The Final Frontier World Tour 2010

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: The Final Frontier World Tour 2010

Post autor: RALF »

Chciałbym się znaleźć jakieś 30-40 metrów od estrady. Plac na WACKEN jest ogromny i 30 m to mimo wszystko, bliska odległość od sceny ... Przyznam, że swoja rolę odgrywa w moim przypadku wiek. Nie mam już "siły" na te przepychanki, chcę kontemplować koncert w spokoju, bez zbędnych "sensacji" :mrgreen:
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kevin18 »

No chyba że. Wiesz , to będzie mój dziewiczy wypad na Wacken i niezbyt się znam :) Mogę ci powiedzieć że mój kolega ma plan żeby stanąć pod bramą już koło 8-9 rano i dolecieć do barierek w celu obejrzenia Maidenów :dance: , i oczywiscie zaprosił mnie do tego pomysłu. Ciekawe czy dałoby się przeżyć na nich. :dance:
www.last.fm/user/darkfuneral18
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Powodzenia, tylko nie pijcie za dużo "przed faktem" bo was szybko wyniosą. "Zwała" gwarantowana w takim tłoku i zaduchu !!! Może rzeczywiście, skoro to "dziewiczy rejs na WACKEN" - to warto ryzykować (...) W myśl maksymy: "w kupie raźniej". ;-)
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Jestem koncertowym abstynentem i nigdy nie pije na festiwalach z racji tego że chce ' zapamiętać jak najwięcej ' ; p Znaczy wiesz , ja się trochę boje bo przy wzroście 1,80 waże 67 kilo i wydaje mi się że z takimi gabarytami mogę tych barierek / okolic nie przeżyć , no ale raz się żyje , może czeka mnie los ' Donnington 88` ' :B
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:Jack, nie mówisz chyba o koncercie w UDINE.. Rozmawiamy o pojemności Villa Manin. Nie znalazłem żadnych konkretów w tej kwestii - szacujemy liczbę pojemności na podstawie zdjęcia kompleksu architektonicznego. TY chyba masz na myśli SZIGET albo WACKEN 2008, bo na Villa Manin 80K na pewno nie wchodzi ;-) ;-) ;-)
W Udine wejdzie spokojnie ze 25.000 osob, moze nawet wiecej. To duzy plac, mysle ze powierzchniowo podobny do boiska Gwardii. ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Też mam takie wrażenie...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kevin18 pisze:No chyba że. Wiesz , to będzie mój dziewiczy wypad na Wacken i niezbyt się znam :) Mogę ci powiedzieć że mój kolega ma plan żeby stanąć pod bramą już koło 8-9 rano i dolecieć do barierek w celu obejrzenia Maidenów :dance: , i oczywiscie zaprosił mnie do tego pomysłu. Ciekawe czy dałoby się przeżyć na nich. :dance:
Na Wacken w pierwszy dzień (a to chyba będzie dzień koncertu Maiden) teren festiwalu jest otwierany o godzinie 16-tej. Ja na Wacken zaliczyłem Maiden przy barierce i pierwsze kilka utworów to była lekka ekstrema. Później się lekko uspokoiło ;)

http://www.metalside.pl/relacje/relacja.php?id=54 można sobie poczytać :)
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jestem ciekaw kolejnych dat trasy 2010. Znów znalazłem info jakoby mieli zagrać na "Rock am Seine" . Na stronie Festival De Nimes (Arenes De Nimes) rozpiska kończy się na 24-tym lipca i nie ma mowy o koncercie MAIDEN w z końcem tegoż miesiąca. Sam jestem ciekaw dalszego rozwoju wypadków (...) :pijak:
archaon
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: archaon »

Kevin18 pisze:Wiesz co stary , będe widział maidenów na Wacken i miałem plan być blisko sceny ale mówisz że nie polecasz tam stania. Czemu ?
bo to nie warta tego rzeźnia jest. nawet Dickinson już kazał się uspokajać bo ludzie mdleli, łamali się i bogowie wiedzą co jeszcze robili...
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

WICKER MAN pisze:
RALF pisze:Jack, nie mówisz chyba o koncercie w UDINE.. Rozmawiamy o pojemności Villa Manin. Nie znalazłem żadnych konkretów w tej kwestii - szacujemy liczbę pojemności na podstawie zdjęcia kompleksu architektonicznego. TY chyba masz na myśli SZIGET albo WACKEN 2008, bo na Villa Manin 80K na pewno nie wchodzi ;-) ;-) ;-)
W Udine wejdzie spokojnie ze 25.000 osob, moze nawet wiecej. To duzy plac, mysle ze powierzchniowo podobny do boiska Gwardii. ;)
Wyczytałem że na wyprzedanym do końca koncercie Bruce'a Springsteena było 9 000.
DOD
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: DOD »

Iron Maiden will this year be storming the stage at Pukkelpop! This three day event takes place at the Hasselt-Kiewit Festival site between Thurs 19th-Sat 21st August.

2010 is the 25th Anniversary of Pukkelpop which has grown in popularity over the years to become one of the biggest alternative open-air festivals in Belgium. Located approx 70km from Brussels, this friendly Festival prides itself on its progressive musical programme; 8 stages featuring 200 acts encompassing not just metal bands but also contemporary, alternative and local bands attracting an audience from across Europe and beyond.

Festival Tickets go on-sale from April 20th. For full details and further information : http://www.pukkelpop.be
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wyczytałem że na wyprzedanym do końca koncercie Bruce'a Springsteena było 9 000.
Na pewno wchodzi dużo więcej... To nawet spory teren. Wystarczy obejrzeć zdjęcia lotnicze na stronie kompleksu. Myślę, że WICKER może mieć sporo racji (...)
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

DOD pisze:Iron Maiden will this year be storming the stage at Pukkelpop! This three day event takes place at the Hasselt-Kiewit Festival site between Thurs 19th-Sat 21st August.
I wszystko się sprawdza! Jeszcze ew. Holandia, może Rock Nad Sekwaną i...
...chyba nic?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

zgadza sie, jest Belgia, pewniaki to jeszcze Holandia i Francja i to może być wszystko!
tym bardziej warto sie gdzieś wybrać podczas tego lata skoro tylko kilka sztuk dają!
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Myślę że oprócz Wacken i Szigetu zdecydowałbym się jeszcze na coś gdyby były to Czechy, Słowenia , Słowacja , Ukraina lub coś w tym stylu. Niby liczę na występ Maidenów na Global East Rock Festival w zastępstwie Manowara ale coś nie chce mi sie wierzyć.

Belgia , Holandia , Francja i do widzenia.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wydaje mi się, że ten "Rock Nad Sekwaną" jest pewniejszy niż Nimes - ciekawe czy jest szansa na Grecję albo Hiszpanię, to dla Iron Maiden ważne rynki.. :?: :idea:
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Nie ma szans RALF w mojej opinii. Tak jak nie ma na Ukrainę etc.Wydaje mi się że dodadzą trzy koncerty w wyżej wymienionych krajach i tyle tego będzie.Pamiętajmy że to jest Warm-Up Tour a nie żadna pełna trasa . Stąd Maideni nie mogą przesadzać w ilości gigów w Europie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

czyli prestiż uczestniczenia w tej trasce rośnie ;)
wrócą w 2011 do Europy, ale to już na pewno będzie inna setlista, więcej nowych kawałków.
nie liczę na dużo niespodzianek, bo wiem jak zespół jest zachowawczy pod tym względem, ale 2 nowe, dawno niegrane utworki w zupełności mi wystarczą
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Budziol nie zdziwię się jak będzie tak jak mówisz , to znaczy " Kopiuj + Wklej , Setlista z Somewhere Back In Time Tour ' + 1 nowy kawałek + 2 perełki w stylu ' Moonchild lub Rime'. Ale fakt , myślę że uczestniczenie w tej trasie to jest w pewien sposób prestiż , zwłaszcza że jak widzimy tych występów w Europie wiele nie ma.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Kevin18 pisze:Setlista z Somewhere Back In Time Tour
oby nie :!: :lol:

przecież cały świat już zjeździli z ta trasą, wiec byłoby to bez sensu, ale wiem że stać ich na to ;)
ODPOWIEDZ