The Final Frontier World Tour 2011

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: The Final Frontier World Tour 2011

Post autor: RALF »

Jakby kolega mógł - prosimy o słówko ;-)
Metalmaniak
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Metalmaniak »

Co mam napisać :oops:
Waskie
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Waskie »

WICKER MAN pisze:W poniedziałek podadzą kolejnych 6 zespołów grających w Knebworth - nikt nie powiedział, że tego dnia ogłoszą skład pozostałych edycji. To raczej mało prawdopodobne.
Na oficjalnym twitterze Soni jest informacja z 1 grudnia: "Soni announcement on monday... INCOMING!". Nie widzę tu nigdzie "Knebworth" bądź "UK" ;]
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Metalmaniak pisze:www.metalnews.pl podało dzisiaj:

Mamy świetną wiadomość dla fanów brytyjskiej legendy heavy metalu, grupy Iron Maiden. Do naszego serwisu dotarła informacja, iż zespół wystąpi dla polskich fanów w czerwcu przyszłego roku w Warszawie. Prawdopodobnie będzie to występ w ramach polskiej edycji Sonisphere Festival.

Konkretnej daty co do wydarzenia jeszcze nie znamy, przypuszczalna to okolice 10 czerwca. Kto wystąpi oprócz samej legendy? Tutaj trwają rozmowy pomiędzy zagranicznymi artystami.

Metalnews.pl jest pierwszym w Polsce serwisem, który informuje o tym wydarzeniu.
Dokładnie na razie nie ma się czym podniecać. O tym spekulowało już bardzo wiele osób od bardzo dawna. Jak zaczną się pojawiać takie informacje coraz częściej na innych serwisach wtedy będzie można stwierdzić że coś zaczyna się dziać :)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Będe miał całą tour-listę to będe się zastanawiał gdzie pojechać.
Koncert w Polsce ma ten plus,że można na niego pojechać pociągiem,a to zupełnie inny klimat niż wyjazd autokarowy/samochodowy/lotniczy.Tylko raz jechałem na to koncert Iron Maiden pociągiem i chciałbym to powtórzyć.
Lubię niewygodę.

Ale najbardziej to mi się marzy koncert na Litwie,albo Łotwie..malutka hala,mały szum wokół koncertu,w mediach, swojski klimat ,to byłoby coś.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zilian pisze:Jak zaczną się pojawiać takie informacje coraz częściej na innych serwisach wtedy będzie można stwierdzić że coś zaczyna się dziać :)
A co to za problem wrzucić niepotwierdzoną informację na serwis? Żaden. Tylko po co to robić? :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

gumbyy pisze:
Zilian pisze:Jak zaczną się pojawiać takie informacje coraz częściej na innych serwisach wtedy będzie można stwierdzić że coś zaczyna się dziać :)
A co to za problem wrzucić niepotwierdzoną informację na serwis? Żaden. Tylko po co to robić? :)
No w sumie racja :) O tym nie pomyślałem. No to co pozostaje czekać wiec do oficjalnej informacji :) Po co to robić hmm żeby mieć więcej odwiedzin na serwisie hehe xD
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

Maideni będą coś koncertować od 17 kwietnia do 28 maja czy to jakaś przerwa będzie??
IRON MAIDEN
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wychodzi na to, ze przerwa. Choć - zawsze może coś wyskoczyć. :mryellow:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Przerwa. Wręcz to dziwne, że po ponad 2-miesięcznej trasie dookoła świata biorą sobie tak mało wolnego.

RALF - będziesz zasmucony, ale poza Wielką Brytanią i Niemcami koncerty Maiden nie sprzedają się jakoś super... :razz: W Mexico City na 55-tysięcznym Foro Sol mogą być pustki - do tej pory sprzedano tylko kilka tysięcy ( :!: ) biletów... Bardzo możliwe, że koncert zostanie przeniesiony do hali Sports Palace. 7-tysięczny teatr Banamex w Monterrey także nie jest nadal wyprzedany... Wygląda na to, że Maiden po prostu przejadło się już w Meksyku i niepotrzebnie grali tam tyle koncertów na trasie Somewhere Back in Time. Halowe koncerty w Melbourne i Sydney także nie są wyprzedane mimo bardzo małej pojemności (po ok. 9000 miejsc) - widocznie Australijczycy wolą obejrzeć Maiden na festiwalach Soundwave, które w największych miastach są już praktycznie wyprzedane. Pierwszy koncert Maiden w Singapurze, w małym 7-tysięcznym Singapore Indoor Stadium, także nie jest wyprzedany... Jeśli tak dalej pójdzie to na miejscu Roda przemyślałbym jeszcze raz plany ewentualnej kolejnej trasy dookoła świata w 2012 roku. :neutral:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A niech tam - ważne, że w Polsce będą.... :mryellow:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie jestem ekspertem, niemniej w kontekście koncertów w Azji ludzie psioczą na wygórowane ceny biletów. Z resztą do lutego i marca jest sporo czasu, zobaczy się! :cool:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Do koncertów jeszcze pare miesiecy, jestem optymista i wydaje mi sie, że bedzie ok. Meksyk faktycznie nawiedzali ostatnio bardzo często i bilety nie beda szły zbyt szybko, ale ziarnko do ziarnka i uzbiera sie, jesli nie komplet to niewiele mniej. Nas za to ironi tak czesto nie odwiedzali, takze jestem spokojny o przyszły koncert w Polsce.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tak, z Ameryką Łacińską przesadzili, 6 koncertów w Brazylii, nie lepił byłoby dać 3 - jak w 2008. Dawkować emocje :?:

Co do Polski - ZGODA na 100% - nie będzie źle, liczę na jakieś ludzkie ceny :mryellow:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Oficjalny profil festu na facebooku, mówi:

"Sonisphere Festival Headliners Announcement the evening of Monday 6th Dec - Something wonderful is about to happen..."

Nie jest napisane, że chodzi tylko o UK, wiec może dzis wszystko sie wyjaśni?
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Ale to profil Sonisphere UK... Raczej nie spodziewałbym się podania składów wszystkich edycji jednego dnia... Pewnie do świąt wszystko się wyjaśni. :)
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Emilio pisze:Something wonderful is about to happen...
Na razie tylko Slipknot, a więc nic przepięknego msię jeszcze nie stało ;-)
Szkoda, że Maiden będą na Soni, miałem nadzieję na samodzielny koncert:( Chociaż jeśli załatwi się Berlin, to później festival mi nie przeszkodzi...
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

ttomasz pisze:Szkoda, że Maiden będą na Soni, miałem nadzieję na samodzielny koncert:( Chociaż jeśli załatwi się Berlin, to później festival mi nie przeszkodzi...
Ano szkoda. Ciekaw jestem kiedy będzie podana oficjalna informacja. Ale skoro na stronie już zaczyna się coś dziać wydaje mi się że to już tylko kwestia czasu i dowiemy się wszystkiego :D :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ja na Soni kupuję bilet na sektor, siedzące miejsce. Nie dam już rady stać ośmiu godzin! :mrgreen:
ODPOWIEDZ