13/07/2010 premiera video Final Frontier

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Moonchild
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: 13/07/2010 premiera video Final Frontier

Post autor: Moonchild »

Refren nieco nudny, ale zwrotka mi się podoba. Utwór mniej złożony i przekombinowany niż El Dorado także chyba + :roll:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Przesłuchałem kolejny raz i musze powiedzieć, że podoba mi sie ten kawałek. Do El Dorado musiałem sie długo przekonywac i cały czas uwazam to za średni kawałek, ale TFF jest IMHO bardzo dobre.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Iron Soldier
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Soldier »

A ja czekam na tą płytę z niecierpliwością i dla mnie oba kawałki dość średnie, ale płyta będzie dobra. Płytę roku to zaklepał sobie Ozzy ze swoim krążkiem "Scream".
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Szajba pisze: beznadzieja ten klip, kawałek niewiele lepszy od El Dorado, ale jak ta płyta będzie na poziomie tych dwóch wałków, to niech oni lepiej zakończa karierę, bo generalnie zapowiada się gówno niemiłosierne
Zgadzam się. Osobiście liczyłem na wiele więcej, El Dorado nie zachwycił zanadto ok singiel wiadomo nigdy nie jest najlepszym kawałkiem z płyty, teraz nowy TYTUŁOWY w dodatku kawałek na którym zawiodłem się jeszcze bardziej. 2 pieśni już znamy pozostaje nam jedynie wierzyć że pozostałe 8 będzie 100 razy lepsze bo póki co na metalowy zawód roku się zanosi. Szczerze szalu nie ma. Żelazna Dziewica zaczyna rdzewieć.
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 4:32 pm przez Pablo1919, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Tylko proszę, nie chcę czytać 'po 58 przesłuchaniu przyznaję, że niezły', itp.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

widzieliście wydanie Mission Edition, ciekawe czy to właśnie to na merlinie jest za 82 złote
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

dostoevsky pisze:Szajba, czemu się zrobiłeś taki krytyczny w stronę IM?
ja uwielbiam Iron Maiden nadal i uwielbiać będę, ale jak jakiś zespół wydaje gówno, to nie będę mówił, że to perfumy.
dostoevsky pisze:Tylko proszę, nie chcę czytać 'po 58 przesłuchaniu przyznaję, że niezły', itp.
on jest "niezły" ale nie tego się ludzie spodziewali po tak zacnej kapeli, na litość boską. uszy się myje, nie wietrzy.
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Powiem tak. El Dorado na początku mi się nie podobał ale po oswojeniu się zacząłem się do niego przekonywać. Ten utwór spodobał mi się wiec mam nadzieje ze z czasem będzie dużo lepiej :) Moim zdaniem jak na pierwsze przesłuchanie bardzo przyzwoity, powiem wprost spodobał mi się :) Teledysk fajny chociaż ja tam za teledyskami nie przepadam xD Przypomina mi troszkę No Morie Lies, szczególnie ten refren hehe xD Utwór nie jest jakimś super szybkim kawałkiem i szczerze podoba mi się to, lubię utwory właśnie w takim tempie kojarzą mi się z Deep Purple których bardzo lubię :) Tak wiec jestem zadowolony, miło zaskoczony. Końcówka za dużo powtórzeń ale na koncertach na pewno fajnie będzie wyglądało to wszystko. Jestem pełen pozytywnych odczuć co do nowej płyty :) Utworowi w skali 1-6 dałbym 4, 4+ :) A jestem wybredny wiec jest pozytywnie :D
Iks
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Iks »

Nie narzekajcie tylko cieszcie się, że w ogóle wam się to odtworzyło :roll:
Ja czekam cały czas i nic, ani odrobinę mi się nie załadowało.
No cóż, pozostaje mi tylko spróbować za jakiś, widocznie mam za wolny internet.
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

Nie licząc refrenu , który tłumów porywał nie będzie , to kawałek jest spoko :)
Teledysku nie oceniam , chyba nikt nie spodziewał się jakiegoś wizualnego arcydzieła :P
Jak ktoś ma teraz 25 lat , to raczej nie zacznie słuchać Maidenów. Natomiast dla 13,14,15 latków teledysk może być ok ;)
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 4:39 pm przez Deleted User 1309, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Iron Soldier
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Soldier »

Faktycznie, poszła kasa w błoto na teledysk, bo to tragedia. Przebajerowany niczym Avatar, tylko 3D brak.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

3;28 w teledysku, ten Eddie jednak przypomina Eddiego. ;-)]

Podobny najbardziej do Eda Huntera, po oczach ;P
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 4:40 pm przez MaidenFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Swoją drogą mam wrażenie, tak po muzyce, że panowie zluzowali nieco pośladki. No i git
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Szajba pisze:
dostoevsky pisze:Tylko proszę, nie chcę czytać 'po 58 przesłuchaniu przyznaję, że niezły', itp.
on jest "niezły" ale nie tego się ludzie spodziewali po tak zacnej kapeli, na litość boską. uszy się myje, nie wietrzy.
Oczywiście, ale przyznasz, że nigdy nikt nie powiadziałby 'przesłuchałem HBTN po raz 20 i muszę powiedzieć, że jest super', bo byłoby to conajmniej śmieszne.

Albo kawałek się podoba, albo nie, i koniec.
Awatar użytkownika
soulburner
-#Invader
-#Invader

Post autor: soulburner »

You must gather your party before venturing forth.
Allen
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Allen »

Iron Soldier pisze:Faktycznie, poszła kasa w błoto na teledysk, bo to tragedia. Przebajerowany niczym Avatar, tylko 3D brak.
Ja nie dawałem na to kasy także nie żałuję a wg mnie lepiej też na coś popatrzeć niż tylko słuchać. ;-)
Deleted User 4432

Post autor: Deleted User 4432 »

jak dla mnie to super, po mega fajnym jak dla mnie El Dorado, jest coś co mu dorównuje, chociaż przyznam że wolałbym ten nowy kawałek na żywo usłyszec
też tak sądzę . no nic , pozostaje nam zacierać ręce i onanizować w oczekiwaniu na płytę . już niedługo .

co do teledysku to wolałbym coś a la angel and the gambler (najlepsze video maiden). ale nie narzekam , w sumie
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 4:47 pm przez Deleted User 4432, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Kawałek jak kawałek, nie porywa, na razie mogę o nim powiedzieć, że zaczyna się, a następnie kończy, a zwrot The Final Frontier powtarzany jest 3 razy za często. Na razie chyba wolę ElDorado, tam przynajmniej coś więcej dzieje się w utworze. I ogólnie jeśli to ma być otwieracz, to spodziewał bym się po nim czegoś innego.

Za to teledysk mnie nie zawiódł, porażka jakich mało.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Iron Soldier pisze:Faktycznie, poszła kasa w błoto na teledysk, bo to tragedia. Przebajerowany niczym Avatar, tylko 3D brak.
Ja tam teledysków nie lubię, nigdy z animi nie przepadałem, wole włączyć sobie utwór zamknąć oczy i sam sobie historie wyobrazić :) Ale tak jak na niego patrze to bardzo dużo ma aluzji ;) Bardzo przypomina Dead Space, moment z Indiany Jonesa i moim zdaniem choć mogę się mylić fragment z gry Batman Arkham Asylum (4.02) W taki sam sposób Batman załatwia bosa xD A co do teledysku lepszy taki niż jakieś pół nagie dupy machające cycami przed ekranem i niepozwalające się skupić na muzyce która jest najważniejsza :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Szajba pisze:zespół wydaje gówno, to nie będę mówił, że to perfumy.
Moim zdaniem TFF jest o niebo lepsze zarówno pod wzgledem teledysku jak i muzyki od klipów z ostatnich płyt, czyli kawałków Different World czy Wildest Dreams.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
ODPOWIEDZ