Sprzedaż płyty The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Sprzedaż płyty The Final Frontier
Na otwarcie stadionu ma zagrać podobno Metallica.
Czyli mentalności kraju hehe xD Prawdziwy fan kupi płytę nawet jak ściągnął ją wcześniej z internetu. Ja też ściągam ale kiedyś powiedziałem sobie że ulubionego zespołu okradać nie będę i jak mam możliwość jakaś płytę sobie sprawiegumbyy pisze: Nie mentalność kraju, tylko ludzi i fanów. Większość jest nauczona, że muzyka jest za darmo, w internecie. A zrobić z tym można dużo. Niech każdy zacznie od siebie i tyle.
Niby tam jakaś petycje piszą ale czy im sie uda nie wiadomo xDAlch pisze:Na otwarcie stadionu ma zagrać podobno Metallica.
Nie wiedziałem gdzie sie z tym wcisnąc wiec zapytam tutaj. Jak to jest z tym Maiden England ten koncert został oficjalnie wydany czy nie ? Bo widziałem wydania takie jak to http://allegro.pl/item1183878318_iron_m ... _1_cd.html w internecie okładki też widziałem ale w sklepie nigdy nie widziałem więc jak to jest z tym koncertem
Chciałem zwrócić uwagę,że w Gdańsku ostatnio powstała hala mieszcząca 15 tys. ludzi ,mam nadzieję że organizatorzy nie będą pazerni i będą woleli zapełnić całą halę niż pół stadionu, bo 30 tys. to w Polsce max ile na Ironów przyjdzie,a może teraz nawet mniej,bo jednak trasa Somewhere Back in Time była duża bardziej atrakcyjna dla ludzi niż trasa promująca płytę.
Wyście już z góry założyli ,że trasa będzie stadionowa ,poczekajmy,naprawdę za 3-4 miesiące wszystko będzie jasne, dajmy się zaskoczyć.
I tak jak Live Nation się nie spiszę co jest bardzo prawdopodobne, nie będzie nic, tak jak było w 2006 r. od nich najwięcej zależy.
Wyście już z góry założyli ,że trasa będzie stadionowa ,poczekajmy,naprawdę za 3-4 miesiące wszystko będzie jasne, dajmy się zaskoczyć.
I tak jak Live Nation się nie spiszę co jest bardzo prawdopodobne, nie będzie nic, tak jak było w 2006 r. od nich najwięcej zależy.
A w hali chłopaki dali by piękny show światła i dźwięku
Ale taka prawda trasa SBIT była jedna z najatrakcyjniejszych jakie w ostatnim czasie zahaczały o nasz kraj (trasach IM). I skoro na niej było 30 tyś. To nie ma możliwości żeby na ta przyszło 50-60 tyś. Festiwal na pewno podniósł by oglądalność ale ja jakoś IM na festiwalu oglądać nie chce xD
Gdyby na Sonisphere przed Maiden dać kilka atrakcyjnych grup (znaczy popularnych) - mogłoby dobić do 40 000.
Przypominam, że ten temat dotyczy sprzedaży "TFF" !
Przypominam, że ten temat dotyczy sprzedaży "TFF" !
Czy wiadomo czy Live Nation robi coś w sprawię ściągnięcia IM, dzwonił ktoś z forum do nich czy trwają jakieś rozmowy?
Stadion będzie gotowy za ponad rok, a to za późno na koncert MaidenDark_noldor pisze:To może w Twoim Wrocku na otwarcie stationu?gumbyy pisze:może to być prędzej jakiś nowy stadion na przykład.
Złodziejstwo... u nas kradnie się wszystko.Zilian pisze:Bo piractwo jest plagą w naszym kraju.
www.MetalSide.pl
Offtop ale odpowiem. Maiden England w wersji DVD powinno pojawić się w sprzedaży w latach 2011-2012. Czy będzie dołączona do tego płyta CD (tak jak w wydaniu z VHS) trudno powiedzieć. Raczej jednak bym na to nie liczył, aczkolwiek kto wie. Może zdecydują się opublikować cały koncert (bo wiadomo że pierwsze wydanie VHS jest okrojone o bisy). Poczekamy zobaczymy. A jak chcesz sobie o tym podyskutować to załóż osobny temat albo poszukaj czy takowy już nie istnieje.Zilian pisze: Nie wiedziałem gdzie sie z tym wcisnąc wiec zapytam tutaj. Jak to jest z tym Maiden England ten koncert został oficjalnie wydany czy nie ? Bo widziałem wydania takie jak to http://allegro.pl/item1183878318_iron_m ... _1_cd.html w internecie okładki też widziałem ale w sklepie nigdy nie widziałem więc jak to jest z tym koncertem?
Koniec offtopa. Przepraszam
Maiden England będzie kolejną częścią "HOIM III" - ma być Birmingham, Donington 1988, Sheffield, Hammersmith Odeon 1986 + Historia 3 i bonusy -0 prawdopodobnie 2012
Trasa też ma być
Trasa też ma być
"TFF" #1 w UK http://www.bbc.co.uk/radio1/chart/albums
oraz #2 Australia
"Przeszkodą" dla panowania na listach MAIDEN jest "Recovery" EMINEM'a - największy best-seller ostatnich tygodni.
Daj Boże innym metalowcom mieć tylko takich "rywali".
oraz #2 Australia
"Przeszkodą" dla panowania na listach MAIDEN jest "Recovery" EMINEM'a - największy best-seller ostatnich tygodni.
Daj Boże innym metalowcom mieć tylko takich "rywali".
Wow ale bedzie odjazd ale skąd masz takie newsyRALF pisze:Maiden England będzie kolejną częścią "HOIM III" - ma być Birmingham, Donington 1988, Sheffield, Hammersmith Odeon 1986 + Historia 3 i bonusy -0 prawdopodobnie 2012
Who motivates the motivator
Ja we wtorek mam urodziny i dopiero wtedy podbiję sprzedaż w Polsce. Jakoś za dużo mam ogólnie wydatków i nie chciało mi się wcześniej ze "swoich" kupować płyty 
Jak to skąd, ja słyszałem, że przyszłoroczna trasa nie ma być albumowa tylko the best ofmatik pisze:Wow ale bedzie odjazd ale skąd masz takie newsyRALF pisze:Maiden England będzie kolejną częścią "HOIM III" - ma być Birmingham, Donington 1988, Sheffield, Hammersmith Odeon 1986 + Historia 3 i bonusy -0 prawdopodobnie 2012byłoby pięknie gdyby to wszystko było
Mówione o tym było i na Forum "S" w 2008/09 i .. na witrynie Maiden w 2004 - 2008, że o wywiadach nie wspomnę 
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Jak informuje serwis koncert.pl :
Iron Maiden zniszczyło Eminema
Grupa Iron Maiden zdetronizowała Eminema. Longplay "Final Frontier" zadebiutował na 1. miejscu UK Charts. Tym samym album rapera, "Recovery", spadł oczko niżej.
Na liście brytyjskich bestsellerów, poza Iron Maiden, znalazły się dwie nowości. Na 3. pozycję dotarł krążek "Headlines" The Saturdays, a na 10. lokacie znalazła się płyta "The Illusion Of Safety" The Hoosiers. W zestawieniu singli, na szczycie pojawiła się piosenka "Green Light" Roll Deep.
Oto Top 10 albumów UK charts:
1. Iron Maiden - "Final Frontier"
2. Eminem - "Recovery"
3. The Saturdays - "Headlines"
4. Plan B - "The Defamation Of Strickland Banks"
5. Arcade Fire - "The Suburbs"
6. Michael Bublé - "Crazy Love"
7. Paolo Nutini - "Sunny Side Up"
8. Eliza Doolittle - "Eliza Doolittle"
9. Lady GaGa - "The Fame Monster"
10. The Hoosiers - "The Illusion Of Safety"
Iron Maiden zniszczyło Eminema
Grupa Iron Maiden zdetronizowała Eminema. Longplay "Final Frontier" zadebiutował na 1. miejscu UK Charts. Tym samym album rapera, "Recovery", spadł oczko niżej.
Na liście brytyjskich bestsellerów, poza Iron Maiden, znalazły się dwie nowości. Na 3. pozycję dotarł krążek "Headlines" The Saturdays, a na 10. lokacie znalazła się płyta "The Illusion Of Safety" The Hoosiers. W zestawieniu singli, na szczycie pojawiła się piosenka "Green Light" Roll Deep.
Oto Top 10 albumów UK charts:
1. Iron Maiden - "Final Frontier"
2. Eminem - "Recovery"
3. The Saturdays - "Headlines"
4. Plan B - "The Defamation Of Strickland Banks"
5. Arcade Fire - "The Suburbs"
6. Michael Bublé - "Crazy Love"
7. Paolo Nutini - "Sunny Side Up"
8. Eliza Doolittle - "Eliza Doolittle"
9. Lady GaGa - "The Fame Monster"
10. The Hoosiers - "The Illusion Of Safety"
Tak na dobrą sprawę tylko EMINEM zagraża IM - czekamy na Niemcy, USA i Kanadę - mam nadzieję na TOP 3 w tych krajach, Am. Łacińska - nie pytam, ciekawe jak we Włoszech i Hiszpani - powinien być Numero Uno w Norwegii - UP THE IRONS 
Nr #1 w UK to wielka sprawa
Może mamy przed sobą kolejną kultową płytę
Sprzedaż ostatnich płyt IM w pierwszym tygodniu w UK:
DOD : 43 664 (#2)
AMOLAD : 44 134 (#4)
TFF : 44 384 (#1)
Jak widac w sumie liczby bardzo porównywalne, DOD przegrał pierwsza pozycję przez The Darkness które wówczas było na topie. AMOLAD chyba w połowie pierwszego tygodnia miał nr 2 ale potem spadł na 4. Tak czy inaczej kolejna złota płyta w UK niemal pewna
I jeszcze takie ciekawostki znalezione w sieci:
Najwięcej nr 1 wśród kapel w szerokim pojęciu 'rockowych' w UK:
1) LED ZEPPELIN - 8
2) IRON MAIDEN - 4
3)=DEEP PURPLE - 3
3)=AC/DC - 3
3)=METALLICA - 3
Ponownie na szczycie w UK na przestrzeni lat (pierwsze nr 1 i ostatnie)
1) ROLLING STONES - (1964 - 2010) - 46 Years
2) BEATLES - (1963 - 2000) - 37 Years
3) AC/DC - (1980 - 2010) - 30 Years
4) IRON MAIDEN - (1982 - 2010) - 28 Years
No i po Rolling Stonkach, Beatlesach, Queen i Iron Maiden wprowadziło najwięcej albumów do TOP 10 w UK. W pieknym zestawieniu nie ma co!

Sprzedaż ostatnich płyt IM w pierwszym tygodniu w UK:
DOD : 43 664 (#2)
AMOLAD : 44 134 (#4)
TFF : 44 384 (#1)
Jak widac w sumie liczby bardzo porównywalne, DOD przegrał pierwsza pozycję przez The Darkness które wówczas było na topie. AMOLAD chyba w połowie pierwszego tygodnia miał nr 2 ale potem spadł na 4. Tak czy inaczej kolejna złota płyta w UK niemal pewna
I jeszcze takie ciekawostki znalezione w sieci:
Najwięcej nr 1 wśród kapel w szerokim pojęciu 'rockowych' w UK:
1) LED ZEPPELIN - 8
2) IRON MAIDEN - 4
3)=DEEP PURPLE - 3
3)=AC/DC - 3
3)=METALLICA - 3
Ponownie na szczycie w UK na przestrzeni lat (pierwsze nr 1 i ostatnie)
1) ROLLING STONES - (1964 - 2010) - 46 Years
2) BEATLES - (1963 - 2000) - 37 Years
3) AC/DC - (1980 - 2010) - 30 Years
4) IRON MAIDEN - (1982 - 2010) - 28 Years
No i po Rolling Stonkach, Beatlesach, Queen i Iron Maiden wprowadziło najwięcej albumów do TOP 10 w UK. W pieknym zestawieniu nie ma co!
"Powerslave" w drugim tygodniu sprzedaży był na #1 - ej, nawet w bio Maiden i "HOIM Part 2" o tym było.
Pamiętajmy, że sprzedaż płyt na świecie ciągle spada
Pamiętajmy, że sprzedaż płyt na świecie ciągle spada
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bardzo ładny wynik w UK, ale spodziewany. DOD i AMOLAD pokryły się w UK złotem. TFF też ma na nie szansę, ale na pewno dopiero po halowej trasie po UK. Rezygnacja z niej mogłaby się okazać poważnym błędem.
Rewelacyjny wynik w Skandynawii to już norma. W Finlandii płyta pokryła się złotem już w pierwszym dniu sprzedaży.
W USA zapowiada się #3... ok. 65-70.000 płyt, a więc zdecydowanie lepiej niż DOD i AMOLAD, ale sądzę, że przy większym wsparciu wytwórni i lepszej promocji w USA spokojnie mogłoby być i 80-90.000...
Rewelacyjny wynik w Skandynawii to już norma. W Finlandii płyta pokryła się złotem już w pierwszym dniu sprzedaży.
W USA zapowiada się #3... ok. 65-70.000 płyt, a więc zdecydowanie lepiej niż DOD i AMOLAD, ale sądzę, że przy większym wsparciu wytwórni i lepszej promocji w USA spokojnie mogłoby być i 80-90.000...