Accept

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Re: Accept

Post autor: Mandrake »

Trainride In Russia (Poezd Po Rossii). Zabawny kawałek, wogóle UDO lubi koncertować po wschodzie, nawet wydał "Live From Russia". Dla mnie jednak Accept jest bardziej klasyczny i wogóle magic :lol: . Chyba chodzi o to że w Accept Udo grał z artystami,a w UDO z rzemieślnikami no i wogóle '80 rządzą jesli chodzi o heavy-metal.
Moimi ulubionymi albumami UDO są: Faceless World, Timebomb i Holy.
Why so serious?
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Widze, ze na forum wielu zwolennikow nowej płyty, a w temacie o Accept cisza od lat ;)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

dobrze będzie go odświeżyć :)

ale powiedzmy - kto się spodziewał, że ten zespół zagra jeszcze coś konkretnego ? Tymczasem i koncert (mam bootleg z Rosji właśnie) i płyta urywają głowę przy samej dupie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ja bylem na Masters Of Rock, nie tyle co zagrali najlepszy koncert, co osmieszyli cala reszte.

Moje ulubione płyty Accept to Breaker, Restless And Wild, Balls To The Wall, Metal Heart i ...tadadadadammm Blood Of The Nations :twisted:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

no to napisz, kto tam jeszcze pogrywał i dlaczego wyszedł na amatorów na tle ACCEPT
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Manowar z bardzo kiepskim setem i Karlem Loganem w skladzie ;) Queensryche z bardzo kiepskim setem i zerowa energia na scenie.
Bylo oczywiscie pare dobrych koncertow: Axel Rudi Pell, Annihilator, Primal Fear (o wiele bardziej mi sie podobali niz na Mystic 2005). Upal nie pozwolil mi niestety isc na Destruction, ale z tego co slyszalem bardzo dobry koncert.
Koncert Accept byl po prostu genialny, przyszli i rozpier...
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

Tak samo świetny koncert w Krakowie dał solowy Udo, świetny feeling, kontakt z publiką, forma ,set....co do nowego Accept jakoś szczerze nie mam ciśnienia, słyszałem ten album, większość kawałków, niektóre dwa razy i co? no dobre, zawodowo zagrane heavy, faktycznie dużo kopania, ostrego grania,ale brakuję tego czegoś ,nawet niekoniecznie Udo, choć jednak, Udo to jeden z głosów tego gatunku

Dziku ,słyszałeś Objection Overruled? ,bardzo dobra płyta, polecam ,udany reunion z Udo z 1993 r.

U mnie Restless and Wild wyprzedza resztę, płyta którą nagrywa się raz , na kolejne miejsca na podiom to Breaker i chyba jednak Roussian Roullette, za wyrównany poziom ,choć Balls to the Wall, MEtal Heart i Objection Overruled niewiele niżej
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dziku pisze:Manowar z bardzo kiepskim setem i Karlem Loganem w skladzie ;) Queensryche z bardzo kiepskim setem i zerowa energia na scenie.
Odkąd widziałem Manowar ca. 2001 r. przestałem lubić ten zespół. W tym roku grają numery wyłącznie z płyt z tego tysiąclecia, jeśli się nie mylę. Dziwię się, że mają jeszcze sporą popularność ...

Natomiast przykro czytać o Queensryche. Widać, że po tem, jak przestali nagrywać dobre płyty (też min. 15 lat temu), to w końcu i odgrywanie staroci im się znudziło. A jeszcze w Stodole 2007 wypadli b. dobrze.

Myślałem, czy by ich nie zobaczyć tego lata, teraz widzę, że nic nie straciłem. Prócz ACCEPTu

dzięki
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Night Mistress Fan Club Łódź
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

Accept bez Udo to tak jak Maiden bez Bruce'a! i tyle w tym temacie!
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

I jeszcze Turbo bez Kupczyka ? I Priest bez Halforda?
Ja tam uważam nową płytę za świetny materiał, a wybór nowego wokalisty za bardzo dobry
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Nowy material jest w pyte,katuje ten album juz od jakiegos czasu i ciagle malo.Co do nowego frontmana,jak dla mnie wybor bardzo dobry.Nadal Accept swiezosci i dobrego kopa.Na przyszlorocznym koncercie w Stodole bede na bank :)
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Lando pisze:I jeszcze Turbo bez Kupczyka ?
sprawdza się znakomicie. Nb. znakomity pomysł na gościa specjalnego po całej Europie
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Lando pisze:Priest bez Halforda?
dobry
To był bardzo dobry zespół w latach 1997-2002. Ze świetnym wokalistą. :razz:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Kuba pisze:
dobry
no, Demolition dobrą płytą nie była ... Nie rozumiem, jak KK i Glenn oduczyli się grać solówki
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

krusejder pisze:
Kuba pisze:
dobry
no, Demolition dobrą płytą nie była ... Nie rozumiem, jak KK i Glenn oduczyli się grać solówki
była dobra!
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

krusejder pisze:
Kuba pisze:
Lando pisze:
Masz racje. Jest rewelacyjna :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Nowa płyta mnie powaliła na kolana. Accept słucham od początku mojej przygody z heavy metalem, czyli gdzieś od końca lat osiemdziesiątych.

Tutaj wszystko opisałem :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

krusejder pisze:Demolition dobrą płytą nie była
Może nie była wybitna, ale przynajmniej nikt na niej nie stękał jak na dwóch ostatnich LP tej formacji :razz:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

AoR było jednak znacznie lepsze od Demolki. Nostradamus jest zaś kolejną pomyłką. JP ma tyle pomyłek w dorobku, że niestety trudno ich uważać za bogów metalu
ODPOWIEDZ