A jeśli faktycznie są tam tacy którzy by kupić bilet na koncert gotowi są do takich poświęceń to faktycznie z chęcią bym się z nimi spotkał,choćby po to by poczęstować ich Polską wódką.
10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
O ile wiem, w tych krajach jest internet, zło wcielone, które zabija "ten klimat" muzyki. W dżungli amazońskiej raczej go nie ma, więc będziesz mógł żyć, tak jak dawniej. O tym przecież marzysz, prawda?ZłapanyWCzasie pisze:Który kraj ma coś wspólnego z doliną Amazonki ? Węgry,Słowacja,Chorwacja czy Serbia?
Ale już skończmy ten offtop, nie chciałem Cię obrazić tylko humorystycznie zaznaczyć jak ludzie Cie odbierają. Pozdrawiam.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Spoko,nie to nie obraża, ile ludzi tyle odbiorów
również pozdrawiam
również pozdrawiam
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Czy ten temat nie powinien przypadkiem zostać zamknięty do czasu ogłoszenia oficjalnych informacji? Bo jak dotąd, to mamy jedenaście stron pisania bzdur i nie zanosi się na to, aby na tym się skończyło...
Dokładnie o tym samym pomyślałem. Mielą i mielą a faktów i zespołów na razie nie ma.Mr.Hankey pisze:Czy ten temat nie powinien przypadkiem zostać zamknięty do czasu ogłoszenia oficjalnych informacji? Bo jak dotąd, to mamy jedenaście stron pisania bzdur i nie zanosi się na to, aby na tym się skończyło...
Najlepiej zrobić odrazu zamiast forum, muzyczny portal informacyjny. Przecież temu służy forum - żeby dyskutować na temat a jak dotąd dyskusja sprowadza się do cen biletów i ogólnie tematu festiwalu więc zamykanie jest nie na miejscu chyba 
Mam 15 lat i mieszkam w śląskim. Zbierałem na koncert od lipca. Uzbierałem do tej pory 700zł, czyli transport, nocleg, koncert, coś na wyżywienie. A na koncie kasiora osobno odkładana 50zł miesięcznie i już prawie 1,5 tysiaka na wiosło leży.ZłapanyWCzasie pisze:Tyle,że właśnie dla nich jest dzielenie sceny, nie oszukujmy się przeciętny 15 latek z Warszawy dostanie od rodziców te 400 zł i pójdzie pod scenę, podczas gdy cała masa prawdziwych fanów albo nie pojedzie w ogóle,albo jakoś uzbiera bilet na normalną płytę i taka osoba jest w zasadzie wykluczona z zabawy w koncercie.
Ja się nastawiłem na to tak: mają po tyle i tyle lat, możliwe że będę miał okazję ich zobaczyć jeszcze dwa razy przed osiemnastką. A po osiemnastce już mogę tylko mieć nadzieję, że będą grać. Uznaję więc koncert za priorytet.
Patrzyłbym na ten festiwal jak na festiwal, a nie na koncert Iron Maiden. Takie odczucia powoduje co prawda cena biletu, ale to szczegół
Cóż... dorosłość i życie to kwestia podejmowania samodzielnych decyzji. Ja pracuję, spłacam kredyt za mieszkanie, opłacam rachunki i kupuję jedzenie. Nikt mi nie dokłada do portfela, zarabiam bez kokosów, a jakoś na koncerty zawsze kasę mam. Kwestia priorytetów.Zilian pisze:Gdybym mieszkał sam musiał bym płacić 600 zł czynszu za mieszkanie do tego około podejrzewam 300 za prąd wodę itp. Do tego dochodzi jedzenie dajmy ja wiem no ze 300 zł zostaje nam 300 zł a jeszcze inne wydatki są.
Dokładnie... nigdy nie rozumiałem płakania, że bilety drogie, że daleko itp. Nie ma obowiązku jeżdżenia na koncerty i tyle. Komu pasuje ten jest (i zawsze kasę znajdzie), a komuś jak szkoda pieniędzy to wyda na co innego.dostoevsky pisze:Może powinieneś zastanowić się czy w ogóle warto chodzić na koncerty, skoro za ok. 100 zł (a tyle bilet na duży koncert minimum kosztuje) + dojazy można zrobić lepsze rzeczy
www.MetalSide.pl
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Mamy kapitalizm.ZłapanyWCzasie pisze:Poza,tym takie myślenie,że liczy się tylko kasa i wszystko można traktować jako towar,to jest jakieś takie obce.
Dlatego, żeby najtańszy bilet na festiwal kosztował 198zł, a więc tyle, ile większość osób da bez marudzenia, a nie 300zł, bo niestety wtedy spora część publiczności mogłaby się wykruszyć.ZłapanyWCzasie pisze:Co do tego co napisał Wicker Man...no właśnie sam sobie odpowiedziałeś ,w Szwecji nie dzielono sceny,więc może warto sobie zadać pytanie,dlaczego zawsze w Polsce jest ona dzielona?
Może pewnego dnia bedziemy mieli prawdziwy kapitalizmWICKER MAN pisze:Mamy kapitalizm
Trudno jak stwierdze, ze GC to dla mnie za drogo, to wybiore płyte. Poczekajmy z narzekaniem do ogłoszenia oficjalnych cen :-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Co do możliwych zespołów:
- Trivium raczej odpada (jedyny festiwalowy koncert w 2011 na Wacken)
- Saxon dzień po naszym Sonisphere grają w Szwecji więc może być z tym ciężko... W każdym razie na pewno nie wystąpią w Czechach.
- Avenged Sevenfold teoretycznie mogliby zagrać - co prawda w ten sam weekend grają na Download Festival, ale możliwe, że będą np. headlinerem małej sceny w niedzielę więc wtedy nic nie stałoby na przeszkodzie, żeby zjawili się w Warszawie.
- Arch Enemy grają kilka dni wcześniej m.in. w Czechach... Pytanie czy ich obecność przyciągnęłaby więcej osób - w końcu dopiero co grali w Warszawie.
- Sabaton kilka dni wcześniej kończy, podobnie jak Arch Enemy i Saxon, serię koncertów festiwalowych w ramach Metalfest - jeśli nie zagrają w ten weekend na Download to całkiem możliwe, że byliby wolni. Myślę, że ich ściągnięcie (mimo że niezbyt trawię ten zespół
) byłoby niegłupie, bo dla organizatorów byliby tani, a zmobilizowaliby sporo "tróóóó" młodzieży. 
- Trivium raczej odpada (jedyny festiwalowy koncert w 2011 na Wacken)
- Saxon dzień po naszym Sonisphere grają w Szwecji więc może być z tym ciężko... W każdym razie na pewno nie wystąpią w Czechach.
- Avenged Sevenfold teoretycznie mogliby zagrać - co prawda w ten sam weekend grają na Download Festival, ale możliwe, że będą np. headlinerem małej sceny w niedzielę więc wtedy nic nie stałoby na przeszkodzie, żeby zjawili się w Warszawie.
- Arch Enemy grają kilka dni wcześniej m.in. w Czechach... Pytanie czy ich obecność przyciągnęłaby więcej osób - w końcu dopiero co grali w Warszawie.
- Sabaton kilka dni wcześniej kończy, podobnie jak Arch Enemy i Saxon, serię koncertów festiwalowych w ramach Metalfest - jeśli nie zagrają w ten weekend na Download to całkiem możliwe, że byliby wolni. Myślę, że ich ściągnięcie (mimo że niezbyt trawię ten zespół
To chyba jakiś Twój fetyszWICKER MAN pisze:bo dla organizatorów byliby tani, a zmobilizowaliby sporo "tróóóó" młodzieży.
Może choć do tej daty w Szwajcarii pojawi się jakiś news, - Maiden czy nie.... Męczące to wyczekiwanie 
Ej wejdźcie sobie na stronę polskiego Soni i powiedzcie czy mi sie coś pojebało czy widzę koło znaczka mozilli datę 16 czerwca :O
Jak widać data jest już oficjalnie i najwidoczniej w najbliższym czasie poznamy więcej info
...just a little prowler, wandering on this dirty world...
Anno Domini 2010. 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

2010.Waskie pisze:Ej wejdźcie sobie na stronę polskiego Soni i powiedzcie czy mi sie coś pojebało czy widzę koło znaczka mozilli datę 16 czerwca :O
Nie zrobili jeszcze nowej wersji strony, ot co.
Sorry, ale tak się zdziwiłem, że na rok już nie spojrzałem xD
http://ironmaiden.rockmetal.art.pl/ZłapanyWCzasie pisze: Pamiętacie taką stronę Life after Death z linkiem na rockmetal? polecam naprawdę,jeszcze nawet teraz można poczytać,świetnie zrobiona,to była chyba jedna z pierwszych stron o Iron Maiden w Polsce, przestała funkcjonować zaraz po wydaniu Rock in Rio.
Tak więc internet miał kiedyś klimat,ale nie było wtedy portali społecznościowych,tylko grupy dyskusyjne ,ja sam w nich nie uczestniczyłem,bo miałem słaby dostęp do neta ,ale podobne grupy istniały w audycjach radiowych,ludzie poprostu pisali do siebie listy.
Jeden kolega w czymś takim uczestniczył, ludzie dla siebie zamawiali specjalnie piosenki w audycji Mocne Nocne ze specjalną dedykacją.
Jakie to wszystko kiedyś było inne...
Ściągnąłem stamtąd niedawno tabulatury IM i mi się bardzo przydały. Pomijając 911 tabs, po prostu mam je na dysku
Ktoś wyżej napisał, że zrobiło się 11 stron spamu. Dobrze gada!
ludzie o wszystkim już piszecie w tym temacie
gitarach, tabulaturach, kapitalizmie, true młodzieży, zagranicznej publice, kieszonkowym
koniec offtopu w temacie o SONI w "stolycy"
a że póki co cisza to inne tematy w innych działach proponuję poruszać
gitarach, tabulaturach, kapitalizmie, true młodzieży, zagranicznej publice, kieszonkowym
koniec offtopu w temacie o SONI w "stolycy"
a że póki co cisza to inne tematy w innych działach proponuję poruszać