The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Nie mów hop zanim nie przeskoczysz,może akurat im się wstyd zrobi i trochę urozmaicą setliste ,bo już chyba wszystkim drażni ten schemat i nie ma to nic wspólnego ze stosunkiem do kapeli ,cierpliwość każdego się kończy kiedyś
WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHILI
Na koncercie na pewno pojawią się takie klasyki jak:
FOTD
Iron Maiden
TNOTB
RTTH
Hallowed By The Name
A tak na poważnie mogli by jednak coś z tą set listą zacząć robić. Wprowadzać bardziej diametralne zmiany. Bo to zaczyna być po prostu nudne. Na koncercie usłyszanym dajmy na to jak dobrze pójdzie 6 nowych kawałków a średnio całościowo jest ich 15 więc wiadomo czym będzie pozostałych 9 utworów...
Na koncercie na pewno pojawią się takie klasyki jak:
FOTD
Iron Maiden
TNOTB
RTTH
Hallowed By The Name
A tak na poważnie mogli by jednak coś z tą set listą zacząć robić. Wprowadzać bardziej diametralne zmiany. Bo to zaczyna być po prostu nudne. Na koncercie usłyszanym dajmy na to jak dobrze pójdzie 6 nowych kawałków a średnio całościowo jest ich 15 więc wiadomo czym będzie pozostałych 9 utworów...
Byłem tylko na dwóch koncertach Maiden, więc nic z tych rzeczy mnie nie nudzi.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

No 15 kawałków to grali tylko w 2006 i 2007 r.(na paru koncertach nawet 14) myślę,że aż takiej pańszczyzny to nam nie zafundują, jednak te 16 czy nawet 17 to powinien być jakiś standard.
Jestem umiarkowanym optymistą,liczę na jakąś niespodziankę
Jestem umiarkowanym optymistą,liczę na jakąś niespodziankę
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Set będzie składał się 16-17 kawałków z czego na dziś znamy już 13 pewniaków, więc nie mają zbyt dużego pola manewru. Nie należy też spodziewać się, że zagrają cokolwiek czego nie graliby od czasu reunion.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Było już powiedziane, że set będzie połączeniem nowych kawałków (Bruce w wywiadzie wspomniał o pięciu, które chciałby zagrać: TFF, El Dorado, Coming Home, The Talisman, WTWWB), numerów z trzech poprzednich płyt granych w tym roku (pewnie zostawią kolorki lub Benjamina Breega, Brave New World i może The Wicker Man) oraz klasyków, których zabrakło na tegorocznej trasie (czyli wrócą Trooper i RTTH). Myślę, że bisy mogą być identyczne jak w tym roku. Naprawdę nie ma co oczekiwać jakichś cudów jeśli chodzi o przyszłoroczny set chociaż chciałbym się mylić. 
Taki Władca Much byłby dla mnie czymś wspaniałym - podziwiam ten kawałek w wykonaniu Bruce'a i z całym szacunkiem dla Blaze'a. 
Zgadzam sie, to by było miłe zaskoczenie.Steve pisze:Taki Władca Much byłby dla mnie czymś wspaniałym
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Steve pisał w oświadczeniu,że kawałków z ostatnich płyt będzie raczej mało i jednak w secie będzie sporo starego materiału,może to coś więcej niż powrót Run to the Hills i The Trooper,może np.Phantom of the Opera może Children of the Damned,albo jakiś dawno nie grany kawałek z Piece of Mind,może Stranger in the Strange Land? ...a z nowych płyt,może nie np. kawałki z A Matter Life and Death tylko np.Clansman i Dream of Mirrors
Akurat w tym temacie spekulacje są dla mnie czymś naturalnym ,zawsze są na forach fanów zespołu
ps.no fakt,Lord of the Flies bardzo fajnie wypada z Bruce'm, ogólnie to dobry kawałek na koncerty,ja jednak byłbym bardzo ciekaw Fortunes of War z Bruce'm
Akurat w tym temacie spekulacje są dla mnie czymś naturalnym ,zawsze są na forach fanów zespołu
ps.no fakt,Lord of the Flies bardzo fajnie wypada z Bruce'm, ogólnie to dobry kawałek na koncerty,ja jednak byłbym bardzo ciekaw Fortunes of War z Bruce'm
Slyszalem Fortunes of War z Blazem na zywo w 1995 roku w Warszawie i numer faktycznie wyrywal z butow,ciekaw jestem jakby wyszedl z Bronkiem.NIe mial bym nic pprzeciwko gdyby znalazl sie ten kawlaek w secie.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Tymbardziej,że utwór ma rewelacyjne partie instrumentalne,prawie tak genialne jak Sign of the Cross
Naprawdę mam wiele marzeń, tyle jest jeszcze utworów których nie słyszałem,lub słyszałem tylko raz,dziwię się Ironom,że po nie nie sięgają ,jest duży niedosyt co do Piece of Mind i Somewhere in Time
Naprawdę mam wiele marzeń, tyle jest jeszcze utworów których nie słyszałem,lub słyszałem tylko raz,dziwię się Ironom,że po nie nie sięgają ,jest duży niedosyt co do Piece of Mind i Somewhere in Time
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Zespół faktycznie przyzwyczaił nas do tego typu niespodzianek i uzasadnionego optymizmu jeśli chodzi o możliwość odświeżenia dawno niegranych kawałków... Twoje dywagacje są kompletnie bzdurne i niepoparte absolutnie żadnymi faktami.ZłapanyWCzasie pisze:Steve pisał w oświadczeniu,że kawałków z ostatnich płyt będzie raczej mało i jednak w secie będzie sporo starego materiału,może to coś więcej niż powrót Run to the Hills i The Trooper,może np.Phantom of the Opera może Children of the Damned,albo jakiś dawno nie grany kawałek z Piece of Mind,może Stranger in the Strange Land? ...a z nowych płyt,może nie np. kawałki z A Matter Life and Death tylko np.Clansman i Dream of Mirrors
Phantoma raczej nie będzie:/
Sam w temacie o Phantomie dałeś link do Chorzowa, gdzie Bruce mówił, że prawdopodobnie już nigdy go live nie zagrają.
Sam w temacie o Phantomie dałeś link do Chorzowa, gdzie Bruce mówił, że prawdopodobnie już nigdy go live nie zagrają.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ale jeszcze zagrali - w 2009.ttomasz pisze:Phantoma raczej nie będzie:/
Nie nastawiajcie się na jakieś dawno niegrane starocie czy kawałki z czasów Blaze'a... Nie na tej trasie. Gdybyśmy mogli spodziewać się jakichś rarytasów to powiedzieliby to w press releasie promującym trasę.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Jeśli faktycznie tak będzie,to faktycznie może odpuszczę sobie tę trasę i "wygłodzę" się przed następnym tour,które z pewnością będzie ciekawsze. Jeszcze nigdy nie miałem sytuacji bym nie widział Ironów trzy lata ,ciśnienie będzie wtedy większe.
Ja bede zadowolony jeśli pojawi sie choć jeden dawno nie grany kawałek, choc jedna prawdziwa gratka.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Kolejny kandydat z mojej strony: Another Life
ja stawiam że zagrają Children of the damned i bardzo na to liczę 
Trzymam za słoworyju pisze:Nomad będzie 100%