Maiden Fans FAQ
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Robercikk
Re: Maiden Fans FAQ
Mógłby ktoś mi wytłumaczyć zdarzenie na Ozzfeście 2005? Nigdy nie mogę znaleźć jakiejś satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Raz czytałem że Bruce wyzywał Osbourne'ów bez jakiejkolwiek przyczyny, drugi raz że poszło o coś innego. Mógłby mi ktoś to wyjaśnić?
Bruce chyba powyzywał ze sceny Ozzy'ego, że jest komercyjny.
Takie pytanie mnie naszło. Nie wiecie od kiedy Doctor Doctor odtwarzany jest przed koncertami?
Chyba od 2006, ale nie jestem pewien.
RALF pisze:Chyba od 2006, ale nie jestem pewien.
Hm, z tego co pamiętam to chyba w Chorzowie w 2005 tez poleciało Doctor, Doctor
Mogę się mylic oczywiście
on nie tyle wyzywał, co zauważył że niektórzy w reality show muszą w MTV występować żeby tylko się wypromować, a Sharon (żonie Ozzyego) to się nie spodobało, oraz że publika tak dobrze się bawi podczas występów IM, a to w końcu OzzfestRobercikk pisze:Mógłby ktoś mi wytłumaczyć zdarzenie na Ozzfeście 2005? Nigdy nie mogę znaleźć jakiejś satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Raz czytałem że Bruce wyzywał Osbourne'ów bez jakiejkolwiek przyczyny, drugi raz że poszło o coś innego. Mógłby mi ktoś to wyjaśnić?
Nie mylisz się.Abstract pisze:Hm, z tego co pamiętam to chyba w Chorzowie w 2005 tez poleciało Doctor, DoctorMogę się mylic oczywiście
W Chorzowie to chyba właśnie nie było Doctor Doctor co było zaskoczeniem. Albo mi się z relacją z Pragi dzień wcześniej pomyliło. W każdym razie gdzieś nie było. Napewno grali Doctora już w 2003. A generalnie mam nadzieję że to jakaś jeszcze dłuższa tradycja, tylko właśnie nie wiem trwająca od kiedy.
-
Deleted User 804
od Give Me Ed...Till I'm Dead Tour 2003 grają doctor doctor http://sanktuariumfc.org/index.php?go=trasy_give W Chorzowie nie jestem pewien czy był. Trzeba by bootlegi sprawdzić 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Z tego, co pamiętam to zaczęli chyba w 99 na trasie Ed Hunter, ale głowy nie dam.
mnie się wydaje, że w 2000 w spodku też grali. ale szczerze powiedziawszy to nie pamiętam już i mogło mi się uroić.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Czy SSoaSS grali jeszcze kiedyś oprócz trasy promującej SSoaSS?
niestety nie 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Jak to było z piosenką "Reach Out"
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Adrian tam śpiewa, a co chcesz dokładnie wiedzieć?Cezarek1998 pisze:Jak to było z piosenką "Reach Out"
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Jego historię, bo gdzieś czytałem że ta piosenka nie została napisana przez żadnego członka z Maiden.Przemo142 pisze:Adrian tam śpiewa, a co chcesz dokładnie wiedzieć?Cezarek1998 pisze:Jak to było z piosenką "Reach Out"
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wasted_Years
Niejaki Dave Colwell jest autorem
http://en.wikipedia.org/wiki/Dave_Colwell
Gitarzysta m in. ASAP i Samson
Lipne moje tłumaczenie ale co tam
Niejaki Dave Colwell jest autorem
Gitarzysta m in. ASAP i Samson
"Colwell jest zapisany jako autor piosenki REACH OUT, wykonywaniej przez Iron Maiden i używanej jako b-side(?) w singlu Wasted Years. Jest także zapisany na siedmiu z dziesięciu utworach wykonywanych na Humble Pie's on Track album wydanym przez Sanctuary w 2002 roku"Colwell is credited with writing the song "Reach Out", performed by Iron Maiden and used as a b-side on the "Wasted Years" single. He is also credited on seven of the ten tracks featured on Humble Pie's Back on Track[1] album released by Sanctuary in 2002[
Lipne moje tłumaczenie ale co tam
a nie zaczęli od trasy X Faxtor albo Virtual XI?Mr.Hankey pisze:Z tego, co pamiętam to zaczęli chyba w 99 na trasie Ed Hunter, ale głowy nie dam.
We Wrocławiu i Chorzowie na 100% był