywaniaDa5id pisze: Drogo jak drogo, spodziewałem się ceny w okolicach 700 funtów, chyba po wpadce z BA które za względu na nikłe zainteresowanie trzeba było odwołać Bruce nie szaleje tak z cenami. Chociaż w dalszym ciągu jest to dużo za drogo w stosunku do świadczonej usługi.
w 2008 roku BA kosztował 349, 399 lub 499(2 koncerty, 3 loty).
A było niskie zainteresowanie to tym bardziej cena nie powinna pójść w górę.
Pewnie to będzie jedyny BA w 2010 roku, więc się wyprzeda.
byla juz mowa ze temat norweskich pociagow uwazamy za zakonczony 
wyprawa autem do Wloch meczaca sprawa
ale gdzies wybrac sie trzeba
wyprawa autem do Wloch meczaca sprawa
ale gdzies wybrac sie trzeba
Z Wrocławia 1000km:) To 9h spokojnej jazdy:)
Nie jest źle:) I nie jesteś uzależniony od komunikacji:)
Ale bilety trzeba by jutro kupować:/ Obstawiam, że się szybko wyprzedadzą:/
Nie jest źle:) I nie jesteś uzależniony od komunikacji:)
Ale bilety trzeba by jutro kupować:/ Obstawiam, że się szybko wyprzedadzą:/
Eee tam:) Dłużej się czeka lepsze wrażenia:)ale gdzies wybrac sie trzeba
no to faktycznie poki co Wlochy na 1szym miejscu 
ile biletow przewidzianych na Wlochy?
ile biletow przewidzianych na Wlochy?
Spokojnie, Panowie - to nie ostatnie daty w Europie... 
Wiem, że nie ostatnie:)
Ale miejscówka świetna;]
Ale miejscówka świetna;]
a jesli jechalbys autem to na koncert i wracasz, czy zostajesz na miejscu kilka dni?
Jeśli bym jechał to dzień wcześniej:) Powrót po koncercie z małym przystankiem w Austrii by się przespać z 2h:) W lipcu ubiegłego roku robiłem prawie identyczną trasę ale powrót bez odpoczynku to dosyć męczące było:/
IRONSPARTAN też rozważa tą opcję:)
Postaram się jutro kupić bilet(ale dopiero wieczorem będę mógł to zrobić) a co potem to się zobaczy:) Najwyżej się sprzeda;]
Można też polecieć do Teviso, gdzie są tanie loty z Polski i wynajęcie samochodu na 3 dni to koszt 90 euro:)
IRONSPARTAN też rozważa tą opcję:)
Postaram się jutro kupić bilet(ale dopiero wieczorem będę mógł to zrobić) a co potem to się zobaczy:) Najwyżej się sprzeda;]
Można też polecieć do Teviso, gdzie są tanie loty z Polski i wynajęcie samochodu na 3 dni to koszt 90 euro:)
ja jutro nie kupuje biletow bo czekam na reszte trasy by moc cos zaplanować, ale jakby co pisze sie na taka wycieczkę 
70 euro tragedii nie ma. Wie ktos ile tam ludu wejdzie? Innymi slowy jaka pula biletow bedzie przeznaczona na sprzedaż ?
70 euro tragedii nie ma. Wie ktos ile tam ludu wejdzie? Innymi slowy jaka pula biletow bedzie przeznaczona na sprzedaż ?
Tak od paru miesięcy spoglądam niemal codziennie na oficjalną i czuję zawód, a raczej ogarnia mnie smutna refleksja na temat aktualnych czasów i trendów.
10 lat temu siedziałem sobie na zajęciach w labie na uczelni i w ich trakcie na oficjalnej pojawiła się rozpiska trasy BNW na Europę. Od razu cała (lub prawie cała) - prosta lista, kilkadziesiąt dat i miejsc. Bez zbędnego nadęcia, bez kręcenia bata z gó...a!
A teraz? Po jednej dacie od czasu do czasu, przy tej okazji odrębny announcement, ticket presale, Bruce Airy jakieś, FTTB, "goodies packi" - co za kicha się z tego zrobiła? Przecież chodzi o proste jak drut zadanie - ogłosić koncert, pójść na koncert. Rock and roll. Fani i tak się dowiedzą i przyjdą. Dawać daty, a my fani zajmiemy się resztą! Chyba że dzieci internetu nie potrafią już inaczej? Ewidentnie nie podoba mi się aktualne podejście managementu zespołu do tegorocznej trasu i nowego albumu
M.
10 lat temu siedziałem sobie na zajęciach w labie na uczelni i w ich trakcie na oficjalnej pojawiła się rozpiska trasy BNW na Europę. Od razu cała (lub prawie cała) - prosta lista, kilkadziesiąt dat i miejsc. Bez zbędnego nadęcia, bez kręcenia bata z gó...a!
A teraz? Po jednej dacie od czasu do czasu, przy tej okazji odrębny announcement, ticket presale, Bruce Airy jakieś, FTTB, "goodies packi" - co za kicha się z tego zrobiła? Przecież chodzi o proste jak drut zadanie - ogłosić koncert, pójść na koncert. Rock and roll. Fani i tak się dowiedzą i przyjdą. Dawać daty, a my fani zajmiemy się resztą! Chyba że dzieci internetu nie potrafią już inaczej? Ewidentnie nie podoba mi się aktualne podejście managementu zespołu do tegorocznej trasu i nowego albumu
M.
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Nic dodać, nic ująć. Niestety...beaviso pisze:Tak od paru miesięcy spoglądam niemal codziennie na oficjalną i czuję zawód, a raczej ogarnia mnie smutna refleksja na temat aktualnych czasów i trendów.
A teraz? Po jednej dacie od czasu do czasu, przy tej okazji odrębny announcement, ticket presale, Bruce Airy jakieś, FTTB, "goodies packi" - co za kicha się z tego zrobiła? Przecież chodzi o proste jak drut zadanie - ogłosić koncert, pójść na koncert. Rock and roll. Fani i tak się dowiedzą i przyjdą. Dawać daty, a my fani zajmiemy się resztą! Chyba że dzieci internetu nie potrafią już inaczej? Ewidentnie nie podoba mi się aktualne podejście managementu zespołu do tegorocznej trasu i nowego albumu![]()
M.
Ja tam zlego slowa na FTTB powiedziec nie moge
Skozystalem z 5 czy 6 razy
Ale oglaszanie dat to jest faktycznie bolaczka. Zreszta nie pierwszy juz raz.
Rozstrzal z koncertami to tez masakra, ale to wynika akurat z tego, ze tak sie festiwale odbywaja...... Zeby Udine bylo datowo w okolicach Nimes to by sie 2 pieczenie na 1 ogniu upieklo......
Rozstrzal z koncertami to tez masakra, ale to wynika akurat z tego, ze tak sie festiwale odbywaja...... Zeby Udine bylo datowo w okolicach Nimes to by sie 2 pieczenie na 1 ogniu upieklo......
Solidaryzują się z opiniami kolegów... 
A ja się coraz bardziej Wam dziwię. Przyglądam się tej dyskusji od początku, z częścią opinii się zgadzam, ale to co napisał beaviso nie mieści mi się w głowie. Nie wiem czy zauważyliście, ale w dzisiejszych czasach coraz mocniej wytarty slogan staje się mottem - marketing dźwignią handlu. Przecież cała ta otoczka ma za zadanie przyciągniecie i zatrzymanie uwagi nad zespołem jak najdłużej. Nie wiem czy oglądaliście Some Kind of Monster ale tam jest wyraźnie powiedziane - zespół to jest firma, czytaj biznes. Koncerty, koszulki, odwiedziny w zakładach pracy, wywiady, licencje, tantiemy, sygnowanie gitar, press releasy, dodatkowe wydania bonusowe stają się obecnie kwintesencją istnienia zespołu. Skończyły się czasy, że muzyka sama się obroni. To co robi Iron Maiden jest podręcznikowym przykładem jak dziś działa rynek. I ani mnie to nie oburza ani nie wywołuje zniechęcenia. Jesteście modelowym przykładem, że to działa. Natrzepaliście już 32 strony na ten temat a myślę, że dyskusja się na tym nie skończy.
Eee tam, to zupełnie inna przyczyna, poprostu małe halowe występy łatwiej jest zorganizować, stąd trasy Brave New World i Dance of Death podano od razu, tak samo w USA teraz podano od razu całą trasę, ze stadionowymi koncertami jest ciężej, nie mówiąc o festivalach które rządzą się swoimi prawami ,tam to festival ustala warunki,a nie kapela