... wychodzi na to że te wszystkie notowania są gówno warte i niestety nie oddają w 100% faktycznego stanu sprzedaży płyty.Cybul pisze:W Polsce #13 w 4 tygodniu. Lista Olis
Ale zobaczcie TOP 100 wg ZPAV za Sierpień 2010 - IM TFF #2 !Top 100 Sierpień 2010
Na przykładowe 100 sprzedanych składanek radia ZET sprzedało się 81 IM! Bardzo dobry wynik! A dziwne jest to że TFF sprzedało się 2 razy więcej niż Stinga :O, który na liście OLIS notowany był wyżejDane TOP 100 są różne od tych podawanych w zakładce OLIS Miesięczny na stronie głównej ZPAV. A wiec IM mógł być nawet nr 1 w Polsce w pierwszym tygodniu, lecz dopiero 3 w tych sklepach które podają raporty na OLIS (Empiki, MM, Saturny i pare innych)
Sprzedaż płyty The Final Frontier
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Sprzedaż płyty The Final Frontier
Dokładnie! TOP 100 oparte jest na raportach z firm fonograficznych, wydaje się więc bardziej wiarygodne niż lista OLIS. Wg Meddiatraffic #13 na świecie i juz niemal 500 000.jesper pisze:... wychodzi na to że te wszystkie notowania są gówno warte i niestety nie oddają w 100% faktycznego stanu sprzedaży płyty.Cybul pisze:W Polsce #13 w 4 tygodniu. Lista Olis
Ale zobaczcie TOP 100 wg ZPAV za Sierpień 2010 - IM TFF #2 !Top 100 Sierpień 2010
Na przykładowe 100 sprzedanych składanek radia ZET sprzedało się 81 IM! Bardzo dobry wynik! A dziwne jest to że TFF sprzedało się 2 razy więcej niż Stinga :O, który na liście OLIS notowany był wyżejDane TOP 100 są różne od tych podawanych w zakładce OLIS Miesięczny na stronie głównej ZPAV. A wiec IM mógł być nawet nr 1 w Polsce w pierwszym tygodniu, lecz dopiero 3 w tych sklepach które podają raporty na OLIS (Empiki, MM, Saturny i pare innych)
Przez cztery tygodnie TFF jest numerem 1 w Czechach, Chorwacji, Słowenii - braciom Słowianom album widac przypadł do gustu
-
Son after sin
- -#Prisoner

Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie w czwartym tygodniu notowania (to już miesiąc jakby nie patrzeć) jest na 46 miejscu w USA. To wg mnie bardzo dobry wynik. Szczerze mówiąc nie pwoiedziałbym nigdy, że wejdzie tam na 4. miejsce, a dodatkowo myślałem, że spadnie po 3-4 tyg. całkowicie. A tu tymczasem ciągle jest w TOP 50. Bariera 100.000 egzemplarzy już pewnie pękła.
I don't give a fuck
Strasznie dziwne, dostalem wiadomość od Zpav, że w okresie VI 2002 - VI 2004 złotą płytę dla artystów zagranicznych przyznawno za 35 tys, drążyłem ten temat i wciąż potwierdzają że 35 tys :O Oznaczałoby to że album Brave New World otrzymał złotą płytę w Polsce za sprzedaż 50 tys! :O - co tez potwierdzili :O
Od powstania Zpav - VI 2002 - 50 tys. (BNW, RIR)
VI 2002-VI 2004 - 35 tys. (DOD, ETG)
VI 2004 - 01.07.2005 - 20 tys.
od 01.07.2005 - 10 tys (DOTR, AMOLAD, SBIT, FLIGHT666, TFF)
W jakims stopniu może to tłumaczy dlaczego nie ma złota dla DOD, choc to naprawde dziwne, byłem pewny, że złoto dla BNW przyznawano za 35 tys. i wydaje mi się, ze te progi wyglądały inaczej (?)
Już ponad 101 tys. Niemal połowa sprzedazy AMOLAD. Notowania jak na kaplele która nie ma wielkiej promocji w Stanach naprawde bardzo dobre, BNW zaczynał od #39. Rynek amerykański to jakieś 15-20 % ogólnej sprzedazy Maiden. Płyty Maiden będą się sprzedawać przez lata w przeciwieństwie do artystów jednego sezonu czy innych gwiazdek,sprzedaz systaematycznie choć powoli będzie rosła do 200, 300 ...500 tys
w USA.
Od powstania Zpav - VI 2002 - 50 tys. (BNW, RIR)
VI 2002-VI 2004 - 35 tys. (DOD, ETG)
VI 2004 - 01.07.2005 - 20 tys.
od 01.07.2005 - 10 tys (DOTR, AMOLAD, SBIT, FLIGHT666, TFF)
W jakims stopniu może to tłumaczy dlaczego nie ma złota dla DOD, choc to naprawde dziwne, byłem pewny, że złoto dla BNW przyznawano za 35 tys. i wydaje mi się, ze te progi wyglądały inaczej (?)
PękłaSon after sin pisze:Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie w czwartym tygodniu notowania (to już miesiąc jakby nie patrzeć) jest na 46 miejscu w USA. To wg mnie bardzo dobry wynik. Szczerze mówiąc nie pwoiedziałbym nigdy, że wejdzie tam na 4. miejsce, a dodatkowo myślałem, że spadnie po 3-4 tyg. całkowicie. A tu tymczasem ciągle jest w TOP 50. Bariera 100.000 egzemplarzy już pewnie pękła.
Ciekawe info cybul, dzięki i oczywiście Up The Irons 
Takie zespoły jak IM powinno się moim zdaniem też podsumowywać jeśli chodzi o sprzedaż co kilka lat. To zespoły wciąż są na topie, wciąż zdobywające fanów, to nie gwiazdy jednego dwóch czy trzech
Skoro TFF teraz zyskało taki przepiękny wynik sprzedaży to co będzie za jakiś czas
Do przodu, do przodu.. 
Co ciekawe w wielu krajach TFF utrzymuje swe pozycje w kolejnych tyg sprzedazy a nawet zyskuje co jest niepodobne do Maiden bo zazwyczaj szybko wchodzi na liste po czym rownie szybko z niej spada
To bardzo pozytywnie zaskakujaca dla mnie obserwacja jaką ostatnio poczyniłem 
Who motivates the motivator
W 5 tygodniu na liście Zpav - #24
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wg. nowego numeru magazynu IMFC (swoją drogą warto zapisać się do oficjalnego FC tylko ze względu na wspaniały magazyn - masa zdjęć, wywiadów itp. niedostępnych nigdzie indziej!) The Final Frontier uzyskał w Polsce status Złotej Płyty tzn. 10.000 sprzedanych egzemplarzy! Warto potwierdzić to oficjalnie w EMI. 
Super! Teraz koncert to juz 100%WICKER MAN pisze:The Final Frontier uzyskał w Polsce status Złotej Płyty
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Zgadza się !WICKER MAN pisze:Wg. nowego numeru magazynu IMFC (swoją drogą warto zapisać się do oficjalnego FC tylko ze względu na wspaniały magazyn - masa zdjęć, wywiadów itp. niedostępnych nigdzie indziej!) The Final Frontier uzyskał w Polsce status Złotej Płyty tzn. 10.000 sprzedanych egzemplarzy! Warto potwierdzić to oficjalnie w EMI.
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Szkoda, że nie ma oficjalnej informacji na OLISie --->http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?lang=pl
Nie ma ikonki.
Nie ma ikonki.
Cybul pisze:Zgadza się !WICKER MAN pisze:Wg. nowego numeru magazynu IMFC (swoją drogą warto zapisać się do oficjalnego FC tylko ze względu na wspaniały magazyn - masa zdjęć, wywiadów itp. niedostępnych nigdzie indziej!) The Final Frontier uzyskał w Polsce status Złotej Płyty tzn. 10.000 sprzedanych egzemplarzy! Warto potwierdzić to oficjalnie w EMI.Dostałem odpowiedz z EMI, że to prawda
)
Super, bardzo w to wątpiłem
A jak to jest z tymi egzemplarzami, które ludzie kupili w sklepach na allegro albo na fan.pl - sprzedaż z tych sklepów jest uwzględniana, czy nie, bo gdzieś czytałem, że nie. Jeśli nie to pewnie w Polsce sprzedało się o wiele więcej niż 10.000. ?
muszą być uwzględniane, przecież na allegro normalnie sklepy zamawiają, a potem sprzedają
Ja już złoto wywalczyłem drugiej płyty nie kupięLando pisze:No i super, walczymy o platynę?
A tak na serio to mam nadzieję, że dobije do platyny
Ja mam dwie xD standardowa i Mission Edition
ale standarda dzisiaj wsyłam do nowego właściciela 
-
Son after sin
- -#Prisoner

Jestem pełen podziwu dla osiągnięć "The Final Frontier". Zwłaszcza w USA, gdzie już 6 tydzień jest i w porównaniu do 5 tygodnia spadek tylko o 5 pozycji !!! Z 89 na 94. Czyli ciągle w pierwszej 100-tce. Jak póltora miesiąca na liście to absolutnie zajebisty wynik.
Bez żadnej promocji, hype'u itd. Jeśli utrzyma się na liście przez 2 miesiące to już można mówić o dużym sukcesie, a każdy następny tydzień będzie tylko powiększeniem tego sukcesu.
Jeśli utrzyma się 3 miesięce w TOP 200 (cały kwartał jakby nie patrzeć) to dla mnie będzie to kosmos wręcz nie do wyobrażenia jak na ekipę z tak marną wręcz promocją, bazującą jedynie na wiernych fanach
Bez żadnej promocji, hype'u itd. Jeśli utrzyma się na liście przez 2 miesiące to już można mówić o dużym sukcesie, a każdy następny tydzień będzie tylko powiększeniem tego sukcesu.
Jeśli utrzyma się 3 miesięce w TOP 200 (cały kwartał jakby nie patrzeć) to dla mnie będzie to kosmos wręcz nie do wyobrażenia jak na ekipę z tak marną wręcz promocją, bazującą jedynie na wiernych fanach
I don't give a fuck
Jakbym się teraz zapisał to również wysłaliby taki magazyn? często są wydawane?WICKER MAN pisze:Wg. nowego numeru magazynu IMFC (swoją drogą warto zapisać się do oficjalnego FC tylko ze względu na wspaniały magazyn - masa zdjęć, wywiadów itp. niedostępnych nigdzie indziej!) The Final Frontier uzyskał w Polsce status Złotej Płyty tzn. 10.000 sprzedanych egzemplarzy! Warto potwierdzić to oficjalnie w EMI.
Co do płyty to ma 3 miejsce w białostockim MM, 9, 5, 4, 11 w Empikach, cena w MM 59zł, Empik 69!