Daj spokój... to stary wariat jest!Journeyman666 pisze:Może i nie śledzę forum dokładnie post po poście ale... czy to nie Ty czasem NAJBARDZIEJ krytykowałeś TFF na SanktuariuM?Borys1978 pisze:Jest to jedna z NAJLEPSZYCH płyt Iron Maiden!![]()
![]()
The Final Frontier - opinie na temat nowego albumu Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier - opinie na temat nowego albumu Maiden
- hakersoker
- -#Charlotte

Myślę że to bardzo trafna odpowiedź pogadamy za 25 lat i zapewne przyznam Ci racjęmaidengraf pisze:Tak się zawsze dzieje ,gdy oceniamy coś świeżego.Powerslave ma -bagatela -26 lat! Większość osób zarejestrowanych na forum nie ma tyle , co ta płyta...Kiedy wychodził TNOTB ,część fanów sapała..że to nie to samo co kiedyś , a to wokal inny itd..a po latach ?.Kulthakersoker pisze:hmm moim zdaniem to Dobra płyta ale to nie jest już taki hit jak Powerslave TNOTB czy SITBardziej jaskrawy przykład to SSoASS. Sam słuchałem go trzy lata po debiucie i ciężko było się przebić ( używałem wtedy określenia ,że brzmienie albumu jest "wodniste"..w sensie płynne )..a dziś?..płyta -geniusz -także nie ma co zerkać wstecz...dzisiaj jest dzisiaj
Zgadzam się z przedmówcami, z resztą DOBRE albumy zawsze ocenia się PO LATACH a Maiden docenia się z perspektywy czasu. Pamiętam jak w 1987 kolega był zachwycony Helloween, WASP czy ACCEPT, nie "Somewhere In Time", który był "tandetą". Gdzie dzisiaj są te grupy a gdzie Maiden.... Za 5 lat ocenimy "TFF" - jeśli nawet już nic nowego nie nagrają, nie będzie to zły "Final". 
- Dark_noldor
- -#Prodigal son

Na interii pojawił się obszerny wywiad z IM o nowej płycie o przyszłości kapeli:
IM wywiad
IM wywiad
Ostatnio zmieniony wt sie 31, 2010 11:55 am przez Dark_noldor, łącznie zmieniany 1 raz.
Noldor, blood is on yours hands
Ten ze ściskaniem jaj w imadle? Chyba było 
Czekam na nowy TR i MH - będzie Maiden. Ciekawe, co opowiedzieli

- Dark_noldor
- -#Prodigal son

Tak, ten
Nie znalazłem wcześniej tu linka,ale jeśli był to przepraszam ;]
Noldor, blood is on yours hands
O tym wywiadzie jest nawet temat założony - KLIK 
Choć też nie do końca sami sobie na to pracują. Istnieje takie zjawisko, jak 'idealizacja przeszłości', które jeszcze bardziej pomaga rozświetlić materiał sprzed lat, słyszany za młoduRALF pisze:Zgadzam się z przedmówcami, z resztą DOBRE albumy zawsze ocenia się PO LATACH a Maiden docenia się z perspektywy czasu.
Starzy będą mówić więc, że SIT, TNOTB i SSOASS to cudo, młodzi obracając się w tym środowisku nie powiedzą inaczej, lecz większą wagę i tak przywiążą do nowszych kompozycji lub tych, od których wszystko się zaczęło ;P Zależy co, kiedy i gdzie usłyszymy
Westwards, the tide!
mimo "dopiero" 20stu lat ryju mądrze mówi 
dlatego tak wielu wielbi BNW bo to był ich pierwszy kontakt z MAIDEN
Dla każdego co innego jest klasyką. Jak ja zamęczałem znajomych POM, Powerslave, czy SIT, to mój ojciec, czy wujek powtarzali... klasyka to Sabbath, czy Led Zeppelin. No a dla mnie, to Maiden z tych lat był klasyką. Warto jednak nie zamykać sobie horyzontów i dać szansę czemuś świeżemu, jak TFF, które nawiasem mówiąc oczywiście (po raz któryśtam)... jest zajebiste!!!
Właśnie w tym i mój problem, bardzo prawdopodobne, że gdyby w 2000 roku wyszłoby TFF, zniszczyłoby moją bezgraniczną miłość do BNWBudziol pisze:dlatego tak wielu wielbi BNW bo to był ich pierwszy kontakt z MAIDEN
Westwards, the tide!
- dostoevsky
- -#Assassin

Mam dwóch znajomych, którym podrzuciłem AMOLADa jako ich pierwszą płytę Maiden do przesłuchania (akurat było po premierze) i im się bardzo spodobało. A kiedy przesłuchali BNW to stwierdzili, że nie jest tak dobry jak AMOLAD.Budziol pisze:mimo "dopiero" 20stu lat ryju mądrze mówi
BNW duzo ludzi uwielbia bo to pierwsza płyta po zejsciu sie starego-nowego składu . Jest w niej cos symbolicznego i otwierajacego nowe perspektywy . Gdyby taka płytą był TFF wydany w 2000 r byłoby dokładnie tak samo .
Who motivates the motivator
Nooo, tak naprawdę wszyscy jesteśmy tandeciarze i lecimy na straszny kicz i chałturę ;P
Westwards, the tide!
Ja uwielbiam AMOLAD, głównie dlatego, że była to moja pierwsza płyta na którą czekałem jako fan. Od pierwszego usłyszenia spodobały mi się wszystkie piosenki, i przez następny rok nie słuchałem niczego innego oprócz właśnie A Matter...
- dostoevsky
- -#Assassin

Trochę kicha, że książeczka została wydana w formie folderu, ale samo pudełko z płytą chyba lepsze od mission edition. 
A ja wolę już ten metal box, przynajmniej mi się na półce wyróżnia, digipacków mam już trochę. Ta książeczka faktycznie nędznie wydana, lepsza by była wersja w standardowym formacie wsadzona do pudełka. Z taką nie wiedziałbym co zrobić i naraziłbym ją na zniszczenie
Trochę mi to wydanie zalatuje jakimiś gazetkami a'la Extra Gra: płyta + pisemko do tego 
Dokładnie, wygląda to naprawdę świetnie ale po jakimś czasie ta "gazetka" może się poniewierać po domu, wolałbym wszystko w jednym opakowaniu.Jaerdic pisze:Ta książeczka faktycznie nędznie wydana, lepsza by była wersja w standardowym formacie wsadzona do pudełka. Z taką nie wiedziałbym co zrobić i naraziłbym ją na zniszczenie