The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
No tak ale trasa nosi nazwę The Final Frontier World Tour wiec coś z nowego albumu musi się pojawić. To może nie tyle promocja albumu co singla.
set mocarny i wgniecie mocno!:D
zamiast wildest dream równie krókie a zajebiste Merceneryyyy
oglądam paschendale, kurwa jak szybko grają !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
autor postu otrzymał ostrzeżenie
zamiast wildest dream równie krókie a zajebiste Merceneryyyy
oglądam paschendale, kurwa jak szybko grają !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony czw cze 10, 2010 6:08 pm przez Michcio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Kurwa set to jakieś totalne szaleństwo! Rewelka i ogromne zaskoczenie. Wiadomo, że coś tam bym zamienił, ale zaskoczenie ogromne - brawo panowie z zespołu!
Co do pirotechniki itp. to raczej możemy być pewni, że na koncertach festiwalowych w Europie będzie jej bardzo dużo, zobaczymy też pewnie dużego Edka. Jedyne co mnie bardzo martwi, to fakt, że na te koncerty do setu mogą powrócić np. Run To The Hills czy Trooper...
Jak dla mnie jest to najbardziej niespodziewany set od wielu lat. O ile ostatnie wieści ze strony zespołu - okładka, singiel itp. mnie przeraziły, tak koncerty zapowiadają się absolutnie rewelacyjnie.
Co do pirotechniki itp. to raczej możemy być pewni, że na koncertach festiwalowych w Europie będzie jej bardzo dużo, zobaczymy też pewnie dużego Edka. Jedyne co mnie bardzo martwi, to fakt, że na te koncerty do setu mogą powrócić np. Run To The Hills czy Trooper...
Jak dla mnie jest to najbardziej niespodziewany set od wielu lat. O ile ostatnie wieści ze strony zespołu - okładka, singiel itp. mnie przeraziły, tak koncerty zapowiadają się absolutnie rewelacyjnie.
Ostatnio zmieniony czw cze 10, 2010 6:09 pm przez Mr.Hankey, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

nie ma zadnego zapisu ElDorado z koncertu?
Oj tak i to co czytam, to większości ludziom to wszystko się podoba. Z pewnością teraz w Europie zobaczymy mocarne show a Anglicy i Amerykanie narzekają trochę na brak "The Tropper" i "RTTH". Podobno publika w Dallas była śnięta i słabo reagowała - jedna osoba na 10 śpiewała.
Być może ludzie skupili się na obserwacji "wad i zalet" pierwszej odsłony wielkiej trasy - wiadomo - dreszczyk emocji. Na filmikach widać światła - kapitalne - jak UFO, tylko co to za gaty ma Bruce - ten facet najwyraźniej ma zakrętkę na tle spodni... Mógłby ubrać coś stosowniejszego - no i czapka - nie ta trasa!
Reasumując 9/10 i do przodu!
Być może ludzie skupili się na obserwacji "wad i zalet" pierwszej odsłony wielkiej trasy - wiadomo - dreszczyk emocji. Na filmikach widać światła - kapitalne - jak UFO, tylko co to za gaty ma Bruce - ten facet najwyraźniej ma zakrętkę na tle spodni... Mógłby ubrać coś stosowniejszego - no i czapka - nie ta trasa!
Reasumując 9/10 i do przodu!
Tylko to znalazłem http://www.youtube.com/watch?v=XOG8_r_LcUc Z tego co tu zobaczyłem wydaje mi się że ten utwór zyska jako utwór koncertowy i to bardzo. Szczerze trochę zaczął mi się podobać xD Tylko ten początek i koniec 

Jak to Amerykanie oni nigdy nie czuli rytmu xD Nie to co my EuropejczycyRALF pisze:Podobno publika w Dallas była śnięta i słabo reagowała - jedna osoba na 10 śpiewała.
ja tam bym chciał by dodali Troopera albo zamieligo zamiast Wildest Dreams
Dokładnie mogli by cokolwiek wstawić za Wildest Dreams bo to moim zdaniem najsłabszy element tej setlisty.
Nom.
Wildest Dreams jest słabiutki.
Wildest Dreams jest słabiutki.
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

na pewno lepszy od ElDorado
-
Deleted User 2868
Trzeba przyznać, że ta setlista to jest absolutna rewelacja, bardzo żałuję, że nie mogę jechać do Budapesztu ;/
Przed 11 odsłuchaniem bym się zgodził. Aktualnie, po 22, El Dorado prowadziNicko McBrain pisze:na pewno lepszy od ElDorado
Ja sobie przerobiłem El Dorado wypieprzyłem początek i koniec który wo gule mi się nie podobał i wyszło fajnie
JA i tak na koncercie wole El Dorado od Wildest Dreams. Który lepszy a który nie ciężko mi się na ten temat wypowiedzieć. Ale na pewno Złote Miasto jest nowym utworem i wolał bym je na żywo zobaczyć i usłyszeć 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ja pier..dziele. Byłeś tam, że wiesz? To standardowy amfiteatr jakich mnóstwo w USA. Każda produkcja sceniczna (może poza U2, Stonesami czy AC/DC) tam się zmieści. Maiden mają produkcję właśnie na tego typu obiekty, a nie stadiony (dlatego na wielkich scenach ich scenografia prezentuje się tak mizernie).RALF pisze:Superpages.com Center tpo nie jest miejsce gdzie można jakoś tam scenę rozciągnąc (mam na myśli wysokość obiektu) ale i tak jest świetnie.
Podejrzewam, że dużego Edka zostawia dopiero na koncerty w 2011 (te w Europie i ew. USA, bo do Ed Force One go nie zapakują). Pirotechniki na trasach albumowych Maiden nie używa od 2000 roku i nic nie zapowiada, żeby miało się to zmienić.RALF pisze:Ta trasa to taka "rozgrzewka" - choć pewnie na Sonisphere UK pokażą wielki spektakl z EDDIEm - Olbrzymem i pirotechniką, której tu brak. Nie wiem ile ludzi było w Dallas ale przed koncertem ponoć przeszła tam potężna nawałnica (Wicker Man).
Spodnie Bruce'a:
http://www.bdu.com/acu-pants.html
Koszulka:
http://www.amazon.com/PSYCH-WARD-Two-Si ... B000AF4DC6
set może być. Choć na europejskiej części trasy chciałbym żeby zamiast Wildest Dreams zespół zagrał Still Life/The Prisoner
Wątpię żeby wprowadzili taką zmianę. Set lista dotyczy raczej nowszych dokonań grupy poza bisem i dwoma wyjątkami z pierwszej części koncertu. Gdyby mieli już zastąpić Wildest Dreams obstawiał bym Blood Brothers lub Rainmaker.
to chyba tradycja że pierwsze koncerty na trasachsa pełne błędów. PAschendale rulezz 
Wiele bym dał za Still Live na żywoiron_fox pisze:set może być. Choć na europejskiej części trasy chciałbym żeby zamiast Wildest Dreams zespół zagrał Still Life/The Prisoner
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wildest Dreams raczej zostanie, bo zrobili do niego płachtę z tyłu sceny.
Myślę, ze jeśli w przeciągu tygodnia nie zmienią setu, to zostanie juz taki sam do końca trasy. I oby tak było, bo naprawdę przejadły mi się Troopery, Wrathchildy czy Run To The Hillsy. 
- krzysztof.
- -#Prodigal son

dobra juz tak nie narzekajmy, set i tak jest genialny