21.08.2010, Sobota
Szczecin
DK Słowianin
ul. Korzeniowskiego 2
Wystąpią: Blaze Bayley
+supporty
bilety:35 zł
Kolejna dobra wiadomość dla fanów Blaze z północnej Polski. Na stronie zespołu pojawiła się nowa data, która z pewnością ucieszy fanów grupy zamieszkujących okolice Szczecina, bowiem 21 sierpnia tego roku zespół pojawi się w stolicy województwa zachodnio-pomorskiego podczas wydarzenia Szczecin Metal Meeting!
Zespół Blaze Bayley zagra kolejny koncert w naszym kraju. Tym razem będzie to miało miejsce 21 sierpnia w Szczecinie podczas imprezy "Szczecin Metal Meeting". Jako support zagrają zespoły Vinders, Sway i Wicked Side. Cenę biletów ustalono na 35 zł w przedsprzedaży i 40 w dniu koncertu. Drzwi klubu Słowianin będą otwarte od godzimy 18-tej.
Ostatnio zmieniony śr sie 18, 2010 3:35 pm przez Godzio, łącznie zmieniany 3 razy.
przecież to jest klubowy koncert. Gra tam gdzie Di'Anno ostatnio. Poważnie się zastawiam nad zobaczeniem Blaza 3 razy w tym roku i jest to dość prawdopodobne
Sprawdziłem i faktycznie wychodzi na to, że to jak w klubie Jestem w takim razie na 100% Do Szczecina co prawda kawał drogi, ale Blaze w klubie to jest moc.
Impreza ma wsparcie z urzędu miasta, które kandyduje do europejskiej stolicy kultury 2016. No i Di Anno był po tyle samo Po prostu mają tam taniej koncerty.
Organizatorzy starają się też ściągnąć Sepulturę (na oddzielny koncert)
Deleted User 804 pisze:przecież to jest klubowy koncert. Gra tam gdzie Di'Anno ostatnio. Poważnie się zastawiam nad zobaczeniem Blaza 3 razy w tym roku i jest to dość prawdopodobne
Lepiej zobacz Maiden.
Ciekawe jaka bedzie frekwencja na wszystkich wystepach... Niestety szalu sie nie spodziewam.
Na Maiden za duży tłok w tym roku. Raczej poczekam do drugiej części trasy bo nie chce mi się taki kawał by przepychać się później ze 100k ludzi.
Na Blazie frekwencja może być dość dobra. Dwa koncerty są z Sabatonem, a trzeci w Szczecinie gdzie jeszcze nie był i gdzie dość sporo Niemców może wpaść.
Deleted User 804 pisze:Na Maiden za duży tłok w tym roku. Raczej poczekam do drugiej części trasy bo nie chce mi się taki kawał by przepychać się później ze 100k ludzi.
Na Blazie frekwencja może być dość dobra. Dwa koncerty są z Sabatonem, a trzeci w Szczecinie gdzie jeszcze nie był i gdzie dość sporo Niemców może wpaść.
Beda tez bardziej kameralne koncerty.
Fakt, Sabaton moze przyciagnie troche ludzi - pytanie czy zespol znany z jednego hitu bedzie w stanie utrzymac sie na topie dluzej niz jeden sezon...
Tak w skrócie. Koncert Blaza jak zwykle rewelacyjny i to pomimo fatalnego nagłośnienia. Z tego co mówił Blaze już nastawiam się na przyszłoroczną trasę na której chcą zawitać do Polski. Jak dotrę do domu wrzucę setlistę i zdjęcia z koncertu. Pozdrawiam wszystkich spotkanych