The Final Frontier World Tour 2010
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour 2010
Chciałbym się znaleźć jakieś 30-40 metrów od estrady. Plac na WACKEN jest ogromny i 30 m to mimo wszystko, bliska odległość od sceny ... Przyznam, że swoja rolę odgrywa w moim przypadku wiek. Nie mam już "siły" na te przepychanki, chcę kontemplować koncert w spokoju, bez zbędnych "sensacji" 
No chyba że. Wiesz , to będzie mój dziewiczy wypad na Wacken i niezbyt się znam
Mogę ci powiedzieć że mój kolega ma plan żeby stanąć pod bramą już koło 8-9 rano i dolecieć do barierek w celu obejrzenia Maidenów
, i oczywiscie zaprosił mnie do tego pomysłu. Ciekawe czy dałoby się przeżyć na nich. 
www.last.fm/user/darkfuneral18
Powodzenia, tylko nie pijcie za dużo "przed faktem" bo was szybko wyniosą. "Zwała" gwarantowana w takim tłoku i zaduchu !!! Może rzeczywiście, skoro to "dziewiczy rejs na WACKEN" - to warto ryzykować (...) W myśl maksymy: "w kupie raźniej". 
Jestem koncertowym abstynentem i nigdy nie pije na festiwalach z racji tego że chce ' zapamiętać jak najwięcej ' ; p Znaczy wiesz , ja się trochę boje bo przy wzroście 1,80 waże 67 kilo i wydaje mi się że z takimi gabarytami mogę tych barierek / okolic nie przeżyć , no ale raz się żyje , może czeka mnie los ' Donnington 88` ' 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

W Udine wejdzie spokojnie ze 25.000 osob, moze nawet wiecej. To duzy plac, mysle ze powierzchniowo podobny do boiska Gwardii.RALF pisze:Jack, nie mówisz chyba o koncercie w UDINE.. Rozmawiamy o pojemności Villa Manin. Nie znalazłem żadnych konkretów w tej kwestii - szacujemy liczbę pojemności na podstawie zdjęcia kompleksu architektonicznego. TY chyba masz na myśli SZIGET albo WACKEN 2008, bo na Villa Manin 80K na pewno nie wchodzi![]()
![]()
Też mam takie wrażenie...
Na Wacken w pierwszy dzień (a to chyba będzie dzień koncertu Maiden) teren festiwalu jest otwierany o godzinie 16-tej. Ja na Wacken zaliczyłem Maiden przy barierce i pierwsze kilka utworów to była lekka ekstrema. Później się lekko uspokoiłoKevin18 pisze:No chyba że. Wiesz , to będzie mój dziewiczy wypad na Wacken i niezbyt się znamMogę ci powiedzieć że mój kolega ma plan żeby stanąć pod bramą już koło 8-9 rano i dolecieć do barierek w celu obejrzenia Maidenów
, i oczywiscie zaprosił mnie do tego pomysłu. Ciekawe czy dałoby się przeżyć na nich.
http://www.metalside.pl/relacje/relacja.php?id=54 można sobie poczytać
www.MetalSide.pl
Jestem ciekaw kolejnych dat trasy 2010. Znów znalazłem info jakoby mieli zagrać na "Rock am Seine" . Na stronie Festival De Nimes (Arenes De Nimes) rozpiska kończy się na 24-tym lipca i nie ma mowy o koncercie MAIDEN w z końcem tegoż miesiąca. Sam jestem ciekaw dalszego rozwoju wypadków (...) 
bo to nie warta tego rzeźnia jest. nawet Dickinson już kazał się uspokajać bo ludzie mdleli, łamali się i bogowie wiedzą co jeszcze robili...Kevin18 pisze:Wiesz co stary , będe widział maidenów na Wacken i miałem plan być blisko sceny ale mówisz że nie polecasz tam stania. Czemu ?
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Wyczytałem że na wyprzedanym do końca koncercie Bruce'a Springsteena było 9 000.WICKER MAN pisze:W Udine wejdzie spokojnie ze 25.000 osob, moze nawet wiecej. To duzy plac, mysle ze powierzchniowo podobny do boiska Gwardii.RALF pisze:Jack, nie mówisz chyba o koncercie w UDINE.. Rozmawiamy o pojemności Villa Manin. Nie znalazłem żadnych konkretów w tej kwestii - szacujemy liczbę pojemności na podstawie zdjęcia kompleksu architektonicznego. TY chyba masz na myśli SZIGET albo WACKEN 2008, bo na Villa Manin 80K na pewno nie wchodzi![]()
![]()
Iron Maiden will this year be storming the stage at Pukkelpop! This three day event takes place at the Hasselt-Kiewit Festival site between Thurs 19th-Sat 21st August.
2010 is the 25th Anniversary of Pukkelpop which has grown in popularity over the years to become one of the biggest alternative open-air festivals in Belgium. Located approx 70km from Brussels, this friendly Festival prides itself on its progressive musical programme; 8 stages featuring 200 acts encompassing not just metal bands but also contemporary, alternative and local bands attracting an audience from across Europe and beyond.
Festival Tickets go on-sale from April 20th. For full details and further information : http://www.pukkelpop.be
2010 is the 25th Anniversary of Pukkelpop which has grown in popularity over the years to become one of the biggest alternative open-air festivals in Belgium. Located approx 70km from Brussels, this friendly Festival prides itself on its progressive musical programme; 8 stages featuring 200 acts encompassing not just metal bands but also contemporary, alternative and local bands attracting an audience from across Europe and beyond.
Festival Tickets go on-sale from April 20th. For full details and further information : http://www.pukkelpop.be
Na pewno wchodzi dużo więcej... To nawet spory teren. Wystarczy obejrzeć zdjęcia lotnicze na stronie kompleksu. Myślę, że WICKER może mieć sporo racji (...)Wyczytałem że na wyprzedanym do końca koncercie Bruce'a Springsteena było 9 000.
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

I wszystko się sprawdza! Jeszcze ew. Holandia, może Rock Nad Sekwaną i...DOD pisze:Iron Maiden will this year be storming the stage at Pukkelpop! This three day event takes place at the Hasselt-Kiewit Festival site between Thurs 19th-Sat 21st August.
...chyba nic?
zgadza sie, jest Belgia, pewniaki to jeszcze Holandia i Francja i to może być wszystko!
tym bardziej warto sie gdzieś wybrać podczas tego lata skoro tylko kilka sztuk dają!
tym bardziej warto sie gdzieś wybrać podczas tego lata skoro tylko kilka sztuk dają!
Myślę że oprócz Wacken i Szigetu zdecydowałbym się jeszcze na coś gdyby były to Czechy, Słowenia , Słowacja , Ukraina lub coś w tym stylu. Niby liczę na występ Maidenów na Global East Rock Festival w zastępstwie Manowara ale coś nie chce mi sie wierzyć.
Belgia , Holandia , Francja i do widzenia.
Belgia , Holandia , Francja i do widzenia.
Wydaje mi się, że ten "Rock Nad Sekwaną" jest pewniejszy niż Nimes - ciekawe czy jest szansa na Grecję albo Hiszpanię, to dla Iron Maiden ważne rynki..

Nie ma szans RALF w mojej opinii. Tak jak nie ma na Ukrainę etc.Wydaje mi się że dodadzą trzy koncerty w wyżej wymienionych krajach i tyle tego będzie.Pamiętajmy że to jest Warm-Up Tour a nie żadna pełna trasa . Stąd Maideni nie mogą przesadzać w ilości gigów w Europie.
czyli prestiż uczestniczenia w tej trasce rośnie 
wrócą w 2011 do Europy, ale to już na pewno będzie inna setlista, więcej nowych kawałków.
nie liczę na dużo niespodzianek, bo wiem jak zespół jest zachowawczy pod tym względem, ale 2 nowe, dawno niegrane utworki w zupełności mi wystarczą
wrócą w 2011 do Europy, ale to już na pewno będzie inna setlista, więcej nowych kawałków.
nie liczę na dużo niespodzianek, bo wiem jak zespół jest zachowawczy pod tym względem, ale 2 nowe, dawno niegrane utworki w zupełności mi wystarczą
Budziol nie zdziwię się jak będzie tak jak mówisz , to znaczy " Kopiuj + Wklej , Setlista z Somewhere Back In Time Tour ' + 1 nowy kawałek + 2 perełki w stylu ' Moonchild lub Rime'. Ale fakt , myślę że uczestniczenie w tej trasie to jest w pewien sposób prestiż , zwłaszcza że jak widzimy tych występów w Europie wiele nie ma.
oby nieKevin18 pisze:Setlista z Somewhere Back In Time Tour
przecież cały świat już zjeździli z ta trasą, wiec byłoby to bez sensu, ale wiem że stać ich na to