The Final Frontier World Tour 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour 2011
ciekawe kiedy właśnie nowa odsłona IMTV ? 
Kiedy wg.was będzie się można spodziewać jakichś pierwszych dat na Europę?
Za rok w wakacje :-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
cytat z głownej na samym dole w dziale "Tour"

plenty znaczy dużo, więc przyszły rok napewno będą grali w ojropiePlenty more 2011 dates to be announced!
To oczywiste, że beda grali, tylko kiedy? Myśle, że zima beda grali gdzies w Ameryce Południowej albo Azji, a lato - Europa.plenty znaczy dużo, więc przyszły rok napewno będą grali w ojropie
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Mówi się, że :
Styczeń: UK - sale
Luty: Azja + Oceania
Marzec: Oceania + Am. Południowa i Północna (kilka dat)
Kwiecień: Am . Południowa (parę gigów)
Maj - Lipiec: EU/UK: festiwale i stadiony
Sierpień - Wrzesień: Am. Północna
24 Wrzesień: Rock In Rio IV - ostatni koncert trasy
Na Maiden Denmark była mowa,iż pierwsze 4 miesiące trasy obsłuży ED FORCE 1 ma być 40 koncertów - wiele w miejscach, gdzie jeszcze nie grali.
Na RIR IV mają zagrać: Radiohead, Maiden, G 'N R, Shakira, Lady GaGa i inni.

Styczeń: UK - sale
Luty: Azja + Oceania
Marzec: Oceania + Am. Południowa i Północna (kilka dat)
Kwiecień: Am . Południowa (parę gigów)
Maj - Lipiec: EU/UK: festiwale i stadiony
Sierpień - Wrzesień: Am. Północna
24 Wrzesień: Rock In Rio IV - ostatni koncert trasy
Na Maiden Denmark była mowa,iż pierwsze 4 miesiące trasy obsłuży ED FORCE 1 ma być 40 koncertów - wiele w miejscach, gdzie jeszcze nie grali.
Na RIR IV mają zagrać: Radiohead, Maiden, G 'N R, Shakira, Lady GaGa i inni.
jeśli w anglii będzie trasa to będę na conajmniej dwóch gigach

-
AnarchyMen
- -#Invader

Organizujemy wyjazd na Rock in Rio ? 
mmm marzy mi się koncert w PL i gdzieś jeszcze, jak znam życie to PL ogłoszą stosunkowo późno, więc będę organizował sobie jazdę na jakiś inny gig, może Norwegia 
Jeśli byłoby tak jak piszesz to bardzo niedobrze ,nie stać mnie na wyjazd do Anglii a bardzo mi zależy na koncercie halowym. Pozostaję liczyć, na jakieś 4-5 koncertów halowych w Europie ,może w nowo-wybudowanej hali w Gdańsku.
mi by pasowało tak
styczeń Ameryka Południowa
luty Azja ,Australia
marzec-kwiecień Europa (żadne tam UE
) trasa halowa
maj -czerwiec-Ameryka Północna
i ew. parę koncertów festiwalowych w Europie na wakacjach
ale jak będzie to zobaczymy
mi by pasowało tak
styczeń Ameryka Południowa
luty Azja ,Australia
marzec-kwiecień Europa (żadne tam UE
maj -czerwiec-Ameryka Północna
i ew. parę koncertów festiwalowych w Europie na wakacjach
ale jak będzie to zobaczymy
I k***a mać, jak sobie pomysle, że moglismy to mieć pod nosem w Poznaniu i zrezygnowano z festu to mnie krew zalewa :/ <RALF pisze:Na RIR IV mają zagrać: Radiohead, Maiden, G 'N R, Shakira, Lady GaGa i inni.
Taa.. tylko że w Rio na Maiden znów może być 250 000 ludzi a u nas... 30 000 i tyle. Prawdopodobnie u nas będzie Sonisphere, ale nie tylko u nas, głównie festiwale będą grali a w Skandynawii - stadiony (Ullevi). Musimy czekać na swoją kolejkę. Ciekawe, które kawałki z "TFF" zagrają

wiadomo ,że nie zagrają Isle of Avalon i Man Who Would to be King,a tak to wszystko jest możliwe ,myslę ,że raczej zagrają 6 a nie 5 utworów, rzadko kiedy grali tylko 5 kawałków z nowej płyty na trasie
Akurat...IM_Power pisze:trasa halowa
coś za długo nawaliliście tych dat... 9 miesięcy? Generalnie to raczej wróżenie z fusów i koncert życzeń
www.MetalSide.pl
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Skąd info, że Maiden będzie na Rock in Rio? Owszem, promotorzy RIR mówili, że chcieliby ich ściągnąć, ale to chyba za mało... Maiden zagrają w Ameryce Płd. i w Brazylii w marcu i kwietniu 2011. Ich powrót pół roku później i to tylko na jeden koncert raczej nie miałby sensu.
Co do trasy z Ed Force 1 to będzie raczej ok. 30 koncertów - od połowy lutego do początku kwietnia, ok. 2 miesięcy. Zacznie się najprawdopodobniej w Bejrucie, a mówi się, że obejmie także Indie, Tajlandię, Nową Zelandię, Australię, Singapur, Japonię i Amerykę Łacińską. W Ameryce Płd., poza Meksykiem, raczej nie zagrają skoro mówi się o trasie po USA i Kanadzie w sierpniu (może jakiś festiwal? np. Rockstar Mayhem? albo co-headlining z Judas Priest?).
Natomiast europejska trasa to rzeczywiście czerwiec-pierwsza połowa lipca. Sonisphere w Europie Środkowo-Wschodniej wydają się przesądzone. Tak samo jak kilka festiwali (Rock am Ring, Rock im Park, Graspop, Gods of Metal) i stadiony w Skandynawii (Ullevi, Olympic Stadium w Helsinkach, Vale Hovin w Oslo?).
Za to wielką niewiadomą są występy w UK... Halową trasę po Wyspach najpierw planowano na późną jesień tego roku (listopad-grudzień, jak w 2003 i 2006), jednakże z powodów personalnych nie mogła odbyć się w tym terminie... Później mowiono o styczniu 2011 co także nie doszło do skutku... Wygląda na to, że Panowie zagrają u siebie albo w okolicach wakacji (Download? 2-3 koncerty stadionowe?), albo dopiero na jesieni 2011... Tak czy siak, chyba nigdy nie grali w UK tak późno po premierze płyty...
Co do trasy z Ed Force 1 to będzie raczej ok. 30 koncertów - od połowy lutego do początku kwietnia, ok. 2 miesięcy. Zacznie się najprawdopodobniej w Bejrucie, a mówi się, że obejmie także Indie, Tajlandię, Nową Zelandię, Australię, Singapur, Japonię i Amerykę Łacińską. W Ameryce Płd., poza Meksykiem, raczej nie zagrają skoro mówi się o trasie po USA i Kanadzie w sierpniu (może jakiś festiwal? np. Rockstar Mayhem? albo co-headlining z Judas Priest?).
Natomiast europejska trasa to rzeczywiście czerwiec-pierwsza połowa lipca. Sonisphere w Europie Środkowo-Wschodniej wydają się przesądzone. Tak samo jak kilka festiwali (Rock am Ring, Rock im Park, Graspop, Gods of Metal) i stadiony w Skandynawii (Ullevi, Olympic Stadium w Helsinkach, Vale Hovin w Oslo?).
Za to wielką niewiadomą są występy w UK... Halową trasę po Wyspach najpierw planowano na późną jesień tego roku (listopad-grudzień, jak w 2003 i 2006), jednakże z powodów personalnych nie mogła odbyć się w tym terminie... Później mowiono o styczniu 2011 co także nie doszło do skutku... Wygląda na to, że Panowie zagrają u siebie albo w okolicach wakacji (Download? 2-3 koncerty stadionowe?), albo dopiero na jesieni 2011... Tak czy siak, chyba nigdy nie grali w UK tak późno po premierze płyty...
Wydaje mi sie bardzo prawdopodobne, że Polski gig Iron Maiden będzie właśnie na SonisphereWICKER MAN pisze:Sonisphere w Europie Środkowo-Wschodniej wydają się przesądzone
To jest baaardzo prawdopodobne. 
I to byłaby najgorsza możliwość.
Jesli tylko nie odbedzie sie na Bemowie to bede bardzo zadowolony z Sonisphere z Iron Maiden w roli głównej (wreszcie jakies dobre supporty by były)M@ti pisze:I to byłaby najgorsza możliwość.