13/07/2010 premiera video Final Frontier

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 13/07/2010 premiera video Final Frontier

Post autor: juras »

dostoevsky pisze:Tylko proszę, nie chcę czytać 'po 58 przesłuchaniu przyznaję, że niezły', itp.
No to nie czytaj. Zdanie można zmienić, a na razie szału nie ma.
Moim zdaniem lepiej niż "El Dorado", ale refren dość nudny i bez pomysłu. Posłucham jeszcze parę razy, żeby sobie bardziej wyrobić opinię, ale głowy mi ten kawałek nie urwał.
Teledysk słaby, ale jak na obrazy Miaden to bywało już znacznie gorzej ;-) Już lepiej jak robią teledysk live, albo coś w stylu "Rainmakera". No ale już nie marudzę, poczekajmy do premiery całego albumu. Teraz i tak Kolejorz wygrywa z nowym kawałkiem Maiden ;-)
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 4:59 pm przez juras, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Artur pisze:Swoją drogą mam wrażenie, tak po muzyce, że panowie zluzowali nieco pośladki. No i git
ano. Bo idą jeszcze głębiej w komercję :B

kawałek lekko buja ale to go nie ratuje. I tak "tróó fani" powiedzą, że najlepszy od dawien dawna, ble ble ble i za samą nazwę zespołu będzie "+5 do oceny". W takiej sytuacji, ten kawałek dostaje ode mnie 9...
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Moonchild
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Moonchild »

Teledysk wielkim dziełem nie jest, ale przynajmniej oddaje trochę ten kosmiczny klimacik.
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stokrotka »

Piosenka całkiem fajna. A teledysk - jeżeli potraktujemy go z przymrużeniem oka - niezły, astronauta vs. Eddie ;-)
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Szajba pisze:ano. Bo idą jeszcze głębiej w komercję :B
kawałek lekko buja ale to go nie ratuje. I tak "tróó fani" powiedzą, że najlepszy od dawien dawna, ble ble ble i za samą nazwę zespołu będzie "+5 do oceny". W takiej sytuacji, ten kawałek dostaje ode mnie 9...
A z tą komercją to już można by sobie dać spokój. Jak coś jest nie takie jak sobie planowaliśmy wypada trochę bladziej to już komercja... To nie są lata 80 i nie tworzy się już takich utworów jak kiedyś. Moim zdaniem jest bardzo przyzwoicie i zespół trzyma się bardzo dobrze :)
ostrula
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: ostrula »

Szajba pisze: kawałek lekko buja ale to go nie ratuje. I tak "tróó fani" powiedzą, że najlepszy od dawien dawna, ble ble ble i za samą nazwę zespołu będzie "+5 do oceny". W takiej sytuacji, ten kawałek dostaje ode mnie 9...
i teraz każdy komu się ten kawałek podoba będzie jebanym pozerem, który nie ma własnego zdania? :D
Awatar użytkownika
Godzio
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Godzio »

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Emilio pisze:Moim zdaniem TFF jest o niebo lepsze zarówno pod wzgledem teledysku jak i muzyki od klipów z ostatnich płyt, czyli kawałków Different World czy Wildest Dreams.
Według mnie jest tak jak mówisz, EL Dorado i Final Frontier, bardziej wpadły mi w ucho niż Different World czy Wildest Dreams
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

juras pisze:
dostoevsky pisze:Tylko proszę, nie chcę czytać 'po 58 przesłuchaniu przyznaję, że niezły', itp.
No to nie czytaj. Zdanie można zmienić, a na razie szału nie ma.
No jasne, ale jak mówi regulamin:

[zabrania się] 9. Notorycznego pisania postów bezsensownych lub bardzo odbiegających od tematu. Nie tyczy się to zupełnie luźnych tematów np. wielu tematów w Kawiarni SanktuariuM.

a to można podpiąć pod ten punkt regulaminu, chociaż to moderatorzy uznają czy wypowiedź jest bezsensowna czy nie - ja za takie bym niektóre uznał - ale to nie ja mam władzę. Także nie jest tak, że każdy ma możliwość pisania tego, na co ma w danym momencie ochotę - i każdy musi się z tym liczyć. A ja mogę nie chcieć tego czytać. :)

EOT

A wracając do utworu, to zastanawiam się, co skłoniło ich do takiej zmiany stylu (przynajmniej w tych dwóch ostatnich utworach).

Kawałek po raz kolejny bardzo Bruce'owy, ale jak już ktoś napisał, wyraźnie słychać że wrzucili na 'luz'. Chyba czegoś podobnego jeszcze nie nagrali.
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 4:57 pm przez dostoevsky, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

Dobrze, że Bruce już nie wyciąga niewiadomo jakich górek. Śpiewa lepiej niż na DOD, i AMOLAD, tak mi sie wydaje po tych 2 piosenkach.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Szajba pisze:Bo idą jeszcze głębiej w komercję
Tak, tak, powinni zacząć grać ponownie w pubach typu Ruskin Arms, zejść do undergroundu żeby nikt juz im zarzutu komercji nie postawił :lol:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ironkos
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkos »

Ten riff brzmi jak Green Manalishi w wykonaniu Judas Priest :>
Awatar użytkownika
jArO
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: jArO »

Usłyszeli niecałe pół utworu i nie wiadomo jakie opinie ;-) Przecież pierwsza minuta w teledysku który trwa 5 minut to film z tym astronautą. Jeszcze 4 i pół minuty :dance: Myślę że jeszcze jest jakaś ciekawa część tego utworu, którą poznamy dopiero po wydaniu płyty. Kawałek jest jak dla mnie bardzo w porządku, stwierdzam to po dwóch przesłuchaniach (pierwszym razem się cięło jak nie wiem). A przez pryzmat tych "dwóch" pierwszych utworów na płytę nie ma co patrzeć bo to może być złudne. Poczekajmy do wydania LP, po co się tak gorączkować :)
Deleted User 4432

Post autor: Deleted User 4432 »

Swoją drogą , pomijając to , że kawałek zajebisty jednak nie obeszło się bez zbyt długiego wałkowania refrenu pod koniec a z tego co pamiętam niektórzy mieli takie obawy Założę się , że popełnili jeszcze ten sam grzech na innych utworach . no cóż , ja się trochę do tych zabiegów przyzwyczaiłem (najwięcej słucham virtuala ;-) )
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Emilio pisze:Szajba napisał/a:
Bo idą jeszcze głębiej w komercję

Tak, tak, powinni zacząć grać ponownie w pubach typu Ruskin Arms, zejść do undergroundu żeby nikt juz im zarzutu komercji nie postawił :lol:
Zarzut komercjii, to w ogóle jeden z głupszych,a często się powtarza. Nie oszukujmy się, żaden zespół nie nagrywa dla siebie, tylko dla pieniędzy (czyt. dla fanów, którzy im płacą, kupując płyty, przychodząc na koncerty). Czy Meta to komercja, bo w pewnym momencie zaczęła grać pop/rock? IMO nie..Tak jest skonsruowany świat, ze wszystko można sprzedać. Nawet Ci tzw. "undergrandowcy", grający dla 10, 15 osób, to tak naprawdę po prostu ciency muzycy którzy nie potrafią nagrać dobrego kawałka, i odnieśc sukces, a gdyby mogli dostać kontrakt na nagranie płyt, i gdyby MTV chciała wyemitować ich teledysk osrali by się ze szczęscia..
Awatar użytkownika
Stokrotka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stokrotka »

Wpada w ucho ten kawałek ;-) Świetny wokal, świetna muzyka, refren typowo do śpiewania podczas koncertów. Chociaż nie jestem fanką sf, to teledysk nawet mi się spodobał. I w końcu wiemy, co to za klucz z okładki. ;-)
Awatar użytkownika
soulburner
-#Invader
-#Invader

Post autor: soulburner »

molojuh pisze:(ciach) i gdyby MTV chciała wyemitować ich teledysk osrali by się ze szczęscia..
MTV nie emituje teledysków :mrgreen:

Co do komercji - myślę, że można by uznać działanie Iron Maiden za "pójście na komercję" gdyby np. nagrali cover (i klip do tego) jakiegoś utworu Bon Jovi :D
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 5:15 pm przez soulburner, łącznie zmieniany 1 raz.
You must gather your party before venturing forth.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

molojuh pisze:Zarzut komercjii, to w ogóle jeden z głupszych,a często się powtarza. Nie oszukujmy się, żaden zespół nie nagrywa dla siebie, tylko dla pieniędzy (czyt. dla fanów, którzy im płacą, kupując płyty, przychodząc na koncerty). Czy Meta to komercja, bo w pewnym momencie zaczęła grać pop/rock? IMO nie..Tak jest skonsruowany świat, ze wszystko można sprzedać. Nawet Ci tzw. "undergrandowcy", grający dla 10, 15 osób, to tak naprawdę po prostu ciency muzycy którzy nie potrafią nagrać dobrego kawałka, i odnieśc sukces, a gdyby mogli dostać kontrakt na nagranie płyt, i gdyby MTV chciała wyemitować ich teledysk osrali by się ze szczęscia..
100% racji. Oni przecież z tego żyją dziwne by było gdyby nagle przestali za to brać pieniądze. A najbardziej wkurza mnie to że jak ktoś nagra coś słabszego gorszego to właśnie od razu zaczyna się pieprzenie że to komercja.Z takiego pojmowania komercji czy my tez śmierdzimy komercją skoro pracujemy za pieniądze? Równie dobrze można by za darmo xD
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 5:15 pm przez Zilian, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

No właśnie, refren..... zmienić/skrócić i byłoby lepiej.
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Mam pytanie. Da rade już sciągnąc nowa piosenkę bez teledysku? Sama muza w mp3?
ODPOWIEDZ