Jak nie oni to kto?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
lolowiecki
- -#Prisoner

Jak nie oni to kto?
Gdyby nie było Ironów to kto by wam ich zastąpił? Poprzeczka wysoka
po IM rządzi TOOL bez wątpienia. a dla was?
Re: Jak nie oni to kto?
Majka Jeżowska
Tak szczerze to trudno mi powiedzieć, jest na pewno kilka takich zespołów, jednak wymagałoby to zastanowienia
Tak szczerze to trudno mi powiedzieć, jest na pewno kilka takich zespołów, jednak wymagałoby to zastanowienia
Bezapelacyjnie Krzysztof Krawczyk
Kabanos 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Metallica i Judas Priest
Pink Floyd, Deep Purple, Dio, Black Sabbath 
Ja, źle zrozumiałem temat, że kto kiedyś zastąpi Ironów jako flagową kapelę heavy metalu...
A chodzi, co by było gdyby ich nie było...
Gdyby nie Iron Maiden to dla mnie...
Numer jeden - Ronnie James Dio.
Numer dwa - Ozzy/Black Sabbath
Numer trzy - Deep Purple
Dalej - Metallica, Helloween, Accept/UDO, Running Wild, Judas Priest
Numer trzy - Deep Purple
Night Mistress Fan Club Łódź
I tak wszyscy oni daleeko za....Lando pisze:Ja, źle zrozumiałem temat, że kto kiedyś zastąpi Ironów jako flagową kapelę heavy metalu...
Numer trzy - Deep Purple
PS: Zespół to samo Dio, to nie był solowy projekt Ronniego
Nikt by ich nie zastąpił. Tak jak nikt nie zastąpi śp. Dio.lolowiecki pisze:Gdyby nie było Ironów to kto by wam ich zastąpił?
Ale mnie cieszy muzyka jako taka. Bez jednego czy drugiego wielkiego zespołu chodziłbym na występy innych. Mam też operę, co prowadzi do dylematów: czy mam 23 X iść na koncert Turbo czy na Carmen z równie dobrym wokalem ?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Chcesz powiedziec że Pavarotti zmartwychwstał i wystąpi na koncercie Turbo?
wolę wokal Tomka Struszczyka od śpiewu śp. Lucjana Pavarottiegovoivod pisze:Chcesz powiedziec że Pavarotti zmartwychwstał i wystąpi na koncercie Turbo?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
No cóż, jedni wolą trabanty, inni mercedesy
Carmenkrusejder pisze: Ale mnie cieszy muzyka jako taka. Bez jednego czy drugiego wielkiego zespołu chodziłbym na występy innych. Mam też operę, co prowadzi do dylematów: czy mam 23 X iść na koncert Turbo czy na Carmen z równie dobrym wokalem ?
nie wiem, czy piszesz o Pavarottim dlatego, że to jedyny śpiewak operowy jakiego kojarzysz. Bez trudu można wymienić wielu znacznie od niego lepszychvoivod pisze:No cóż, jedni wolą trabanty, inni mercedesy
Po zastanowieniu się chyba mogę bezsprzecznie powiedzieć że Saxon
oprócz tego dalej Judas Priest i raczej Accept 
Megadeth 
Tak, np Tomka Struszczyka. Mysle ze chlop sam by padł ze smiechu jakby to przeczytał.krusejder pisze:nie wiem, czy piszesz o Pavarottim dlatego, że to jedyny śpiewak operowy jakiego kojarzysz. Bez trudu można wymienić wielu znacznie od niego lepszych