No i jak to Spartan zauważył...sama tak też zaczynałam
Od jakiego albumu należy zacząć słuchać Maiden??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od jakiego albumu należy zacząć słuchać Maiden??
Zdecydowanie Brave, lub koncertówka pokroju Live After Death bądź Rock in Rio. Pierwsza za całokształt i przyjazne brzmienie dla laika, drugie za największe "hity" i koncertowego powera, który może zainteresować do przesłuchania reszty płyt maiden
konkretnie od Brave i Live.
Ja zacząłem słuchać od Dance of detath i najardziej mi sie podobał.
Człowieku, nic takiego nie powiedziałem.. Napisałem jedynie że RiR jest lepsze od LaD. A zresztą gdybym uznał tą koncertówkę za słabą to nie byłbym już TróóAjronMejdenFann?Cezarek1998 pisze:nie chcesz mi przez to powiedzieć , że LaD jest słabe
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Odpowiem na twoje pytanie , tak jak ty : Człowieku , czy ja coś takiego powiedziałem ?molojuh pisze: A zresztą gdybym uznał tą koncertówkę za słabą to nie byłbym już TróóAjronMejdenFann?
Wiesz, może co to ironia? A może w przedszkolu jeszcze o tym nie uczyli?
Fear of the dark, może to głupie, ale kieruję się własnymi doświadczeniami, płyta ta przypadła mi do gustu i przez nią chciałem chłonąć więcej Dziewicy, choć Brave New World i Rock in Rio nie byłyby też złe..
- Nocny Jastrząb
- -#Trooper

Ja zaczynałem od No Prayer For The Dying i Iron Maiden. Następnie wycyganiłem single na kasetach od kumpla, a później już z górki 
Ale wg mnie najlepiej zacząć od koncertówki LaD lub RiR.
Ale wg mnie najlepiej zacząć od koncertówki LaD lub RiR.
Ja swoją przygodę zaczynałem od Powerslave i bardzo pozytywnie to na mnie wpłynęło. A gdybym miał polecić komuś kto nigdy nie słuchał Ironów jakiś krążek to nie polecił bym mu żadnego z w/w tylko jakąś składankę
Zazwyczaj na takich krążkach znajdują się najlepsze utwory z całokształtu twórczości. Można wybrać przedział w którym twórczość zespołu nam najbardziej odpowiada i na niej się skupić najpierw. A potem jeśli zespół będzie nas nadal fascynował skupić się na innych płytach z innego okresu twórczości 
- michalhusta
- -#Invader

Ja zacząłem przygodę z dziewicą od Powerslave dlatego też polecam od tej płyty zacząć 
Maiden England!
ja de facto od pierwszego aczkolwiek wcześniej ogarniałem np. na wrzucie losowo przeze mnie wybrane utwory
UP THE IRONS
Keep f**king support METAL! \m/
Osobiście polecałem ludziom, którzy nie słuchali gitarowej muzyki na początek obejrzeć Rock in Rio.
W 90% ma to pozytywny skutek. Kilku moich kolesi jarało się praktycznie wszystkim, a jeden nawet popłakał się na FOTD z wrażenia.

W 90% ma to pozytywny skutek. Kilku moich kolesi jarało się praktycznie wszystkim, a jeden nawet popłakał się na FOTD z wrażenia.
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Od pierwszego do ostatniego 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Ja proponowałbym ludziom od tego, od czego sam zacząłem, czyli RIR
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Raczej "Brave New World" ewentualnie "Fear Of The Dark", bo np. taki "The Number Of The Beast" na dzień dzisiejszy jest już zbyt przeterminowany dla nowego otoczenia, jest to album dla fanów.
w życiu... chyba ze pomyliles TNOTB z FOTD :/Rainmaker. pisze:ewentualnie "Fear Of The Dark", bo np. taki "The Number Of The Beast" na dzień dzisiejszy jest już zbyt przeterminowany dla nowego otoczenia, jest to album dla fanów.
Nadal ludziom się TNOTB podoba. Raz, że legenda, dwa, że porządny materiał.
Z FOTD bym się bał, nie wszystkim się podoba. Na pewno natomiast BNW, ona wszystkim podchodzi.
Z FOTD bym się bał, nie wszystkim się podoba. Na pewno natomiast BNW, ona wszystkim podchodzi.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

ja osobiście znam osobę co zaczęła od No prayera
...i została fanem!
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Dziku pisze:w życiu... chyba ze pomyliles TNOTB z FOTD :/Rainmaker. pisze:ewentualnie "Fear Of The Dark", bo np. taki "The Number Of The Beast" na dzień dzisiejszy jest już zbyt przeterminowany dla nowego otoczenia, jest to album dla fanów.
Nie mierz innych swoją miarą, to że Tobie się zdarzają takie pomyłki, nie znaczy że wszyscy mają z tym problem.
Jeśli The Number Of The Beast jest już tylko dla fanów, to dla kogo jest Brave New World? Dla kindermetali?
-
Deleted User 2868
Ale bzduraRainmaker. pisze:"The Number Of The Beast" na dzień dzisiejszy jest już zbyt przeterminowany dla nowego otoczenia, jest to album dla fanów.