Jak dla mnie Iron Maiden powinno być, a właściwie jest i piękne i mocne i silne. Bo poza ostrymi kawałkami lubię też spokojne w stylu właśnie When the Wild Wind Blows, journeyma, strange world czy 2 a.m. Na tym polega cały geniusz Iron maiden.IM_Power pisze:wybacz,ale Iron Maiden nie ma być piękne, fakt patetyczne, mistyczne ,poteżne ,ale piękne? to jest Ironowski heavy-metal ,tu ma być przede wszystkim energia, moc, siła ...Stokrotka pisze:"When the Wild Wind Blows" uważam za najpiękniejszy utwór na płycie, chociaż "The Talisman", "Starblind" oraz "Coming Home" są dla mnie równie dobre i piękne.
Najlepszy utwór z The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z The Final Frontier
Strange World to psychodeliczne raczej jest....ale spoko, ja nie odbieram prawa nazywania każdemu jak chcę, tyle ,że dla mnie Iron Maiden w żadnym wypadku nie jest piękne, nigdy nawet nie myślałem by szukać tego w ich muzyce....poza tym jak piszę moc, nie znaczy ,że muzyka jest mocna ,tylko ,że daję siłę do życia, takie poczucie mocy ,energii, no bo raczej mocna czy ciężka to nie jest -i dobrze
no dobra moj nr jeden to Talisman to jest to co kocham w Ironsach
IRON MAIDEN
Widzisz, Ty w muzyce szukasz mocy, a ja piękna. Szybkość, moc, energię, galopady już odnalazłam, a teraz poszukuję piękna i niezywkłego klimatu w utworach. Wymienione przeze mnie nagrania w moim odczuciu są piękne.IM_Power pisze:wybacz,ale Iron Maiden nie ma być piękne, fakt patetyczne, mistyczne ,poteżne ,ale piękne? to jest Ironowski heavy-metal ,tu ma być przede wszystkim energia, moc, siła ...może faktycznie When the Wild Wind Blows jest piękne , dlatego znacznie bardziej wolę wszystkie epiki Steve'a gdzie jest siła i moc jak Phantom ,Rime ,Alexander czy NomadStokrotka pisze:"When the Wild Wind Blows" uważam za najpiękniejszy utwór na płycie, chociaż "The Talisman", "Starblind" oraz "Coming Home" są dla mnie równie dobre i piękne.
na dzień dzisiejszy chyba Mother of Mercy, bo czuję tu troszkę klimatu z SiT które uwielbiam
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Nic dodać nic ująć, podpisuję się pod tym obiema rękamiStokrotka pisze:Widzisz, Ty w muzyce szukasz mocy, a ja piękna. Szybkość, moc, energię, galopady już odnalazłam, a teraz poszukuję piękna i niezywkłego klimatu w utworach. Wymienione przeze mnie nagrania w moim odczuciu są piękne.IM_Power pisze:wybacz,ale Iron Maiden nie ma być piękne, fakt patetyczne, mistyczne ,poteżne ,ale piękne? to jest Ironowski heavy-metal ,tu ma być przede wszystkim energia, moc, siła ...może faktycznie When the Wild Wind Blows jest piękne , dlatego znacznie bardziej wolę wszystkie epiki Steve'a gdzie jest siła i moc jak Phantom ,Rime ,Alexander czy NomadStokrotka pisze:"When the Wild Wind Blows" uważam za najpiękniejszy utwór na płycie, chociaż "The Talisman", "Starblind" oraz "Coming Home" są dla mnie równie dobre i piękne.
na dzień dzisiejszy chyba Mother of Mercy, bo czuję tu troszkę klimatu z SiT które uwielbiam
a wiec jednak definitywnie STARBLIND przed AVALON i WTWWB, genialna końcówka z klawiszami - utwór bomba!
w ogól płyta z każdym przesłuchaniem zyskuje!
w ogól płyta z każdym przesłuchaniem zyskuje!
To fakt, płyta z każdym przesłuchaniem zyskuje, ale po którymś już tam jej przesłuchaniu utwierdzam się w przekonaniu, zresztą chyba tak, jak większość głosujących, że When the Wild Wind Blows jest tutaj najlepszym kawałkiem. Od pierwszego przesłuchania wyróżniał się bardzo od innych i tak też pozostało dalej.
Jakoś WTWWB mi nie podchodzi...Przed chwilą go przesłuchałem znowu, fajny ale bez rewelacji. Lepsze moim zdaniem to: Mother of mercy, Isle of Avalon, Starblind i The man who would be king.
-
Deleted User 2259
+1 u mnie dokładnie te same 4erosinho pisze:Mother of mercy, Isle of Avalon, Starblind i The man who would be king
Dla mnie Isle Of Avalon jest bezkonkurencyjne.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Opener. GENIALNE intro i równie świetna druga część, z bardzo dobrze brzmiącym wokalem Bruce'a. Nie przeszkadza mi to, że to dość długi kawałek. Naprawdę, sam jestem zdziwiony, że tak mi się spodobał, mimo, że np. Isle of Avalon czy The Talisman, to utwory bardziej w stylu Iron Maiden, równie wspaniałe. Jeszcze jakiś czas temu nie wierzyłbym w to.
Dziwię się też, że wg mnie najgorszy utwór na płycie (When the Wild Wind Blows) ma prawie 40% głosów... (
)
Dziwię się też, że wg mnie najgorszy utwór na płycie (When the Wild Wind Blows) ma prawie 40% głosów... (
Isle Of Avalon, zastanawiałem się też nad ostatnim utworem z płyty. Jednak IOA trafia do mnie o wiele bardziej niż WTWWB.
zakładamy klub? :jInvader pisze:+1 u mnie dokładnie te same 4
Isle of Avalon - egzotyczne, mistyczne, operowe - takie zamawiałem 
Główny motyw (bez przesteru), wycie w tle oraz 'lament' Bruce'a tworzą niesamowity klimat. Bruce wysoko i czysto, pierwsza część refrenu ('Fertility Mother Goddess...') bardziej galopująca i nadaje prędkości, choć ujmuje mistyki. Solówki umieszczone w świetnym miejscu, pierwsza ekstra, drugiej trochę nie rozumiem. Końcówka znana i lubiana
Główny motyw (bez przesteru), wycie w tle oraz 'lament' Bruce'a tworzą niesamowity klimat. Bruce wysoko i czysto, pierwsza część refrenu ('Fertility Mother Goddess...') bardziej galopująca i nadaje prędkości, choć ujmuje mistyki. Solówki umieszczone w świetnym miejscu, pierwsza ekstra, drugiej trochę nie rozumiem. Końcówka znana i lubiana
Westwards, the tide!
Na prawdę trudno wybrać.
Teraz na równo The Talisman, Starblind, Isle of Avalon i Coming Home
Teraz na równo The Talisman, Starblind, Isle of Avalon i Coming Home
po mnóstwu przesłuchaniach hity:
Mother of Mercy,Coming Home, Talisman, Wind, El Dorado,
tylko mi Isle nie podchodzi ale dziś w końcu spróbuje wersji CD
Mother of Mercy,Coming Home, Talisman, Wind, El Dorado,
tylko mi Isle nie podchodzi ale dziś w końcu spróbuje wersji CD
When The Wild Wind Blows to jeden z trzech genialnych utworów na tej płycie (pozostałe to Mother of Mercy i Isle of Avalon), ale zagłosowałem właśnie na niego, bo Bruce śpiewa tutaj w niezwykle luźny sposób, a jednocześnie nadaje całości odpowiedni charakter, zdecydowanie jeden z najlepszych epików od czasu Reunion...
'The Talisman', minimalnie przed 'WTWWB' i 'The Alchemist'
zagłosowałem na starblind, ale powoli chyba WTWWB na pierwsze miejsce wychodzi 
Zdecydowanie The Talisman ,przesłuchałem całą płytę po 3 dniach przerwy i nie mam żadnych wątpliwości