DVD
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
lolowiecki
- -#Prisoner

DVD
Po wydaniu Brave new world wydali koncert z tej trasy ROCK IN RIO, po Dance of Death wydali koncert Death on the Road z tej trasy. A po A matter of life and death nic. Może w 2011 jakieś DVD z nowymi utworami na żywo. Ja bym chciał mieć na dvd mother of mercy i inne na żywo. Co myślicie?
Re: DVD
tyle, że założyciel wątku ma 17 wpisów i 11 rozpoczętych wątkówPiwowarus pisze:Znakomicie Panowie, tylko że to normalne pytanie więc może jednak trochę się pohamować i głupot nie pisać.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
I co? Bedziecie sie teraz mścić? Nie powinno cie interesować kto napisał tylko co napisał a temat sensowny, więc nie wiem o co wam chodzi. Sanktuarium schodzi na psytyle, że założyciel wątku ma 17 wpisów i 11 rozpoczętych wątków
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

molojuh pisze:Sanktuarium schodzi na psy
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
-
lolowiecki
- -#Prisoner

Krusejder, widze że masz sie za osobe genialna i taka która wie o IM wszystko. Ty miałeś zawsze więcej odemnie? Nie, jesteś dłużej na forum! Nie cierpie takich jak ty ;/
Reanimuję ten temat, ale z innych względów.
Nie pamiętam czy była dyskusja już o tym, a coś szukanie mi nie działa, bo wyświetla w wynikach wszystkie tematy, a ten był pierwszy, powiedzmy, że pasujący po drodze.
W każdym razie do rzeczy. Chodzi mi o mix 5.1 na DVD Ironów, a konkretnie RiR i DOTR. Jako, że mam nowy zestaw głośników, to zacząłem sobie testować i zauważyłem, że jednak ten mix jest lepiej podzielony na starszym RiRze. W centralnym głośniku mam tylko gitarkę Adriana, w bocznych resztę plus wokal, a w tylnych publikę plus pogłos. Na DOTR jest to jednak bardziej zmieszane i generalnie w każdym głośniku można usłyszeć w jakimś tam stopniu wszystko. Moim zdaniem dużo lepszy efekt jest na RiR i daje lepsze wrażenie uczestniczenia w koncercie.
Zdziwiło mnie to, bo przecież na DOTR jest osobna płyta z 5.1 i osobna ze stereo, a Harris był strasznie podjarany tym i twierdził, że osiągnęli maksimum w tej kwestii...
Jeszcze muszę stestować Flight 666, które mam na BD i zobaczyć jak się sprawy mają przy obrazie HD. Na reszcie płyt ze starszym materiałem chyba nie robili remasteringu na 5.1?
Nie pamiętam czy była dyskusja już o tym, a coś szukanie mi nie działa, bo wyświetla w wynikach wszystkie tematy, a ten był pierwszy, powiedzmy, że pasujący po drodze.
W każdym razie do rzeczy. Chodzi mi o mix 5.1 na DVD Ironów, a konkretnie RiR i DOTR. Jako, że mam nowy zestaw głośników, to zacząłem sobie testować i zauważyłem, że jednak ten mix jest lepiej podzielony na starszym RiRze. W centralnym głośniku mam tylko gitarkę Adriana, w bocznych resztę plus wokal, a w tylnych publikę plus pogłos. Na DOTR jest to jednak bardziej zmieszane i generalnie w każdym głośniku można usłyszeć w jakimś tam stopniu wszystko. Moim zdaniem dużo lepszy efekt jest na RiR i daje lepsze wrażenie uczestniczenia w koncercie.
Zdziwiło mnie to, bo przecież na DOTR jest osobna płyta z 5.1 i osobna ze stereo, a Harris był strasznie podjarany tym i twierdził, że osiągnęli maksimum w tej kwestii...
Jeszcze muszę stestować Flight 666, które mam na BD i zobaczyć jak się sprawy mają przy obrazie HD. Na reszcie płyt ze starszym materiałem chyba nie robili remasteringu na 5.1?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Niestety, ale w tym wypadku bardzo przeciętnie... Jak się filmuje słabymi kamerami, to przy HD od razu to wychodzi i efekt jest taki se. Zwłaszcza kiedy się to porówna do innych koncertów na BD.Siwy pisze:Jeszcze muszę stestować Flight 666, które mam na BD i zobaczyć jak się sprawy mają przy obrazie HD
ale mówisz o obrazie? może źle napisałem, ale chodzi mi o dźwięk, jak tu jest podzielony i czy jego zapis na BD też jest w tym przypadku HQ. Podejrzewam, że sporo też daje sprzęt, a w moim przypadku różnica pomiędzy starym systemem 5.1, przy którym nawet się zbytnio nie zastanawiałem nad tymi efektami, a nowym, który ogólnie bardzo ładnie brzmi.Mr.Hankey pisze:Jak się filmuje słabymi kamerami, to przy HD od razu to wychodzi i efekt jest taki se. Zwłaszcza kiedy się to porówna do innych koncertów na BD.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Różnica w dźwięku między DVD, a BD jest spora, ale trzeba mieć naprawdę sprzęt z najwyższej półki żeby to usłyszeć
A co do samego mixu na Flight 666 to jest to taka wypadkowa RIR z DOTR. Moim zdaniem brzmi to naprawdę nieźle, tylko denerwujące są wrzaski publiczności z centralnego głośnika, ale da rade to przeżyć.