The Final Frontier

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Wiwern
-#Invader
-#Invader

Re: The Final Frontier

Post autor: Wiwern »

myślę, że gdzieś za miesiąc przecieknie, a za 2, 3 miesiące wyjdzie.
Our time will come! Oooo...
Deleted User 4432

Post autor: Deleted User 4432 »

Wiwern pisze:myślę, że gdzieś za miesiąc przecieknie
i niestety zepsuje to niespodziankę wszystkim którzy chcą kupić album w dniu premiery
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Wiwern pisze:myślę, że gdzieś za miesiąc przecieknie, a za 2, 3 miesiące wyjdzie.
a ja mysle ze nie :)
bedzie tak jak w przypadku AMOLAD do konca nie bylo nic wiadomo
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

I dobrze, że nie przecieknie. Ja i tak kupię ten album, więc wolę nie mieć zepsutej niespodzianki. Może nawet najlepiej by było, gdybym poszedł do sklepu w dniu premiery i kupił album jak kilkanaście lat temu nic o nim nie wiedząc, poza może tracklistą. Najlepiej, żeby nawet kilkunastosekundowe sample nie pojawiły się na miesiąc przed premierą. Po raz pierwszy od Brave New World chcę mieć totalnie czysty umysł przed pierwszym przesłuchaniem. Tak było pod koniec lat 80tych, kiedy zaczynałem słuchać Ironów i chcę, aby tak było teraz.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Ja też bym wolał żeby nie przecieknął, te mp3 psuje wszystko, dawniej ludzie kupowali płyty, bo nie mieli innego wyboru jeśli chcieli posłuchać swych idoli, teraz dużo ludzi za darmo woli pobrać mp3 niż kupić płytkę, oby nie przeciekła przed premierą ani jedna piosenka, bo mnie jeszcze skusi i zepsuje niespodziankę :) tak czy siak płytka będzie kupiona, daje więcej radości ze słuchania jeśli wiesz, że sam sobie uzbierałeś na nią kasę, niż ograniczyłeś się do kliknięcia myszką.
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Ja tam AMOLAD mialem w mp3 przed premiera, fakt ze to bylo doslownie tuz przed, ale bylo..............

DOD chyba tez tak wyszedl w sieci pare dni wczesniej. Tzn byly wczesniej znane kilka utrworow bo w jakims amerykanskim radio bodaj puszczali, ale cala plyta tez byla w sieci chwile przed premeira...........

Z BNW nie pamietam - wiem ze dla mnie to bylo 100% nowosc jak plyte wzialem - tzn slyszalem kilka tygodni wczesniej z 10 sekund wickermana w teleekspresie i to wsio....
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Pablo1919 pisze:oby nie przeciekła przed premierą ani jedna piosenka
jedna to na pewno bedzie znana wczesniej - singiel ;)
z AMOLAD owszem bylo tak ze mialem doslownie kilka dni przed premiera mp3, ale absolutnie nie przeszkodzilo mi to w zakupieniu CD&2LP ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Nie przecieknie. To jedna z kilku najważniejszych premier tego roku, Smallwood już od miesięcy pracuje nad utajnieniem wszystkiego i zrzuceniem woalu tajemnicy nad zawartością albumu. Studio Compass Point było od 12-ego stycznia prawdziwym "Bunkrem Kwatery Głównej". Nawet rodziny miały "szlaban". Jakichkolwiek kontaktów. EMI i UMe też idiotami nie są, szczególnie brytyjski major label, mają ogromne długi - teraz sprzedaż każdego tytułu to dla nich potencjalny "wentyl bezpieczeństwa". Daję głowę, że "The Final Frontier" będzie do końca wielką zagadką. ;-)
Ostatnio zmieniony sob kwie 24, 2010 9:12 pm przez RALF, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stokrotka »

RALF pisze:Nie przecieknie. Daję głowę, że "The Final Frontier" będzie do końca wielką zagadką. ;-)
Na to liczę ;-)
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Zakładam, że przecieknie dopiero na kilka dni przed premierą, kiedy płyty pojawią się w sklepach. Wtedy na zasadzie 'kto pierwszy ten lepszy' ktoś wrzuci ją do sieci.
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

A ja troszeczkę z innej beczki. Myślę że i tym razem otrzymamy jakieś The Making Of... tym bardziej że prawdopodobnie to ostatnie dzieło Maiden a i miejsce nagrywania jest naprawdę "historyczne" .
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Fajnie by było ;-)
Bym po tym miał jescze większą chęć na płytę.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

DoDa kupiłem w dniu premiery i przesłuchałem go sobie w domu ze 3 razy. Ale nie robiłem sobie chyba z tego jakiejś ceremonii, tylko wrzuciłem płytkę do odtwarzacza i nacisnąłem play.

AMOLADA ściągnąłem jak tylko pojawił się przeciek, w tym czasie przesłuchałem tak bardziej pobieżnie i zostawiłem. Jak tylko na forum się pojawiła informacja, że jest w jakimś saturnie chyba z dzień przed oficjalną premierą, to od razu popędziłem i kupiłem CD+DVD i dopiero wtedy dokładnie przesłuchałem.

Nie wiem jak teraz zrobię. Czy uda mi się wytrzymać do premiery, czy jednak ściągnę te parę dni wcześniej... W sumie fajnie by było, gdybym nic wcześniej z tej płyty nie słyszał i dopiero po zakupie w domu ją puścił. Pewnie nie będzie tak, jak w przypadku BNW, która była moja pierwszą płytą i której słuchałem z zapartym tchem, ale może poczułbym przynajmniej klimat tych dobrych dni ;)
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stokrotka »

A ja chcę mieć niespodziankę i przesłuchać sobie płytę dopiero po premierze. ;-)
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Ja się postaram wytrzymać do premiery. Co najwyżej będę czytał recenzje. Nie zamierzam nic słuchać. Pewnie singiel usłyszę, ale to tylko tyle, mam nadzieję.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

jesli wycieknie przeslucham :)
nie wytrzymam juz dzis to wiem :)
ale w dniu premiery pierwszy bede w sklepie :)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Ja tez raczej dołączę do grupy osób, które przesłuchają płytę dopiero po zakupieniu w sklepie. No, może jedynie przesłucham singla (jeśli wyjdzie) i wszystko.
O wiele lepiej słucha się płyty kupionej w sklepie, po oficjalnej premierzy (lub w dniu) niż ściągniętej z internetu i w dodatku przed premierą. Nie ma tego "klimatu" i satysfakcji.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

No dokładnie, teraz żałuję, że przesłuchałem już wszystkie piosenki innego z moich ulubionych zespołów- Sabatonu na miesiąc przed premierą ich albumu :) trochę to przypadkowo wyszło bo w necie znalazłem i nie dowierzałem że już by były, myślałem że to fake dla tego pobrałem i przesłuchałem- to nie był fake :( Ciekawe jak to możliwe, że na tyle przed premierą już jest cały album do pobrania. Z The Final Frontier raczej nie będę ryzykować aby sprawdzać czy piosenki, które pojawią się w sieci przed premierą są autentyczne.
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Pablo1919 pisze:Ciekawe jak to możliwe, że na tyle przed premierą już jest cały album do pobrania.
Po prostu któryś z dziennikarzy wrzucił wersję promo. Maiden na pewno będzie rozsyłało je w inny sposób niż NB więc też na wyciek tak wcześnie nie ma szans.
Awatar użytkownika
Alkochochlik
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Alkochochlik »

Ja także nie będę ściągał, ani nawet słuchał na yt czy wrzucie TFF jeśli wycieknie, jedynie singla napewno posłucham. Ale album dopiero jak kupie (w dniu premiery) :twisted:
ODPOWIEDZ