Teraz Rock - wydanie wrześniowe

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
FanMaiden
-#Trooper
-#Trooper

Teraz Rock - wydanie wrześniowe

Post autor: FanMaiden »

Mam pytanie do tych co mają: czy tam dużo piszą o Maidenach???
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Teraz Rock - wydanie wrześniowe

Post autor: WICKER MAN »

Widziałem w Empiku. Ze 3 czy 4 strony. Przedruki z zachodnich gazet. Jednym słowem - mało profesjonalnie i nudno. ;)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

fajna wypowiedz Nicko jest na temat następnej płyty :mryellow:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

remi pisze:fajna wypowiedz Nicko jest na temat następnej płyty :mryellow:
No to dawaj ją ;-)
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Dokładnie jest dwie i pól strony
Nicko McBrain : Myślę, ze wszyscy stali się kurewsko ostrożni. Nie, to nie jest ostatnia płyta! Generalne odczucie jest takie, że jeśli będziemy chcieli nagrać następną płytę, to ją nagramy. Możesz powiedzieć: nigdy nie mów nigdy, ale moje odczucie jest takie, ze pojedziemy teraz w trasę, na której będziemy grać cały nowy materiał i na której zobaczycie zupełnie nową scenografię, a potem zabierzemy się za następna płytę. Tytuł "The Final Frontier" po prostu pasuje do obecnego momentu. Ludzie mówią: "To już ?" Nie, gówno prawda, jeszcze nie! no, chyba ze dobry Bóg się odezwie i wezwie jednego z nas.

Tekst spisany kropka w kropkę.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Cezarek1998 pisze:pojedziemy teraz w trasę, na której będziemy grać cały nowy materiał
Cały? Trochę ostatnio nie byłem na bieżąco ale mam nadzieje że to jakaś wpadka w tłumaczeniu.
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Piwowarus pisze:
Cezarek1998 pisze:pojedziemy teraz w trasę, na której będziemy grać cały nowy materiał
Cały? Trochę ostatnio nie byłem na bieżąco ale mam nadzieje że to jakaś wpadka w tłumaczeniu.
mi to obojętne , z jednej strony TFF to dobra płyta , a z drogiej strony , nie chcę żeby ponad pół koncertu były utwory z TFF.
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Chodzi o to, że raczej nie było w planach grania całego materiału tylko jakieś 5-6 kawałków (chyba Wickerman gdzieś wpsominał o tym) a jednak Nicko twierdzi co innego... ciekawe o co chodzi :cool:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Cezarek1998 pisze:
Piwowarus pisze:
mi to obojętne , z jednej strony TFF to dobra płyta , a z drogiej strony , nie chcę żeby ponad pół koncertu były utwory z TFF.
jakby TFF stanowiło pół koncertu, to ja w to wchodzę, bo koncert byłby jak w Rush na 2,5 godz

:dance:
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

krusejder pisze: jakby TFF stanowiło pół koncertu, to ja w to wchodzę, bo koncert byłby jak w Rush na 2,5 godz
Raczej standardowe 95 minut. Nie widziałeś setu z trasy AMLOAD? Nicko by chyba umarł jakby miał wiecej niż 100 minut grać.
Piwowarus pisze:Cały? Trochę ostatnio nie byłem na bieżąco ale mam nadzieje że to jakaś wpadka w tłumaczeniu.
Też tak sądzę. Nie wiem po co mają grać ten kiepski album. Myślę, że 2/3 kawałki wystarczą i koniec męczenia ludzi.
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

Cały? Byłoby doskonale :dance:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

tomtomala pisze:Cały? Trochę ostatnio nie byłem na bieżąco ale mam nadzieje że to jakaś wpadka w tłumaczeniu.

Też tak sądzę. Nie wiem po co mają grać ten kiepski album. Myślę, że 2/3 kawałki wystarczą i koniec męczenia ludzi.
Też mam nadzieje, że nie beda grać go w całosci... To by była przesada. Tradycyjnie, niech dadza +\- 5 nowych kawałków i starczy...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Cezarek1998 pisze:Dokładnie jest dwie i pól strony
Nicko McBrain : Myślę, ze wszyscy stali się kurewsko ostrożni. Nie, to nie jest ostatnia płyta! Generalne odczucie jest takie, że jeśli będziemy chcieli nagrać następną płytę, to ją nagramy. Możesz powiedzieć: nigdy nie mów nigdy, ale moje odczucie jest takie, ze pojedziemy teraz w trasę, na której będziemy grać cały nowy materiał i na której zobaczycie zupełnie nową scenografię, a potem zabierzemy się za następna płytę. Tytuł "The Final Frontier" po prostu pasuje do obecnego momentu. Ludzie mówią: "To już ?" Nie, gówno prawda, jeszcze nie! no, chyba ze dobry Bóg się odezwie i wezwie jednego z nas.

:jee: :jee:
I Ty wolisz Clive'a :mryellow:
Awatar użytkownika
Dr.Szyszka
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Dr.Szyszka »

ttomasz pisze:
Cezarek1998 pisze:Dokładnie jest dwie i pól strony

:jee: :jee:

Szkoda że nie zagrają w Polsce :/ A TFF to bardzo dobra płyta !!
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

a skąd wiesz że nie będą...
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

ttomasz pisze: :jee: :jee:
Pod względem "bębnowania" :D
Gocha
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Gocha »

W ostatnim numerze "Teraz Rocka" była jeszcza taka fajna wypowiedź Bruce'a dotycząca coraz większej liczby młodych ludzi na koncertach Ironów. Bruce stwierdził: "Mam 51 lat (btw, trochę to nieaktualne) i gdybym miał publiczność wyłącznie w moim wieku, to chyba bym się zabił. A w każdym razie nie byłoby mnie tam następnym razem" :P
(Nie jest to cytat dosłowny; z pamięci piszę ;) )
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Cóż, nowej płyty nie doczekamy się zbyt prędko, bo Bruce powiedział: "Kluczem jest niewydawaniem płyt zbyt często."
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

tomtomala pisze:Raczej standardowe 95 minut. Nie widziałeś setu z trasy AMLOAD? Nicko by chyba umarł jakby miał wiecej niż 100 minut grać.
Przecież zarówno trasa SBIT jak i tegoroczna miały blisko 120-min. sety. :razz: Akurat festiwalowa trasa AMOLAD z 2007 była niechlubnym wyjątkiem, ale ostatnio panowie wrócili do grania 16-tu kawałków przez jakieś 110-115 min.
ODPOWIEDZ