Sprzedaż płyty The Final Frontier

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Sprzedaż płyty The Final Frontier

Post autor: matik »

to chyba w wersji limited .Normalna nie zawiera raportu ze studia ani galerii zdjec ...sorki . Wersja limited jest o 20 zł droższa . Co do płyty samej produkcja bardzo dobra Bruce nie "pieje" jakos tego nie czuć w wersji cd jestem na razie w połowie na Starblind ! wow piekna płyta ;-)
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
Jaerdic
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Jaerdic »

W sumie nic wielkiego tu nie ma (o Mission Edition myślę), ale i tak mierzę w tą wersję, pudełko fajne, więc urozmaicenie kolekcji jak znalazł.
@Jesper: a w którym Empkiu kupowałeś, bo w Lublinie wszystko możliwe - w jednym mogli już udostępnić w innym nie. A jutro zamierzam się wybrać na małą trasę po mieście, wolałbym wiedzieć gdzie mierzyć. Na MM się zawiodłem, kompletny chaos tam panuje.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Widmo pisze:Ciekawi mnie ta galeria zdjęć oraz raport ze studia.
... to możesz być srogo zawiedziony, galeria zdjęć jest stosunkowo uboga a w dziale video jest teledysk oraz wywiady przeprowadzone przez Sama Dunn'a z poszczególnym członkami zespołu przeplatane fragmentami koncertów z trasy po USA [a nie jak wcześniej napisałem raport ze studia]. W sumie tzw. wydanie Mission Edition to typowe wydanie kolekcjonerskie i to bez wielkich rewelacji - głównie chodzi o format wydania. Osobiście w przypadku Iron Maiden zawsze kupuję wszystko co jest dostępne dlatego w poniedziałek jeszcze dołożę zwykły CD. Co do różnicy w kwestii poligrafii pomiędzy limitem a zwykłym CD jak się nie mylę polega ona na tym że w zwykłym wydaniu mamy identyczna książeczkę jak w limicie z tą różnicą że jest na niej logo zespołu a tzw. back cover tj. tylna część okładki także jest opatrzona takim samym motywem jak w/w limicie tyle tylko że jest zapakowana w klasyczne pudełko jewel case z krawędziami na których jest logo zespołu, tytuł płyty, numer katalogowy.
matik pisze:Co do płyty samej produkcja bardzo dobra Bruce nie "pieje" jakoś tego nie czuć w wersji cd
... bez jaj, słychać różnicę w brzmieniu ale nie w śpiewie Bruce'a :facepalm:
Jaerdic pisze: @Jesper: a w którym Empiku kupowałeś, bo w Lublinie wszystko możliwe - w jednym mogli już udostępnić w innym nie.
... płytę kupiłem w Empiku który znajduje się w galerii PLAZA [na półce było kilka egzemplarzy zwykłego wydania i kilka limitu co nie znaczy że wszystkie płyty zostały wystawione].
Awatar użytkownika
Jaerdic
-#Prodigal son
-#Prodigal son

jesper pisze:... płytę kupiłem w Empiku który znajduje się w galerii PLAZA [na półce było kilka egzemplarzy zwykłego wydania i kilka limitu co nie znaczy że wszystkie płyty zostały wystawione].
Dzięki wielkie, przynajmniej daleko nie będę miał ;) .
matik pisze:Bruce nie "pieje"
"Pieje" i to momentami całkiem zdrowo. Choć fakt, na AMOLAD bardziej mnie to raziło (mimo że TFF znam tylko z mp3).
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Obrazek

... zwykłe wydanie [fotka z neta]
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Jaerdic pisze:"Pieje" i to momentami całkiem zdrowo. Choć fakt, na AMOLAD bardziej mnie to raziło (mimo że TFF znam tylko z mp3).
No wlasnie ja tez myslałem ze "pieje"gdy słuchałem nie-oryginału . Dzis mam płytke i stwierdzam ze jego "pianie "jest mniej zauwazalne ( duzo lepiej niz nie-oryginal ) Tak mi sie przynajmniej wydaje po 2 odsłuchaniach cd. ;-)
Awatar użytkownika
Jaerdic
-#Prodigal son
-#Prodigal son

No wlasnie ja tez myslałem ze "pieje"gdy słuchałem nie-oryginału . Dzis mam płytke i stwierdzam ze jego "pianie "jest mniej zauwazalne ( duzo lepiej niz nie-oryginal ) Tak mi sie przynajmniej wydaje po 2 odsłuchaniach cd. ;-)
Czyli coś jednak zatuszowali? :D
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

[quote="Jaerdic"]Czyli coś jednak zatuszowali?
Nie wiem ale jeszcze raz sie przekonałem jak mowil Bruce ze sound mp3 to "shit " :mryellow: Jakosc na cd jest zdecydowanie lepsza ;-)
Awatar użytkownika
Jaerdic
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Ja jakoś nigdy skrajnie ekstremalnych doznań nie odczuwałem podczas przerzucania się z mp3 na oryginał. Fakt, zawsze brzmiało dużo lepiej, ale bez przesady (no dobra, rewelacyjnego sprzętu nie mam na składzie). Pozostaje wierzyć na słowo. No i mp3 "z pierwszego wydania" też zbyt dobrego obrazu nie dają.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Dzięki za odp. w sprawie różnicy w obu wydaniach. Właśnie najbardziej byłem ciekaw książeczki, tego jak duża będzie różnica w obu wydaniach, ale teraz wiem już co i jak ;-)
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Jedno musze powiedziec ze partie wokalne na tym albumie gdzieniegdzie sa niesamowicie ciezkie do zaspiewania z uwagi na skomplikowanie utworów. Tym bardziej czapki z głow dla Bruce'a ( ja w jego wieku bede juz chyba mowił tylko szeptem ) . Naprawde wedlug mnie dał rade :cool:
AnarchyMen
-#Invader
-#Invader

Post autor: AnarchyMen »

http://allegro.pl/item1187649441_iron_m ... ition.html lapcie link 60 zł z wysyłką ;) MISSION EDITION
Robercikk

Post autor: Robercikk »

No nie wierzę... W Berlinie również nie było nowej płyty Iron Maiden :shock:
memoru
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: memoru »

jesli ktoras siedziba Empik wystawila juz plyty na sprzedasz to jakim cudem reszta Empikow w kraju zwleka...pech taki ze akurat w poniedzialek nie bede mogł kupic plyty dopiero we wtorek a moze zeby bylo smieszniej to jeszcze akurat do wtorku zabraknie plyt i bede musial czekac kolejny tydz do dostawy
Ostatnio zmieniony sob sie 14, 2010 9:54 am przez memoru, łącznie zmieniany 1 raz.
Robercikk

Post autor: Robercikk »

No cóż, czas pojechać do empika... ciekawe czy w moim mieście już jest ta płyta ;/
Iks
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Iks »

Ja dzisiaj objadę wszystkie empiki w Krakowie, może akurat gdzieś będzie...
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

W Empikach w Krakowie płyty już są, ale sprzedają dopiero w poniedziałek.
Leman666
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Leman666 »

Ja płytę kupiłem wczoraj w saturnie w Mannheim (de) za 17.99 € limited, o dziwo zwykła kosztowała euro taniej :)
Maczup
-#Invader
-#Invader

Post autor: Maczup »

dzwonilem do olsztynskiego MM, mowila, zeby czekac do poniedzialku, jak zapytalem czy ma i nie chce sprzedac to sie zaczela rechotac i powiedziala ze nie udzieli panu takiej informacji :) czyli wszedzie jest tylko walo w ciula
NIE DLA CZARNEGO ROBOCOPA!
Awatar użytkownika
Inferno25
-#Invader
-#Invader

Post autor: Inferno25 »

:D. A ja już płyty słucham bo nie wytrzymałbym do poniedziałku. Kupię 1 września jak będę po nowych Acidów jechał :P.
ODPOWIEDZ