The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier
Najbardziej oczekiwana premiera tego roku. Pożyjemy - posłuchamy cóż to za cudo.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Oto projekty grafiki nowego albumu wykonane przez samego Dereka Riggsa. Zostały odrzucone przez zespół, a okładkę zaprojektował najprawdopodobniej Melvin Grant (on też jest autorem obrazka promującego trasę). Jedno jest pewne - "The Final Frontier" będzie miał kosmiczny motyw, którego można spodziewać się na okładkach, scenografii koncertów itp. Ciekawe czy na scenę w czasie "Iron Maiden" wleci UFO.

Straszne to jest, tak infantylne obrazki, że patrzeć nie można. TO NA SERIO RIGGS WYMYŚLIŁ!?? Kicz to mało powiedziane. Powinien się wziąć za "jelenie na rykowisku". Beznadziejność na poziomie komiksu z okresu PRL. Lepiej niech już nic dla MAIDEN nie rysuje. Sądziłem, że okładka "NPFTD" to szczyt tandety Riggsa, bez jakiejkolwiek oryginalności - BŁĄD (!!!), facet regularnie udowadnia, iż w tej niecnej kategorii stać go jeszcze na wiele. Wykasować i zapomnieć.
Jeśli chodzi o koncert, to czyżby panowie zatęsknili za "Somewhere On The Road Tour 1986/87". Już nie mogę się doczekać, co jeszcze takiego wymyślą

Jeśli chodzi o koncert, to czyżby panowie zatęsknili za "Somewhere On The Road Tour 1986/87". Już nie mogę się doczekać, co jeszcze takiego wymyślą
uwielbiam okładki Riggsa z lat 80, nie znam wielu jego propozycji na ostatnie albumy, ale poprę tu RALFa, to co wrzucił WICKER MAN to jakieś jaja są, nie dziwię się, że odrzucili...
Coś czuję, że okładka The Final Frontier mnie nie zachwyci 
przecież to jaja sa, to wygląda jak dziecięce bazgroły, po za tym stare logoWICKER MAN pisze:Oto projekty grafiki nowego albumu wykonane przez samego Dereka Riggsa. Zostały odrzucone przez zespół, a okładkę zaprojektował najprawdopodobniej Melvin Grant (on też jest autorem obrazka promującego trasę). Jedno jest pewne - "The Final Frontier" będzie miał kosmiczny motyw, którego można spodziewać się na okładkach, scenografii koncertów itp. Ciekawe czy na scenę w czasie "Iron Maiden" wleci UFO.![]()
[url=http://img255.imageshack.us/img255/8130 ... obe.th.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://img42.imageshack.us/img42/8043/alienssm2.th.jpg]Obrazek[/URL]
zna ktoś próbki talentu Melvina Granta ?
Death on the Road by Melvin...Jedna z moich ulubionych okładek, ale "kosmiczna" tematyka na nowej płycie nie brzmi zbyt ciekawie
Co do brzmienia, to można się domyśleć, że piosenki mogą być o kosmosie(!?!)...Trudno mi to sobie wyobrazić

Co do brzmienia, to można się domyśleć, że piosenki mogą być o kosmosie(!?!)...Trudno mi to sobie wyobrazić

Koszmar!!! Bardzo dobrze, że zespół odrzucił te projekty.RALF pisze: Wykasować i zapomnieć.
:
Z moich też.ttomasz pisze:Death on the Road by Melvin...Jedna z moich ulubionych okładek
no mnie tez sie podoba ta okładka, ale coś oprócz tego?ttomasz pisze:Death on the Road by Melvin...Jedna z moich ulubionych okładek, ale "kosmiczna" tematyka na nowej płycie nie brzmi zbyt ciekawie![]()
Co do brzmienia, to można się domyśleć, że piosenki mogą być o kosmosie(!?!)...Trudno mi to sobie wyobrazić![]()
Obrazek
bądźmy dobrej myśli może coś w stylu SiT
Dickinson od zawsze lubi kosmos, UFO i te sprawy
Ostatnio zmieniony wt kwie 13, 2010 3:21 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
...znaczy, to może być prowokacja, cholera - nie wierzę żeby Riggs do takiego poziomu się zniżył, choć - kto wie...
DNO
Wicker jaja sobie robiRALF pisze:...znaczy, to może być prowokacja, cholera - nie wierzę żeby Riggs do takiego poziomu się zniżył, choć - kto wie...DNO
Przecież nawet logo inne
Skąd by to wytrzasnął ?
Wstydziliby się w ogóle to pokazać
Na pewno jaja, ale po części też mroczna wizja przyszłości 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Budziol, taki jesteś fan, a nie znasz twórczości Melvina Granta?
Wstydź się!
To on stoi za okładkami 'Fear of The Dark', 'Virtual XI', 'Death On The Road', a ostatnio singla 'Benjamin Breeg'. Próbkę jego innych grafik znajdziecie na http://www.melgrant.com/
A co do rycin Dereka Rigga to nie robię sobie jaj. Wrzucił je na IMOC administrator oficjalnego forum, który prywatnie jest przyjacielem Dereka. Zaznaczam, ze są to jedynie wstępne projekty i szkice, dlatego sprawiają wrażenie niechlujnych. Derek ich nie dokończył, gdyż projekty te nie spodobały się zespołowi i zostały odrzucone. Coz, ostatnie prace Riggsa sa mocno kontrowersyjne. Jego obrazki do 'Flight 666' czy okładka 'Somewhere Back In Time' znalazły wielu krytyków. Mnie podobała się za to rycina do 'These Colours Don't Run' (i kandydat na okładkę 'A Matter of Life And Death'), której zespół niestety nie wykorzystał (jedynie jako płachtę na koncertach), i która zdobi okładkę książki z jego pracami p.t. "Run For Cover". Z całym dorobkiem Riggsa możecie zapoznać się na stronie http://www.derekriggs.com/
A co do rycin Dereka Rigga to nie robię sobie jaj. Wrzucił je na IMOC administrator oficjalnego forum, który prywatnie jest przyjacielem Dereka. Zaznaczam, ze są to jedynie wstępne projekty i szkice, dlatego sprawiają wrażenie niechlujnych. Derek ich nie dokończył, gdyż projekty te nie spodobały się zespołowi i zostały odrzucone. Coz, ostatnie prace Riggsa sa mocno kontrowersyjne. Jego obrazki do 'Flight 666' czy okładka 'Somewhere Back In Time' znalazły wielu krytyków. Mnie podobała się za to rycina do 'These Colours Don't Run' (i kandydat na okładkę 'A Matter of Life And Death'), której zespół niestety nie wykorzystał (jedynie jako płachtę na koncertach), i która zdobi okładkę książki z jego pracami p.t. "Run For Cover". Z całym dorobkiem Riggsa możecie zapoznać się na stronie http://www.derekriggs.com/
Mi się gościu podoba, ale jeśli to jest prawda.....brak słów.....
Mówi sie, że ozdoby Ironów na scenach to kicz...Jeśli będą w stylu takich kosmitów to to dopiero będzie KICZ.
WICKER MAN
Daj linka gdzie to znalazłeś;-)
Mówi sie, że ozdoby Ironów na scenach to kicz...Jeśli będą w stylu takich kosmitów to to dopiero będzie KICZ.
WICKER MAN
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

To prawda, scenografia może być mocno kiczowata. Chociaż przeżyliśmy już Eddie'go jako króla Edwardattomasz pisze:Mi się gościu podoba, ale jeśli to jest prawda.....brak słów.....
WICKER MAN
Obrazki są na forum oficjalnego FC - jeśli jesteś w IMOC to znajdziesz je bez problemu.
obrazek infantylny bo to szkic przecie, choc zgodze sie ze to jako koncept mi tez jakos nie podchodzi. Choc Eddie jako "SZARY" z Roswell to dosc ciekawe. okladka no prayera faktycznie byla najslabsza z tych riggsa, natomiast jak juz gdzies tam kiedys pisalem ta z rozpadajacym sie EFO jest super . Kicz?? No a ktora okladka Maiden nim nie jest?? Mnie od dawna brakuje takich smaczkow poukrywanych gdzies na okladce, cala reszta nie jest az tak wazna.RALF pisze:Straszne to jest, tak infantylne obrazki, że patrzeć nie można. TO NA SERIO RIGGS WYMYŚLIŁ!?? Kicz to mało powiedziane.
Wracajac do powyzszych obrazkow. Ja sie zastanawiam, czy rysownik poznaje w ogole nagranie tytuly czy teksty, czy tylko zna tytul i powiedzmy jakis tam koncept rzucony przez zespol. Tu na obu rysunkach jest wyrazny 1 temat, temat porwania przez ufo. czy to jest widzimisie roggsa?? czy zespol zadal taki temat??
I mi sie jeszcze nasowa skojarzenie z Abduction Dickinsona..........czyzby mieli zagrac kawalek solowy becura / ewentualnie zrobili jakas przerobke abduction i wrzucili na plyte???
jak ma byc te 8 czy 6 utworow to se mysle ze moze faktycznie nagrali jakiegos tasiemca ala odyseja kosmiczna 2001... OOOOOOOoooooooooooo no wlasnie odkrylem tym samym jakie bedzie intro przed pierwszym kawalkiem na trasieWICKER MAN pisze:(ewidentne nawiązanie do granicy kosmosu i Star Treka) oraz grafiki promującej trasę (Eddie jako predator?) jest wysoce prawdopodobne, ze nowy album będzie miał jakiś 'kosmiczny' motyw.
ja nie powiedziałem że nie znam go z MAIDEnowej twórczości, tylko tak ogólnie chciałem zobaczyć co tworzy, ale faktycznie wystarczy wpisac w google imie i nazwiskoWICKER MAN pisze:Budziol, taki jesteś fan, a nie znasz twórczości Melvina Granta?Wstydź się!
![]()
To on stoi za okładkami 'Fear of The Dark', 'Virtual XI', 'Death On The Road', a ostatnio singla 'Benjamin Breeg'. Próbkę jego innych grafik znajdziecie na http://www.melgrant.com/
najbardziej chciałem zobaczy jak czuje się w "kosmicznej" twórczości
płyta od wczoraj wyciekła do tej pory przesłuchałem 2x i dziwne ze nie ma gitar tylko harfy, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia
oj Tobiasz, Tobiasz...