13/07/2010 premiera video Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 13/07/2010 premiera video Final Frontier
Co do BNW to już kwestia gustu, ale to też zalezy od nastroju. BNW to zupełnie inny styl taki bardziej ciężki. Ale cieszę się że Ironi dalej są w formie i po tych dwuch piosenkach z TFF widać że mogli by tworzyć kolejne albumy i to zupełnie na czasie. Gdybym ich nie znał to patrząc na to nowe wideo i okładkę TFF pomyślałbym że to jakiś młody zespół.
yup.El Dorado pisze:jeszcze gorsze od El Dorado.
a juz myslalem, ze opuszcze ten temat smutny, bo nie chcialo mi sie pisac negatywnych epitetow, po 1 obejrzeniu tego teledyskuCezarek1998 pisze:Nie dziwie się tobie , przecież całe twoje życie oddałeś lejdzi zgadze :/Matek pisze:bleh, jest źle
W ogóle zerżnęli motyw z Indiany Jonesa w jednej ze scen. 
Żeby tylko z niego...
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Mi to się tam podoba ;P
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Ja generalnie jestem zadowolony: Bruce - jest, Nicko - jest, gitarki - są, bas - jest... trzeba czegoś więcej? 
A tak na poważnie to TFF jest lepsze od El Dorado i na pewno będzie mi się słuchało z przyjemnością tego kawałka
Nie jest to co prawda zadatek na takie dzieło jak BNW ale myślę że z AMOLADEM będzie mogło walczyć spokojnie a to znaczy że to może być mój No.2 w rankingu najlepszych płyt IM 
A tak na poważnie to TFF jest lepsze od El Dorado i na pewno będzie mi się słuchało z przyjemnością tego kawałka
Teleldysk, może być. Oprócz Indiany Jonesa zapożyczono też motyw z obcego. Czyli nie ważne jak wpier... nawalisz obcemu, to on i tak nie wiadomo jakim cudem, wpieprzy się na statek, którym zamierzasz uciec.
Co do kawałka, to nie chciało mi się wsłuchiwać
, dźwięki z teledysku strasznie go kaleczyły. No i wiadomo, że jakość jest niezbyt zadowalająca, do tego jeszcze laptopowe głośniczki. Tak więc wstrzymam się do premiery z oceną.
No i trzeba zrobić zamówienie na mission edition.
Co do kawałka, to nie chciało mi się wsłuchiwać
No i trzeba zrobić zamówienie na mission edition.
Przesłuchałem i napiszę tyle. Kawałek nietypowy o tyle, że ciągle słychać te odgłosy. Ciężko coś konkretnego usłyszeć. Mam nadzieję, że na płycie nie będzie tych odgłosów. Fajne zwrotki i dość fajny refren. Nie przeszkadza mi to powtarzanie "The Final Frontier". Bardziej przeszkadza mi to w BNW, The Wickerman czy nawet NML. Kawałek dość nietypowy, ale z pewnymi eksperymentami tak zawsze jest, że nie wchodzą całkowicie za pierwszym razem. Pamiętam jak 20 lat temu to samo miałem z brzmieniem SSOASS.
Nie wiem po co ta plyta wychodzi w ogole. Bardzi miałki material jak narazie.
Na płycie na pewno nie będzie tych odgłosów, było by to nie dopuszczalneZygmunt pisze:Kawałek nietypowy o tyle, że ciągle słychać te odgłosy. Ciężko coś konkretnego usłyszeć. Mam nadzieję, że na płycie nie będzie tych odgłosów.
Hahahaha. Magię. No tak. Ekhm, hmmm - magia jest na pewno. Tyle, że nie tutaj.Zilian pisze:całą magie utworu zabierają.
No nie sądziłem, że nastanie czas gdy się z Tobą zgodzęwidman pisze:Nie wiem po co ta plyta wychodzi w ogole. Bardzi miałki material jak narazie.
Niby lepsze od El Dorado, ale i tak średnio bardzo. Zwrotki jeszcze ujdą, ale refren porażka. Teledysk jak zwykle - tragiczny. jak reszta numerów będzie na poziomie El Dorado i Final Frontier to szykuje się najsłabsza płyta Iron Maiden.
ja się wstrzymuję z oceną utworu, bo w tym teledysku dźwięk jest marnej jakości. nie zachwyciło mnie zbytnio, ale zobaczymy, jak będzie w lepszej wersji.
a jeżeli chodzi o sam teledysk, to mi się bardzo podoba.
a jeżeli chodzi o sam teledysk, to mi się bardzo podoba.
Zastanawiam się po co w takim razie wybierasz się na Iron Maiden do Budapesztu, przecież tam będą grali El Dorado, a feeetomtomala pisze:widman napisał/a:
Nie wiem po co ta plyta wychodzi w ogole. Bardzi miałki material jak narazie.
No nie sądziłem, że nastanie czas gdy się z Tobą zgodzę.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Mnie The Final Frontier wpadł w ucho chociaż szkoda, ze nie doczekaliśmy się pełnej wersji utworu... Typowe maidenowe granie. Na pewno lepsze od Wildest Dreams i Different World. Teledysk za to mega kiczowaty. Zdecydowanie wolałbym zwykle ujęcia grającego zespołu ze studia jak w Benjamin Breeg. 
A co nie wolno mi? Na szczęście El Dorado będzie jednym z 15 kawałków. Rozumiem, że wszelka krytyka boli, ale jak można klepać 7 podstron omawiając tak kiepski kawałek.jArO pisze:Zastanawiam się po co w takim razie wybierasz się na Iron Maiden do Budapesztu, przecież tam będą grali El Dorado, a feee
oj nie no proszę CieWICKER MAN pisze:zespołu ze studia jak w Benjamin Breeg.
to akurat jeden z najgorszych ich teledysków
ten wg mnie jeden z lepszych jakie nagrali dotąd
fajny pastisz i profesjonalnie zrobiony z naprawdę fajnym Eddiem
Na Twoim miejscu już bym dzwonił do Steve'a żeby zagrali "tylko" 14 bo po co masz tam cierpieć całe 6:49 min.tomtomala pisze:A co nie wolno mi? Na szczęście El Dorado będzie jednym z 15 kawałków. Rozumiem, że wszelka krytyka boli, ale jak można klepać 7 podstron omawiając tak kiepski kawałek.jArO pisze:Zastanawiam się po co w takim razie wybierasz się na Iron Maiden do Budapesztu, przecież tam będą grali El Dorado, a feee
Pech w tym, że nie mam do niego telefonu. A z tego co pisał Wicker El Dorado broni się na żywo. Więc wiesz - wstrzymam się jeszcze zanim zacznę Steve męczyć.
na podstawie video z koncertów po Ameryce też tak sądzętomtomala pisze:El Dorado broni się na żywo