Iron Maiden - Zespół Doskonały

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Re: Iron Maiden - Zespół Doskonały

Post autor: S1MON »

ojcem mozna zostac `niechcacy` nawet xD a skoro juz szukamy kobiety, to trzeba w koncu jakas `wyrwac`,nawet jesli bedzie ona dla nas pierwsza i juz do smierci. to nie wiem kto jest prawdziwym mezczyzna. ci, co wpadli majac 15 lat? czy ci, ktorzy odtracali kobiece dlonie od swojego rozporka do trzydziestki?
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Ci którzy żyli wg.zasad
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

ahahahahahahaha jaka dyskusja :lol:

A w temacie: doskonali nie są, ale ich lubię ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

IM_Power pisze: wyrywanie dziewczyn to zajęcie dla zwykłych dupków, prawdziwy męzczyzna, szuka kobiety po to by zostać ojcem i dać swojej Ojczyźnie nowych obywateli a nie by czerpać przyjemność z posuwania kogoś ,to jest dopiero szmacenie drugiego człowieka
bierzmy przykład z chłopaków z Iron Maiden, którzy mają normalne rodziny i nie wyrywają dziewczyn po koncertach na 1 noc

p.s. ale dawanie Ojczyźnie nowych obywateli też powinno się wiązać z przyjemnością ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

I jak tu założyć nowy temat...? :)
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Dla mnie i też chciałem tu to podkreślić Iron Maiden zawsze oprócz wspaniałej muzyki, był zawsze też pewnego rodzaju nośnikiem dobrych wartości. Może nie konserwatywnych jak to kiedyś pisałem, może to brzmi zbyt politycznie ,ale moralnych, przyzwoitych . Nie chce tu pisać o tym ,że w dzisiejszej Cywilizacji która promuję zepsucie i tym torem podążą również Polska nie jest o to trudno. Nie chcę się zagłębiać w to wszystko, denerwować ,podsumowywać ,dzielić na prawicę, lewicę ileż można i po co?
Zauważcie ,że ludzie potrzebują tradycji, patriotyzmu, wartości moralnych. Ludzie są zagubieni w tym wszystkim, nikt nie jest idealny, nikt od nikogo nie wymaga by żył jak mnich ,by żył wg.rygorów .Ale w tym liberaliźmie już każdy się gubi. Nic nie jest pewne, wszystko jest względne ,każdy może być wrogiem, bo przecież wyścig trwa. Do czego wyścig? do newsa, do półprawdy która Cię zniszczy .Przyjaźń jest obciachowa, lub w najlepszym wypadku naiwna, patriotyzm jest oszołomski, Wiara nieopłacalna ,bo nie sprawdzona ,wszystko jest względne ,wszystko można kupić ,każdego sprzedać.
To dotyczy także mojego kraju, w którym mogę żyć, tworzyć swój "własny świat"
Kocham te wartości bo wychowałem się na nich, na historii Polski ,na pocztach Królów Polski, na pieśniach patriotycznych.

Ironów kocham za to,że dają resztki normalności, tak jak daję mi to inna światna muzyka, dają mi to ostatnie dobre filmy, moralnie prowadzone rozgrywki sportowe, wartościowe mueza i piękna architektura.
Ten świat umiera ,a ja należe do ostatniego pokolenia które tego świata nie ma gdzieś i przynajmiej mnie to cieszy.
Co mają następne pokolenia, co wybiorą za 20 lat ,nie obchodzi mnie to, nie będe się z tym identyfikować , jak się odmóżdzą to nic ich strata...Choć ciągle naiwnie wierzę ,że przyjdzie reakcja na to, może da się jeszcze coś uratować ,wierzę w to.
baxi100
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: baxi100 »

spoko :P ... nie ma to jak przejść z jednego tematu w zupełnie inny :P
UP THE IRONS \m/
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

IM_Power pisze: należe do ostatniego pokolenia które tego świata nie ma gdzieś
Jesteś taki wyjątkowy :*
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

metal pisze:
IM_Power pisze: należe do ostatniego pokolenia które tego świata nie ma gdzieś
Jesteś taki wyjątkowy :*
ktoś może taki się pojawi, zdenerwuję się i będzie po tej śmiesznej liberalnej demokracji ,niekoniecznie musi wygrać wybory, plebiscyt głupoty ,jak źle się dzieje to i myśli radykalne a podstawy tej III RP są kruche ,nikt bronić tego nie będzie
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Kurcze, myślałem że to nudny temat, a tu filozoficzne dyskusje odchodzą. :)

A chlanie z kumplami nie jest męskie. :) Dla mnie płciowo jest całkowicie obojętne. :) Dziewczyny też chleją z psiapsiółami, albo z kumplami. To stają się męskie wtedy? :D
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
baxi100
-#Wrathchild
-#Wrathchild

taaaa no przez wysoko procentowe napoje zmiana płci ;p
UP THE IRONS \m/
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

EPIC :lol:
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
baxi100
-#Wrathchild
-#Wrathchild

:mryellow:
UP THE IRONS \m/
Awatar użytkownika
Jaerdic
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Jaerdic »

mimski pisze:A chlanie z kumplami nie jest męskie. :) Dla mnie płciowo jest całkowicie obojętne. :) Dziewczyny też chleją z psiapsiółami, albo z kumplami. To stają się męskie wtedy? :D
No ba. Ale to się tyczy tylko chlania z kumplami, z psiapsiółkami mogą rąbać ile wlezie. Dopiero jak do głosu (flaszki) dochodzą kumple, sytuacja się zmienia. To przecież jasne i oczywiste. Naprawdę nie wiedziałeś, że chlanie z kumplami powoduje gwałtowny wzrost poziomu testosteronu i rozrost pewnych części ciała? :shock:

A co do tematu: Maideni doskonali nie są, ale to i tak mój ulubiony zespół. Zwłaszcza, że to właśnie od nich zaczęła się moja przygoda z rockiem i metalem, sentyment pozostaje.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

akurat piwo ma chyba wlasciwosci estrogenne i rosna cycki .
Awatar użytkownika
Jaerdic
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Jaerdic »

akurat piwo ma chyba wlasciwosci estrogenne i rosna cycki .
Wszak każdy szanujący się żul ma brzuch jak bęben i cycki do pasa. Więc rachunek jest prosty - jeśli chlanie jest męskie, to duże cycki też :lol:
Awatar użytkownika
maidengraf
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: maidengraf »

Odjechaliście trochę ;-) od tematu.Zespół doskonały , jak najbardziej.Biorąc pod uwagę lata działalności przy tak ,stosunkowo małej wymianie składu-ewenement.Pięciu ( a od dekady sześciu ) ludzi , o róznych osobowościach ,na których czele stoi basista -założyciel , mający wizję i trzymający to wszystko w garści , to już połowa sukcesu...jeśli dodamy do tego zespół mający swój wypracowany styl , któremu pozostaje wierny oraz tak znakomitych instrumentalistów ...to mamy przepis na zespół doskonały.Swoją drogą trochę się dziwię , niektórym wypowiedziom , odnośnie kwestii gitarzystów.Duet Murray-Smith jest wirtuozerskim duetem ( do tego nie ma wątpliwości ) .Posiadają niesamowity talent a do tego razem rozumieją się niemal telepatycznie.Jednak są diametralnie różni.Murray to geniusz , jeśli chodzi technikę gry , natomiast Adrian to typ wybitnego rzemieślnika gitary ,który lubi "rzeżbić " w riffach ,doprowadzając je do perfekcji.Osobiście wolę styl Adriana ,ze względu na rytmiczne podejście do instrumentu.Jeśli do takich osobistości dodamy perfekcję wokalną Bruce'a ..charakterystyczny styl oraz odpowiedni feeling Nicka i ponad Nimi charakterystyczny i niepowtarzalny klang Harrisa....mamy "gotowca" na doskonałość..:) ...
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Jaerdic pisze: No ba. Ale to się tyczy tylko chlania z kumplami, z psiapsiółkami mogą rąbać ile wlezie. Dopiero jak do głosu (flaszki) dochodzą kumple, sytuacja się zmienia. To przecież jasne i oczywiste. Naprawdę nie wiedziałeś, że chlanie z kumplami powoduje gwałtowny wzrost poziomu testosteronu i rozrost pewnych części ciała? :shock:
Trzeba będzie zmienić wpisowe. Zamiast poka cycki, to poka siusiaka! :cool:
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
baxi100
-#Wrathchild
-#Wrathchild

spoko nie ma to jak zmiana tematu ;p
UP THE IRONS \m/
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

IM_Power pisze:patriotyzm jest oszołomski,
Ja tam wcale nie uważam, że patriotyzm jest oszołomski, ale moim zdaniem wcale nie zależy od wiary i wcale nie trzeba umierać z Bogiem na ustach za Ojczyznę...
I właśnie Iron Maiden od 30 lat pokazuje, że patriotyzm jest ważną rzeczą.

A jeżeli chodzi o temat, to pytanie jak rozumieć zespół doskonały. Moim zdaniem Maidenom jest blisko do doskonałości, bo właśnie od tych 30 lat wciąż nagrywają i przyciągają tysiące nowych fanów. Jeżeli to nie jest doskonałość w tym biznesie, to ja nie wiem co nią może być...
ODPOWIEDZ