I nic, spoko koleś...Abstract pisze:Eminem też króluje (czsem) na listach i... ?
Sprzedaż płyty The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Sprzedaż płyty The Final Frontier
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
czyli niestety Polsce złoto nie grozi?
-
Deleted User 804
póki co nie mamy żadnych danych ze sprzedaży płyty. Trzeba poczekać do poniedziałku to może będziemy mile zaskoczeni
W Chorwacji 4 albumy Maiden w TOP 35 
Na glownej podali ze w Polsce TFF na 3 miejscu
dokładnie, czyli nie tak źle 
jak w Irlandii czy Turcji
jak w Irlandii czy Turcji
Zawsze można dodatkowe CD dokupić, jeszcze No #1 jest we Włoszech, Rumunii, Słowacji, Węgrzech, Grecji i kilku krajach Am. Łacińskiej - podadzą pewnie za tydzień. Jednak Japonia i Belgia trochę wyżej niż podano na początku (pewnie teraz mają "pełne notowania " z pierwszych 10 dni).
W USA trochę zabrakło im szczęścia (1700 kopii) a ja tam liczę, że w Australii się podciągną o oczko
W USA trochę zabrakło im szczęścia (1700 kopii) a ja tam liczę, że w Australii się podciągną o oczko
ja kupie oprócz winyla i boxa na pewno jpn i Grecję ale to raczej nam sprzedaży nie podciągnie 
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Ciekawe jak w Rosji i Indiach (choć jeśli chodzi o Indie to jestem spokojny o #1) :-)
Nie wiem czy w Rosji "na legalu" to się ukazało, Słowenia - Słowacja i Serbia też powinien być "SZCZYT". Sumarycznie, powinni osiągnąć No #1 w 30 krajach...
Dziwi mnie że Węgier na stronce nie wymienili, no i Kolumbii - jest już podane w tych państwach (strony ogólno-krajowe)
No #1, także Top 100 Albums EU #1 i Rock Billboard!
DZIŚ MUSIMY COŚ ŁYKNĄĆ
Dziwi mnie że Węgier na stronce nie wymienili, no i Kolumbii - jest już podane w tych państwach (strony ogólno-krajowe)
No #1, także Top 100 Albums EU #1 i Rock Billboard!
DZIŚ MUSIMY COŚ ŁYKNĄĆ
Najlepiej coś na uspokojenieRALF pisze:
DZIŚ MUSIMY COŚ ŁYKNĄĆ
Tym bardziej, że u nas chyba liczą towar który został wystawiony w sklepie, a nie rzeczywiście sprzedany...Budziol pisze:ja kupie oprócz winyla i boxa na pewno jpn i Grecję ale to raczej nam sprzedaży nie podciągnie
www.MetalSide.pl
...widze, że wszyscy się strasznie rajcują gdzie jakie miejsce w sprzedaży
Tylko, jakie to ma znaczenie? 
znaczy mnie to w sumie najbardziej interesuje sprzedaż u nas bo od tego ile sie sprzeda płyt mogą zależeć przyszłe koncerty zespołu u nas w kraju
podniecanie się sprzedażą w Chorwacji, Bułgarii czy Kolumbii zostawmy innym
podniecanie się sprzedażą w Chorwacji, Bułgarii czy Kolumbii zostawmy innym
zostawmy to komisji specjalnej :] niech zbada tą sprawę.
Chociaż to trochę dziwne, skoro trasa promuje nowy album, a oni "niby" patrzą gdzie sie ile płyt sprzedało
to po co promować album:D
Pewnie jak uznają, że im się chce to przyjadą :]
Chociaż to trochę dziwne, skoro trasa promuje nowy album, a oni "niby" patrzą gdzie sie ile płyt sprzedało
Pewnie jak uznają, że im się chce to przyjadą :]
3 miejsce w Polsce... AMOLAD miało 1 zdaje sie. Na liście bestsellerów empiku TFF jest 9, trzeba czekac na oficjalna liste najlepiej sprzedajacych sie albumów.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Skąd wiadomo, ze u nas jest na 3 miejscu, skoro tutaj: http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?lang= jeszcze nic nie ma?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jeśli to prawda to byłby to bardzo słaby wynik zwłaszcza, że naprawdę nie trudno byłoby pobić wynik Eminema (który wyszedł już kilka tyg. temu) czy Stinga.Szymon pisze:Na glownej podali ze w Polsce TFF na 3 miejscu
Brak promocji + cena = #3 - a management wie o wszystkim z wyprzedzeniem - niemniej, jak zobaczyłem sponsorów medialnych na naklejce... lipa, gdzie jest MH czy Mystic, Teraz Rock...
Niemniej - EMI robią bokami, u nas hard rock i heavy nigdy nie były specjalnie na topie, cieszmy się, - nie jest źle!
Niemniej - EMI robią bokami, u nas hard rock i heavy nigdy nie były specjalnie na topie, cieszmy się, - nie jest źle!
pytaliśmy EMI o chęć współpracy - niestety nie wyrazili chęci.
co do głównej, słuszna uwaga.
Myślałem nad zmianą całej szaty głównej SANKTUARIUM, ale potrzeba by kogoś kto się tego podejmie i potrafił to zrobić!
co do głównej, słuszna uwaga.
Myślałem nad zmianą całej szaty głównej SANKTUARIUM, ale potrzeba by kogoś kto się tego podejmie i potrafił to zrobić!