The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: WICKER MAN »

Hmm, z tego co wiem to w Bercy nie ma specjalnego sektora pod sceną. Co ciekawe, miejsca siedzące w tej hali nie są numerowane więc kto pierwszy ten lepszy.

A co do sprzedaży biletów na niemieckie koncerty to wg. strony Maiden miała ruszyć w sobotę, a rzeczywiście zaczęła się chyba dzień wcześniej...
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

IRONSPARTAN pisze:dostałem bilety do "pit line"
oby w Niemczech takiego cudenka nie wymyslili :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Lepiej niech ogłoszą resztę koncertów w Europie. Trzeba po Nowym Roku urlopy zaplanować! :mryellow:
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

WICKER MAN pisze:Hmm, z tego co wiem to w Bercy nie ma specjalnego sektora pod sceną. Co ciekawe, miejsca siedzące w tej hali nie są numerowane więc kto pierwszy ten lepszy.
To i ja wiem... A jednak! FOSSE DEBOUT co oznacza mniej więcej "stojące w pit line" Na pierwszy koncert mamy tylko DEBOUT.
A data oficjalnej sprzedaży na Berlin, to poniedziałek. Chyba że coś zmienili na ostatnią chwilę, a ja przeoczyłem. Tenże poniedziałek mieli także w komputerze w warszawskim Eventim. Poszło 3 dni wcześniej.
Załączniki
bilet.jpg
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Hmmm, ciekawe z tym pitem w Paryżu. Jak chcesz to dowiem się u znajomych z Francji czy rzeczywiście jest coś na rzeczy!

Co do sprzedaży biletów na koncerty w Niemczech to zawalił nasz Eventim, albo ich system - oficjalna Maiden informowała, że sprzedaż rusza w sobotę. Ewentualnie może mogli tak poinformować, bo i tak mieli zamknięte biuro w sobotę?
Germany ends at 9am CET on Saturday 27th November. Monday and Tuesday are exclusive to the IMFC, Thursday, Friday and Saturday will be shared with other presales, so we suggest buying on Monday or Tuesday.
There will be an exclusive first ticket pre-sale for Iron Maiden Fan Club members next week, before tickets go on sale to the general public on (...) Saturday November 27th (Germany and France).
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

Jak możesz to się dowiedz. Sam jestem ciekawy. Oczywiście mam nadzieję że coś nowego nie zbroili w Bercy, i w trakcie tego pierwszego nie będę musiał przeprawiać się przez jakieś płoty żeby wleźć pod samą scenę.
WICKER MAN pisze:Cytat:
Germany ends at 9am CET on Saturday 27th November. Monday and Tuesday are exclusive to the IMFC, Thursday, Friday and Saturday will be shared with other presales, so we suggest buying on Monday or Tuesday.
No tak ale to jest wiadomość którą dostaliśmy jako FC. Jednak w zakładce TOUR na Oficjalnej cały czas była data poniedziałkowa. I o tych "innych przedsprzedażach" wiedzieli tylko członkowie FC, którzy mogli dać znać znajomym że jest taka przedsprzedaż bez FC kodu. A co do warszawskiego Eventim to ja już nimi rozmawiałem w piątek i im powiedziałem że sprzedaż już trwa, gdzie Pan się strasznie zdziwił, sprawdził i powiedział mi że ma w kompie datę poniedziałkową i dopiero wtedy system dopuści go do tych biletów. I jednak pomimo że niektórzy ludzie wiedzieli że "inna przedsprzedaż" trwa, czekali do poniedziałku aż ruszy w Wawie, żeby nie płacić blisko 40EURO :!: za przesyłkę biletów z niemieckiego Eventim. No i się przeliczyli... STANDING SOLD OUT!
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

IRONSPARTAN pisze:. A co do warszawskiego Eventim to ja już nimi rozmawiałem w piątek i im powiedziałem że sprzedaż już trwa, gdzie Pan się strasznie zdziwił, sprawdził i powiedział mi że ma w kompie datę poniedziałkową i dopiero wtedy system dopuści go do tych biletów.
absolutnie potwierdzam to samo mi powiedzieli
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ciekawostka, według poniższej informacji Maiden ma kontynuować trasę do wiosny 2012, odwiedzi m.in. Amerykę Łacińska - kraje do których nie dotrą w tym roku. Prawdopodobnie będzie to coś na wzór ponownego oblotu Globu EF1, tak jak w 2009!

Według tłumaczenia wywiadu z linku przez Google, jest to informacja "pewna" - w zasadzie - to możliwe: Indie, Liban, UEA, Tajlandia, Malezja, Kanada, NZ, Chorwacja szereg miejsc w Ameryce Południowej. Jakieś 25 koncertów ;-)

Może tak będzie...

http://imbnoticias.blogspot.com/2010/12 ... -2012.html
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

IRONSPARTAN pisze:No tak ale to jest wiadomość którą dostaliśmy jako FC. Jednak w zakładce TOUR na Oficjalnej cały czas była data poniedziałkowa. I o tych "innych przedsprzedażach" wiedzieli tylko członkowie FC, którzy mogli dać znać znajomym że jest taka przedsprzedaż bez FC kodu. A co do warszawskiego Eventim to ja już nimi rozmawiałem w piątek i im powiedziałem że sprzedaż już trwa, gdzie Pan się strasznie zdziwił, sprawdził i powiedział mi że ma w kompie datę poniedziałkową i dopiero wtedy system dopuści go do tych biletów. I jednak pomimo że niektórzy ludzie wiedzieli że "inna przedsprzedaż" trwa, czekali do poniedziałku aż ruszy w Wawie, żeby nie płacić blisko 40EURO :!: za przesyłkę biletów z niemieckiego Eventim. No i się przeliczyli... STANDING SOLD OUT!
Pamiętam, że w zakładce TOUR też była data 27 listopada... Może najpierw podali błędną, a potem zmienili? W newsie potwierdzającym daty koncertów w Niemczech też podali datę sprzedaży 27.11... Widocznie Eventim coś zwalił, bo wcześniej planowo pre-sale dla IMOC miał trwać od poniedziałku do soboty rano, kiedy to bilety miały wejść do sprzedaży dla wszystkich. Inne pre-sale zaczynały się od środy.
RALF pisze:Ciekawostka, według poniższej informacji Maiden ma kontynuować trasę do wiosny 2012, odwiedzi m.in. Amerykę Łacińska - kraje do których nie dotrą w tym roku. Prawdopodobnie będzie to coś na wzór ponownego oblotu Globu EF1, tak jak w 2009!

Według tłumaczenia wywiadu z linku przez Google, jest to informacja "pewna" - w zasadzie - to możliwe: Indie, Liban, UEA, Tajlandia, Malezja, Kanada, NZ, Chorwacja szereg miejsc w Ameryce Południowej. Jakieś 25 koncertów ;-)

Może tak będzie...

http://imbnoticias.blogspot.com/2010/12 ... -2012.html
IMHO byłby to duży błąd... Wiem, że Bruce w trudnych czasach kryzysu w branży lotniczej chce znaleźć zajęcie dla samolotu swojej linii lotniczej i wynająć go Maiden za grube pieniądze, ale Panowie chyba przesadzają trochę z tymi trasami dookoła świata. ;) Już w tej chwili widać, że zainteresowanie występami w Ameryce Łacińskiej jest o wiele mniejsze niż w 2008 i 2009 roku. Malutki teatr w Monterrey (7.000 miejsc) nadal nie jest wyprzedany, a na SBIT Maiden grali tam w hali na 17.000 miejsc i na stadionie dla ponad 30.000 osób... Są także duże problemy z wyprzedaniem Foro Sol w Mexico City (55.000 w 2008, niecałe 50.000 w 2009). Obiekt w Bogocie mieści jedynie 12-15.000, to także spora degradacja w stosunku do poprzedniej trasy... Obawiam się, że Ameryka Południowa i Meksyk po prostu już trochę przejadły się Maiden, a przy naprawdę wysokich cenach biletów mało osób ma parcie, żeby znowu ich zobaczyć skoro i tak wracają co rok-dwa.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

WICKER MAN pisze: Już w tej chwili widać, że zainteresowanie występami w Ameryce Łacińskiej jest o wiele mniejsze niż w 2008 i 2009 roku. Malutki teatr w Monterrey (7.000 miejsc) nadal nie jest wyprzedany, a na SBIT Maiden grali tam w hali na 17.000 miejsc i na stadionie dla ponad 30.000 osób... Są także duże problemy z wyprzedaniem Foro Sol w Mexico City (55.000 w 2008, niecałe 50.000 w 2009). Obiekt w Bogocie mieści jedynie 12-15.000, to także spora degradacja w stosunku do poprzedniej trasy... Obawiam się, że Ameryka Południowa i Meksyk po prostu już trochę przejadły się Maiden, a przy naprawdę wysokich cenach biletów mało osób ma parcie, żeby znowu ich zobaczyć skoro i tak wracają co rok-dwa.
to nie bedzie SOLD OUT ?
zalamka :cry:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

W Indiach będzie na pewno. ;]
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

ale tyle miesc nie SOLD OUT ;)

dobra koniec spamu, ludzie kiedy oni te SONISPHERY oglosza?
Waskie
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Waskie »

Sonisphery są już ogłoszone a w poniedziałek podają headlinerów ;]
Pierwszy, dla Brytoli, jest już ogłoszony

http://tuba.pl/tubapl/1,103887,8764092, ... phere.html
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Waskie pisze:onisphery są już ogłoszone a w poniedziałek podają headlinerów ;]
No to czekamy do poniedziałku :-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

W poniedziałek podadzą kolejnych 6 zespołów grających w Knebworth - nikt nie powiedział, że tego dnia ogłoszą skład pozostałych edycji. To raczej mało prawdopodobne.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Jako że daaaawno nie gościłem na forum musiałem cofnąć się 22 strony do tylu i wszystko nadrobić :mryellow: Jak widzę Soni w naszym kraju zmienił się z wytworu naszych umysłów w coś materialnego. W sumie to dobrze jednak osobiście chciałbym żeby na Soni zagrały sobie jakieś tam zespoły jakie nie obchodzi mnie to xD a IM dał oddzielny koncert - bezpośrednio ich koncert :) Bo jak pisałem to już wiele razy nie przepadam za takimi festiwalami nie wiem dlaczego po prostu tak się nauczyłem :D No ale wszystko wskazuje na to że gwiazdą naszego Soni będą właśnie chłopaki z Anglii. Poza tym patrząc pod względem finansowym wątpię żeby Ironi chcieli dać koncert w naszym kraju w bliskim terminie takiego festiwalu bo jak to bywa prawdziwi fani przyjdą na ich koncert ale fani potencjalni pójdą na festiwal bo tam większa impreza się kroi. Poza tym chłopakom pasowało by zagranie na Soni bo 1.Przyjdą ich wierni fani 2.Przyjdą potencjalni fani 3.Przyjdą fani innych kapel grających na festiwalu. A udział w takim przedsięwzięciu to pewnie też nie zła mamona. Więc moim zdaniem wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że to właśnie IM zagra na Soni w warszawie w 2011 :D
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zagrają i to na Bemowie. ;-)

Pamiętajmy, że do koncertów w Ameryce Łacińskiej pozostało 3 i pół miesiąca ! To dlugo i ze względu na ceny, fani nie spieszą się w wielu miejscach ;-)
Metalmaniak
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Metalmaniak »

www.metalnews.pl podało dzisiaj:

Mamy świetną wiadomość dla fanów brytyjskiej legendy heavy metalu, grupy Iron Maiden. Do naszego serwisu dotarła informacja, iż zespół wystąpi dla polskich fanów w czerwcu przyszłego roku w Warszawie. Prawdopodobnie będzie to występ w ramach polskiej edycji Sonisphere Festival.

Konkretnej daty co do wydarzenia jeszcze nie znamy, przypuszczalna to okolice 10 czerwca. Kto wystąpi oprócz samej legendy? Tutaj trwają rozmowy pomiędzy zagranicznymi artystami.

Metalnews.pl jest pierwszym w Polsce serwisem, który informuje o tym wydarzeniu.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Metalmaniak pisze:Mamy świetną wiadomość dla fanów brytyjskiej legendy heavy metalu, grupy Iron Maiden. Do naszego serwisu dotarła informacja, iż zespół wystąpi dla polskich fanów w czerwcu przyszłego roku w Warszawie. Prawdopodobnie będzie to występ w ramach polskiej edycji Sonisphere Festival.

Konkretnej daty co do wydarzenia jeszcze nie znamy, przypuszczalna to okolice 10 czerwca. Kto wystąpi oprócz samej legendy? Tutaj trwają rozmowy pomiędzy zagranicznymi artystami.

Metalnews.pl jest pierwszym w Polsce serwisem, który informuje o tym wydarzeniu.
Powiedz nam cos czego nie wiemy :P Tutaj dyskutuje sie o tym od dłuższego czasu :-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Metalmaniak
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Metalmaniak »

Wiem ;-) ;-) Ale tak dla podniesienia ciśnienia to news z dzisiejszego dnia z tego portalu:) , a tak poza tym witam wszystkich na forum :twisted:
ODPOWIEDZ