Black Sabbath skończył się na Born Again
Dio vs Ozzy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dio vs Ozzy
ba !! H & H to jak dla mnie płyta wszechczasów

Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Dio w Black Sabath.
Ozzy troszeczkę w solowej karierze.
Głos na Dio za osobowość.
Ozzy troszeczkę w solowej karierze.
Głos na Dio za osobowość.
a jak dla mnie Dehumanizer to ciekawsza płyta niż HaH ,od HaH wolę też MR ,ogólnie Dehumanizer miażdzykrusejder pisze:ba !! H & H to jak dla mnie płyta wszechczasów
-
Deleted User 622
Święto jakieś czy co?IM_Power pisze:a jak dla mnie Dehumanizer to ciekawsza płyta niż HaH ,od HaH wolę też MR ,ogólnie Dehumanizer miażdzykrusejder pisze:ba !! H & H to jak dla mnie płyta wszechczasów
zawsze bardzo lubiłem ten album, jest fantastyczny, jedyny w swoim rodzaju klimat i to uczucie ciężkości ale jednocześnie świetnych melodii ,takich jak np.w After All the Dead czy Master of Insanity ,kapitalne połączenie ,do tego bardzo ciekawe teksty ,płyta żyję własnym życiemmetal pisze:Święto jakieś czy co?IM_Power pisze:a jak dla mnie Dehumanizer to ciekawsza płyta niż HaH ,od HaH wolę też MR ,ogólnie Dehumanizer miażdzykrusejder pisze:ba !! H & H to jak dla mnie płyta wszechczasów
Piona ziomuś
hehe, ja tak samo mam dehumanizer>mr>h&h 
Heh, a ja z kolei chronologicznie
"Dehumanizer" z czasem zaczął mnie fragmentami nieco nudzić
ale myśląc o 3 płytach Sabs mamy do wyboru 3 znakomite LPs
Dopiero "debiut" H&H nieco mię rozczarował
p.s. Dehumanizer to była moja pierwsza płyta Dio, którą słuchałem jako nową. Zapoznawał mię z nią kolega na licealnej pielgrzymce do Watykanu
Fear of The Dark też był wtedy z nami
Dopiero "debiut" H&H nieco mię rozczarował
p.s. Dehumanizer to była moja pierwsza płyta Dio, którą słuchałem jako nową. Zapoznawał mię z nią kolega na licealnej pielgrzymce do Watykanu
dla mnie, z kolei, dehumanizer był pierwszym kontaktem z Black Sabbath
wyobraź sobie moje zdziwienie jak potem usłyszałem ozziego, hehe
horrorMatek pisze:wyobraź sobie moje zdziwienie jak potem usłyszałem ozziego, hehe
Dio.
Przed jego śmiercią głosowałbym tak samo.
A H&H to mój ulubiony album Sabbath.
Przed jego śmiercią głosowałbym tak samo.
A H&H to mój ulubiony album Sabbath.
Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
- Alkochochlik
- -#Trooper

Dio oczywiście, jest znacznie lepszym wokalistą niż Ozzy, nawet dla mnie płyty z Ozzym są po prostu dobre, a z Dio już świetne, Ozzy'ego wolę twórczość solową niż w BS
tytuł tematu wskazuję ,że więcej wokalistów w Black Sabbath nie było, głupie to trochę, poza tym takie porównania nie mają sensu ,każdy skład Sabatów był inny,ale każdy dobry
- Alkochochlik
- -#Trooper

No tak, każdy dobry, ale lepszy z Dio imo.IM_Power pisze:tytuł tematu wskazuję ,że więcej wokalistów w Black Sabbath nie było, głupie to trochę, poza tym takie porównania nie mają sensu ,każdy skład Sabatów był inny,ale każdy dobry
Ja nie porównuję, dlatego m.in ,że od Black Sabbath z Ozzym zaczynałem przygodę z muzyką i mam duży szacunek i sentyment do tych nagrań, jest tam wiele niedociągnięć ale jest też wiele świetnej muzyki.
Natomiast płyty to z Dio to być może obok płyt Iron Maiden najdoskonalsza forma klasycznego heavy.
Tak więc nie jest to proste, no i z Ozzym było 8 płyt, z Dio trzy, tak więc to też sprawia trudność.
Na pewno Dio to większa postać niz Ozzy, tu chyba nie ma sporów.
Natomiast płyty to z Dio to być może obok płyt Iron Maiden najdoskonalsza forma klasycznego heavy.
Tak więc nie jest to proste, no i z Ozzym było 8 płyt, z Dio trzy, tak więc to też sprawia trudność.
Na pewno Dio to większa postać niz Ozzy, tu chyba nie ma sporów.
W dyskusji na poziomie nie powinno występować manipulacji i zbędnych sugestiiIM_Power pisze:Na pewno Dio to większa postać niz Ozzy, tu chyba nie ma sporów.
A na jakiej podstawie to stwierdzasz?
chociażby ogólnych dokonań muzycznych i klasy osobistej, zresztą nie chcę tu pojeżdżać po Ozzym, na co mi to?Moonchild pisze:W dyskusji na poziomie nie powinno występować manipulacji i zbędnych sugestiiIM_Power pisze:Na pewno Dio to większa postać niz Ozzy, tu chyba nie ma sporów.
wystarczy porównać kulturę osobistą, inteligencję i działalność pozamuzyczną obu panów. Ronnie był jednym z najcudowniejszych ludzi, jakich miałem zaszczyt poznać.Moonchild pisze:W dyskusji na poziomie nie powinno występować manipulacji i zbędnych sugestiiIM_Power pisze:Na pewno Dio to większa postać niz Ozzy, tu chyba nie ma sporów.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ale są fani, którzy stwierdzą, że to Ozzy jest dla nich większą, ważniejszą postacią. Dlatego nie wypada sugerować, że [Dio] to pewne stanowisko.
No Ozzy byl wyzszy i ciezszy. Mysle, ze Ozzy jest wieksza postacia. Po prostu. I dalej chyba niektorzy tu nie sa w stanie zrozumiem, ze np. jak nizej podpisany nie uwaza ekscesow, picia,dragow,niektorych zachowan Ozza za cos mega, uwaza, ze szacun dla Dio, ze tyle lat z takim glosem dawal rade, ze glos mial od zawsze lepszy od Ozza, ze pewnie z Dio osiagneli pelen rozmach w misternie ciekawych utworach etc, ale niektorzy po prostu wola Ozzakrusejder pisze:wystarczy porównać kulturę osobistą, inteligencję i działalność pozamuzyczną obu panów. Ronnie był jednym z najcudowniejszych ludzi, jakich miałem zaszczyt poznać.Moonchild pisze:W dyskusji na poziomie nie powinno występować manipulacji i zbędnych sugestiiIM_Power pisze:Na pewno Dio to większa postać niz Ozzy, tu chyba nie ma sporów.