The Nomad vs. The Talisman
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
The Nomad vs. The Talisman
Być może powiecie że to porównanie nie ma sensu, ale już wyjaśniam. Są to dwa moje ukochane utwory od powrotu Bruce'a i po prostu ciekawość mnie zżera jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Dla mnie oba te utwory są genialne tak więc nie umiem wybrać między nimi.
Re: The Nomad vs. The Talisman
no bez sensu, ale wszystko można porównać, choćby wziąć jako kategorię sympatię do kawałka 
talisman jest świetny, chyba najlepszy na płycie. ale nomad to nomad. niestety nie da się chyba już napisać coś co by mogło konkurować
talisman jest świetny, chyba najlepszy na płycie. ale nomad to nomad. niestety nie da się chyba już napisać coś co by mogło konkurować
A mój głos na The Talisman .
Moim zdaniem lepiej porównywac ten kawałek do Ghost Of The Navigator...MaidenFan pisze:The Talisman
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
mogę porównywać kawałki z lat 2003-2010 ,jeśli chodzi o BNW to to jednak wyższa liga, oczywiście jest masa utworów z lat 2003-2010 ,które wole od pewnych utworów z Brave New World, ale na tym albumie Bruce śpiewa dużo lepiej niż na następnych, poza tym album ma moc, jest cholernie wyrównany, świeży, czuć ogromną radość grania, Maidenowy klasyk
Ghost i Nomad to moje ulubione kawałki IM ery reunion więc wiadomo jakbym zagłosował,ale się powstrzymam bo Talisman to naprawdę świetna robota
edit:niech będzie opcja nr. 3
Ghost i Nomad to moje ulubione kawałki IM ery reunion więc wiadomo jakbym zagłosował,ale się powstrzymam bo Talisman to naprawdę świetna robota
edit:niech będzie opcja nr. 3
-
ARTUR MELOMAN
- -#Wrathchild

The Talisman, chociaż Nomad to jesen z moich ulubionych utworów.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Oba genialne 
Talisman - dwa powody: dla mnie ma lepszy text i jest to dzieło Janicka 
Głos na The Talisman. Rewelacyjny utwór, jest w ścisłej czołówce najlepszych z nowej płyty. Przepiękne intro, świetne riffy, melodyjny refren, słucha mi się go przyjemniej niż Nomada. Choć drugi utwór też jest niczego sobie 
Oba są genialne. Przed zagłosowaniem przesłuchałam je kilkakrotnie, ale nie zdołałam wybrać lepszego. Według mnie oba są mistrzowskimi kawałkami. Oby więcej takich w przyszłości.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Talizman 
Oba genialne. 
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
...Sail by the talisman...
Utwór ze świetną linią melodyczną, świetnym tekstem. Łącząc to da się poczuć dramat i walkę ludzi z żywiołem oceanu i ich radość gdy dopływają do nowego lądu
Moim zdaniem najlepszy utwór na nowej płycie 
Oczywiście, że The Talisman. Nie ma najmniejszego porównania.
oczywiście, że Nomad, bo to jeden z lepszych kawałków w dorobku IM
3:2 DLA NOMADA
-
Deleted User 6661
Nomad w skali 99:1. Talisman jest niestety... słaby.